Laden..
/
mensen van zuurstof voorzien
ADEM IN... ADEM UIT...
Bomen zijn een bron van leven. Ze nemen koolstofdioxide (CO2) op en zetten dit om in zuurstof (O2). Ze zorgen voor koelte, houden water vast en bieden plaats aan vogels en veel andere dieren. Door met elkaar zoveel mogelijk bomen te planten, leveren we een positieve bijdrage aan het klimaat en de natuur!

HALLO ZUURSTOF

Bomenverkoop

Vanaf 1 maart 2020 tellen we alle bomen van Intratuin die in de winkels worden verkocht mee in de bomenteller. 

Minder CO2 en meer O2

Hoe zit het nu met die CO2 en O2? Gedurende de groei zijn bomen fantastische luchtverversers en slaan ze koolstofdioxide (CO2) op. Dat doen ze tot ze volwassen zijn. De CO2 blijft opgeslagen in de boom, tot hij verbrandt of composteert, dan komt de opgeslagen CO2 weer vrij. Zaak dus om voor die tijd weer nieuwe bomen aan te planten. Maar bomen blijven, ook als ze volwassen zijn, zuurstof geven. Hoe meer bladeren en hoe groter het groene oppervlak, hoe meer zuurstof de boom geeft.

Schone én frisse lucht

Doordat bomen vocht verdampen via het blad zorgen ze voor koelte, naast dat ze letterlijk schaduw geven. Zo kan in een stad de temperatuur een aantal graden dalen door meer groene stroken aan te planten. Als je dan denkt aan de hoge temperaturen van de afgelopen zomers… hup, plant een boom! 

Goed geworteld

Het sterke wortelgestel van bomen houdt grond en water vast. Op die manier dragen ze ook weer hun steentje bij tegen wateroverlast bij heftige regenbuien. 

Bomen voor beestjes

Vogels hebben bomen nodig om in te schuilen en nestelen. Eigenlijk dus om te kunnen leven! En ze zijn niet alleen, ze wonen samen met allerlei andere beestjes in bomen. Zo is een boom een bron van biodiversiteit voor je tuin. Wil jij meer vogels in je tuin? Lees hier de tips!

 

Wil jij ook een boom planten? Zoek een boom die bij jou past op onze site of kom naar de winkel en ga aan de slag! 

 GRATIS BOOMSTEKJES

In maart hielpen we de Stichting Nationale Boomfeestdag mee om Nederland groener te maken. Alle stekjes zijn inmiddels uitgedeeld en we hopen dat de hazelaar een fijne plek in je tuin heeft gekregen. 


PLANT JE EIGEN MINIBOS

Vanaf januari was het minibos-pakket van het Wereld Natuur Fonds, Tuinbranche Nederland en IVN natuureducatie te koop bij Intratuin. Met deze pakketten doe je iets goeds voor de natuur én voor je eigen tuin. Het minibos-pakket (3m2) voor in de tuin is samengesteld met inheemse bomen en heesters. Je krijgt er bovendien een zakje bloemzaden voor vlinders, plantinstructies & onderhoudstips én de inheemse bomenwaaier bij.

 

En we gaan nog verder. We planten niet alleen hier, maar ook daar! Door ontbossing zijn we de helft van de bossen op aarde verloren. Om de aarde leefbaar te houden moeten we bossen beschermen en herstellen. Voor elk verkocht pakket planten we daarom 3 bomen in het Atlantisch regenwoud in Brazilië. Dit pakket is dus goed voor de vlinders in jouw tuin én de jaguar in het regenwoud.

 

De minibos-pakketten zijn uitverkocht en dragen bij aan de vergroening van de tuinen in Nederland met 27.000 inheemse bomen!


Maak jezelf blij met vogels dichtbij

Zoals gezegd; Vogels hebben bomen nodig om in te schuilen en te nestelen. Eigenlijk dus om te kunnen leven! Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. 

Word jij ook zo blij van vogels in je tuin of op je balkon? Hang je wel ’s een vetbol voor ze op? Je kunt meer doen. Doe gratis de Postcode Vogelcheck op de website van de Vogelbescherming en ontdek welke vogels in jouw buurt leven, en ontvang van Vogelbescherming makkelijke en praktische tips. Doe je mee?

Naturalis, kennispartner
op het gebied van
biodiversiteit.Lees meer over biodiversiteit

Dit is een samenwerking met Stichting Nationale Boomfeestdag, Vogelbescherming Nederland, de Vlinderstichting en Naturalis.nl. Lees hier onze disclaimer m.b.t het biodiversiteitsplatform.

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top