Laden..

Bonte Moeraswederik (Lysimachia punctata 'Variegata') D 9 H 20 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
4.99
Niet op voorraad
SKU
429990

Beschrijving

Herkomst
Deze Moeraswederik komt oorspronkelijk voor het noordelijk halfrond in de gematigde streken, op plaatsen waar de grond vochtig of moerassig is.

Kenmerken
De bonte vorm van de Puntwederik valt in de eerste plaats op door het groene blad waar een witte rand langs zit. De gele bloemen vrolijken de boel alleen nog maar meer op en verschijnen van juni - september. Deze sterke vaste plant kan zowel in het moerasgedeelte, als gewoon in de tuin geplant worden. Drogere grond wordt goed verdragen, zowel in de zon als lichte schaduw. De Wederik heeft rood gekleurde wortelstokken, waarmee hij zich makkelijk uitbreidt. De stengels zijn vrij slap, zodat een steuntje van bijvoorbeeld stevige buurplanten of een metalen plantensteun, goed zijn om de plant rechtop te houden. Het is een geschikte plant voor de natuurtuin, die maximaal 70 cm hoog wordt.

Heb je een tuingedeelte wat soms wat nattere en dan weer wat drogere grond heeft, dan is dit een geschikte plant daarvoor.

Verzorging
Deze bonte Wederik heeft weinig verzorging nodig. Hij breidt zich vrij snel uit met zijn wortelstokken en kan vermeerderd worden door wortelstokken te verplaatsen. Deze vaste plant heeft weinig last van ziektes of aantastingen en is daarom zeer geschikt voor de onderhoudsvriendelijke tuin. Omdat de pol mooi dichtgroeit heeft onkruid weinig kans.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Bont Moeraswederik
Latijnse plantennaam Lysimachia Variegata
Potmaat (cm) 9
Planthoogte bij aankoop (cm) 20
Bladkleur Groen
Standplaats Zon, Halfschaduw
Plaatsing Water
Giftig Niet giftig
Bloeikleur Geel
Bloeiperiode Juni, Juli, Augustus
Plantdiepte (cm) 0 tot -15 cm onder water
Tips bij het planten Oever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Consumptie Niet eetbaar
EAN 8712815759623

Reviews

Schrijf uw eigen review

Dit product heeft nog geen reviews.

Schrijf een review

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top
Reviews over:
Bonte Moeraswederik (Lysimachia punctata 'Variegata') D 9 H 20 cm
Bonte Moeraswederik (Lysimachia punctata 'Variegata') D 9 H 20 cm
4.99