Laden..

Kleurenpakket blauw bloembollen 30 stuks

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
4.99
Niet op voorraad
SKU
1410970

Alles over de Kleurenpakket blauw bloembollen 30 stuks

Iris

Herkomst
De Iris komt van nature voor op het noordelijk halfrond, hij voelt zich het meest thuis in gematigde klimaten.

 

Kenmerken en verzorging
De Iris is een opvallende verschijning met prachtige bloemen. Als snijbloem staan ze ook erg mooi binnenshuis. Hij bloeit in de late lente en staat graag op een zonnige plek. Om hem te overwinteren haal je de bollen naar binnen voor de vorst. Als het blad is afgestorven kun je dit verwijderen, haal de bol in september naar binnen en laat hem op een koele en donkere plek overwinteren.

 

Dahlia

Herkomst
De Dahlia is inheems van Mexico tot Colombia.

 

Kenmerken en verzorging
De Dahlia houdt van warmte. In de zomer kun je genieten van zijn prachtige grote bloemen. In de late herfst graaf je de bol weer uit zodat je hem kunt laten overwinteren op een donkere en droge koele plek. Ze houden namelijk niet van de winter. Zet hem op een zonnige plek en zorg voor voldoende water in de warme perioden. Verwijder de uitgebloeide bloemen om te zorgen dat hij zoveel mogelijk energie blijft stoppen in nieuwe bloemen. Bescherm de Dahlia tegen slakken, die zijn namelijk dol op de groene bladeren.

 

Gladiool

Herkomst
De Gladiool komt van oorsprong uit Zuid-Afrika.

 

Kenmerken en verzorging
De Gladiool wordt ook wel 'Zwaardlelie' genoemd. Deze naam dankt hij aan zijn lange stelen die vol zitten met prachtige bloemen. Dit maakt ze ook erg mooi als snijbloem. Zet ze op een plek waar ze in de zon staan of halfschaduw. Ze houden niet van de winter. Om ze te laten overwinteren graaf je ze voor de winter op, de wortels en het blad breek je eraf. Laat de knol een paar weken op een koele plaats droog en bewaar ze de winter op een donkere en droge plek. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef in warme perioden voldoende water.

 

Agapanthus

Herkomst
De Agapanthus is een Zuid-Afrikaanse plant.

 

Kenmerken en verzorging
Plant de Agapanthus in het voorjaar in het goed gedraineerde grond op een zonnige plek. Ze maken de meeste bloemen als hun standplaats voldoet aan die voorwaarden. Op een voedselarme grond produceren ze ook bloemen, maar minder uitbundig. Zorg ervoor dat ze voldoende water krijgen in de warme perioden. Slakken vinden deze plant erg lekker, bescherm hem hier dan ook zoveel mogelijk tegen. Laat de bladeren in het najaar zitten aan de plant, deze verteren vanzelf en zorgen nog voor voeding voor de bol. In het volgende jaar kan de bol weer prachtig uitgroeien.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Iris, Dahlia, Gladiool, Afrikaanse lelie
Bloeikleur volgens kweker Verschillende blauwtinten
Tips bij het planten Plant de bol/knol 2 keer zo diep als de bol/knol groot is.
Grondsoort Intratuin bemeste tuinaarde
Verpakkingsinhoud (stuks) 30
Inhoud (l) 30 stuks
Latijnse plantennaam Iris, Dahlia, Gladiolus, Agapanthus
Maximale groeihoogte (cm) 100
Bladkleur Groen
Standplaats Halfschaduw, Zon
Giftig Niet giftig
EAN 8717263345244
Bloeikleur Blauw
Bloeiperiode Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
Bloeiperiode Lente, Zomer, Herfst
Consumptie Niet eetbaar
Type Bloembollen voorjaar

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overKleurenpakket blauw bloembollen 30 stuks

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top