Laden..

Lidsteng (Hippuris vulgaris) D 18 H 30 cm

11.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
439636

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Lidsteng (Hippuris vulgaris) D 18 H 30 cm

Herkomst
De Lidsteng is een waterplant die bij de Weegbreefamilie hoort. De latijnse naam Hippuris betekend Paardestaart, waar de plant inderdaad op lijkt. In de natuur komt hij voor in heel Europa, het noorden van Azië en Amerika.

Kenmerken
Deze sterke plant kan gebruikt worden als zuurstofplant in de vijver, maar ook als oeverplant. De stengels lijken op dennentakken en steken ongeveer 30 cm boven het water uit. In de zomer ontstaan onopvallende, zeer kleine groene bloemen. Deze waterplant kan het beste met zijn wortelstokken in een vijvermand geplant worden, zodat woekering van de wortels wordt voorkomen. De bladeren die onder water groeien produceren zuurstof, wat de waterkwaliteit in de vijver verbeterd en algengroei kan verminderen. Ook profiteren dieren die in het water leven, zoals vissen of salamanders hiervan mee.

De jonge scheuten van deze Lidsteng zijn eetbaar, de smaak en het uiterlijk lijken wat op asperges.

Verzorging
Plant de Lidsteng in een vijvermand met goede vijvergrond en plaats deze in de vijver op een diepte van 10-70 cm, gemeten vanaf de bovenkant van de vijvermand. Verdere verzorging is niet nodig, behalve in het najaar het teveel aan planten weg te halen. De plant vermeerderd zich vaak vanzelf, door uitbreiding van de wortelstokken. De bladeren van deze winterharde plant sterven in de winter af, maar hij loopt in het voorjaar vanuit de wortelstokken weer uit. De dode plantenresten kunnen in de winter het beste worden weggehaald, omdat ze anders gaan rotten in het vijverwater.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8712044890234
Tips bij het plantenZuurstofplanten halen voedingsstoffen uit het water en zorgen daarmee voor voedselarm water, waarin algen nog maar weinig kans van leven hebben. Met de productie van zuurstof worden natuurlijke afbraakprocessen van afvalmaterialen in de vijver bevorderd. Dit resulteert in een heldere en gezonde vijver. De planten staan al in een mandje en kunnen rechtstreeks in de vijver worden gezet.
PlantennaamLidsteng
ConsumptieNiet eetbaar
Latijnse plantennaamHippuris Vulgaris
Planthoogte bij aankoop (cm)30
Potmaat (cm)18
StandplaatsZon, Halfschaduw
PlaatsingWater
Plantdiepte (cm)0 tot -60 cm onder water
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overLidsteng (Hippuris vulgaris) D 18 H 30 cm
Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top