Laden..

Japanse Roos (Camellia japonica 'Nuccio's Cameo') D 19 H 55 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
16.99
Niet op voorraad
SKU
1085684

Beschrijving

Herkomst
De Camellia japonica komt oorspronkelijk uit Japan, zoals de naam al zegt. Uit de botanische groeivorm zijn vele soorten ontstaan door veredeling, die vaak grote en gevulde bloemen hebben.

Kenmerken
De Japanse Roos doet zijn naam eer aan, want de bloemen lijken wel wat op rozen. Deze selectie heeft halfgevulde, lichtroze bloemen met iets geel in het hart door de duidelijk zichtbare meeldraden. De bloemen verschijnen al in de winter en het vroege voorjaar tussen het glanzende groene blad. De struik kan alleen groeien op zure grond, heb je dus kleigrond in je tuin, meng er dan een ruime hoeveelheid tuinturf doorheen en zorg tevens voor een goede drainage. De Camellia houdt wel van vochtige humeuze grond, maar niet van natte voeten.

Opvallend grote bloemen in de winter!

Verzorging
Het is niet eenvoudig om deze Japanse Roos goed te laten groeien en bloeien in ons Nederlandse klimaat. Het is belangrijk om de plant een plaats te geven waar de ochtendzon niet op het blad kan schijnen. Als het in de winter vriest en de wortels in ijskoude grond staan, kunnen de bladeren in de zon teveel vocht verliezen en verbranden/ verdrogen. Lichte schaduw of wat late middagzon is dus het beste voor deze wintergroene struik. Snoeien is vrijwel niet nodig, want de groei is vrij traag en compact. Wat vormsnoei kan het beste direct na de bloei worden gedaan. Ook kan op dat moment wat organische mest worden gegeven en eventueel wat tuinturf, als de grond dat nodig heeft voor een goede zuurgraad. De uitgebloeide bloemen worden snel bruin en kunnen daarom het beste weggehaald worden. Ook vorst en regen kunnen bruine bloemen tot gevolg hebben. Er is dus wel wat zorg nodig voor deze Japanse schoonheid, maar dat wordt dan ook ruimschoots beloond tijdens de bloei.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Potmaat (cm) 19
Planthoogte bij aankoop (cm) 55
Bladkleur Groen
Groeiwijze Struik
EAN 8717263682080

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overJapanse Roos (Camellia japonica 'Nuccio's Cameo') D 19 H 55 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top