Laden..

Bonte Moeraswederik (Lysimachia punctata 'Variegata') D 9 H 20 cm

3.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
429990

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Bonte Moeraswederik (Lysimachia punctata 'Variegata') D 9 H 20 cm

Herkomst
Deze Moeraswederik komt oorspronkelijk voor het noordelijk halfrond in de gematigde streken, op plaatsen waar de grond vochtig of moerassig is.

Kenmerken
De bonte vorm van de Puntwederik valt in de eerste plaats op door het groene blad waar een witte rand langs zit. De gele bloemen vrolijken de boel alleen nog maar meer op en verschijnen van juni - september. Deze sterke vaste plant kan zowel in het moerasgedeelte, als gewoon in de tuin geplant worden. Drogere grond wordt goed verdragen, zowel in de zon als lichte schaduw. De Wederik heeft rood gekleurde wortelstokken, waarmee hij zich makkelijk uitbreidt. De stengels zijn vrij slap, zodat een steuntje van bijvoorbeeld stevige buurplanten of een metalen plantensteun, goed zijn om de plant rechtop te houden. Het is een geschikte plant voor de natuurtuin, die maximaal 70 cm hoog wordt.

Heb je een tuingedeelte wat soms wat nattere en dan weer wat drogere grond heeft, dan is dit een geschikte plant daarvoor.

Verzorging
Deze bonte Wederik heeft weinig verzorging nodig. Hij breidt zich vrij snel uit met zijn wortelstokken en kan vermeerderd worden door wortelstokken te verplaatsen. Deze vaste plant heeft weinig last van ziektes of aantastingen en is daarom zeer geschikt voor de onderhoudsvriendelijke tuin. Omdat de pol mooi dichtgroeit heeft onkruid weinig kans.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8712815759623
PlantennaamBont Moeraswederik
Consumptieniet eetbaar
Bloeikleur volgens kwekerGeel
Latijnse plantennaamLysimachia Variegata
Tips bij het plantenOever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Bloeiperiodeaugustus, juli, juni
Plaatsingwater
Plantdiepte (cm)0 tot -15 cm onder water
Standplaatshalfschaduw, zon
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overBonte Moeraswederik (Lysimachia punctata 'Variegata') D 9 H 20 cm
Waardering

Meer verstand van je kamerplant

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Want de verzorging van kamerplanten is makkelijker dan je denkt. 

 

  

Back to top