Laden..

Genadekruid (Gratiola officinalis) D 9 H 20 cm

2.49
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
430245

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Genadekruid (Gratiola officinalis) D 9 H 20 cm

Herkomst
Het Genadekruid komt van nature voor in Midden- en Zuid Europa en Centraal Azië. Dit familielid van de Weegbree staat in Nederland op de rode lijst van bedreigde plantensoorten. In Nederland is hij soms te vinden op moerassige plaatsen.

Kenmerken
Genadekruid is een moeras- of waterplant die groeit op een diepte van 0-15 cm, gemeten vanaf de bovenkant van de vijvermand. Deze winterharde plant wordt maximaal 40 cm hoog en vormt een pol met lichtgroene, lancetvormige bladeren. In juni-juli verschijnen de witte, soms ook wat lilakleurige, trompetvormige bloemen met een geel hart. De beste standplaats is in de zon of lichte schaduw. Deze plant woekert niet en oogt ordelijk, waardoor het een geschikte plant is voor een strak vormgegeven vijver of waterschaal.

Hoewel deze plant in zijn geheel giftig is, werd hij in vroeger tijden als geneesmiddel gebruikt, bijvoorbeeld tegen jicht en wormen in de ingewanden. Ook nu nog wordt dit kruid gebruikt in de Homeopathie en Fythotherapie, omdat de bittere stoffen goed zijn voor de leverfunctie. Als Genadekruid in een (vochtig) weiland groeit, eten koeien dit niet op!

Verzorging
Deze water- en moerasplant vormt een grote pol met wortelstokken, die kan worden gescheurd als de plant te groot wordt of als vermeerderderingsmethode. Ook maakt de plant veel zaden, die eventueel op een warme plaats kunnen worden uitgezaaid en opgekweekt. Zet deze planten als ze wat groter zijn in een vijvermand met voedselrijke vijvergrond.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8713469104746
Bloeikleur volgens kwekerWit
PlantennaamGenadekruid
Latijnse plantennaamGratiola Officinalis
Tips bij het plantenOever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Planthoogte bij aankoop (cm)20
ConsumptieNiet eetbaar
Potmaat (cm)9
StandplaatsZon, Halfschaduw
PlaatsingWater
BloeiperiodeJuni, Juli, Augustus
Plantdiepte (cm)0 tot -15 cm onder water
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overGenadekruid (Gratiola officinalis) D 9 H 20 cm
Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top