Laden..

Grote Egelskop (Sparganium erectum) D 18 H 30 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
11.99
Niet op voorraad
SKU
429884

Beschrijving

Herkomst
Van nature komt de Grote Egelskop voor in Eurazië en Noord-Afrika maar is ook in Nederland aan de rand van sloten en plassen te vinden.

Kenmerken
De naam Egelskop komt door de vorm van de zaaddozen, die er rond en stekelig uitzien. Het liefst groeit deze vaste plant in ondiep water. Een volwassen plant kan maximaal 100 cm hoog worden. De groen-witte bloemen zijn kogelrond en verschijnen van juni tot september. In de herfst sterft het rietachtige blad af, maar de dikke wortelstokken zijn zeer winterhard en lopen in het voorjaar weer uit. De plant heeft mannelijke en vrouwelijke bloemen, alleen de vrouwelijke bloemen vormen de karakteristieke zaaddozen.

Als deze plant langs sloten groeit gebruiken Meerkoeten graag het blad om hun nesten van te maken.

Verzorging
De Grote Egelskop groeit graag in een laag modder op een diepte van maximaal 30 cm aan de rand van de vijver of in het moerasgedeelte. Door de plant in een vijvermand te planten kun je de groei van de wortelstok inperken en woekeren tegengaan. De plant vermeerderd zich met de zaden die op het water kunnen drijven, maar je kunt ook de wortelstok delen om meer planten te kweken.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Grote Egelskop
Latijnse plantennaam Sparganium Erectum
Bladkleur Groen
Kenmerk Inheemse plant
Standplaats Zon, Halfschaduw
Plaatsing Water
Giftig Niet giftig
Bloeiperiode Juni, Juli, Augustus
Plantdiepte (cm) 0 tot -40 cm onder water
Tips bij het planten Moeras- en waterplanten halen middels de wortels overtollig voedsel uit de vijver en dragen bij aan een goed biologisch evenwicht. Zet de plant op de aangegeven diepte in de vijverrand, eventueel kan de mand verwijderd worden om de plant direct in de aanwezige vijveraarde of substraat te planten.
Consumptie Niet eetbaar
EAN 8712044889832

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overGrote Egelskop (Sparganium erectum) D 18 H 30 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top