Laden..

Moerasvaren (Thelypteris palustris) D 9 H 20 cm

2.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
430323

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Moerasvaren (Thelypteris palustris) D 9 H 20 cm

Herkomst
Deze Moerasvaren komt op veel plaatsen in de wereld van nature voor en is in Nederland ook algemeen op moerassige plaatsen, vooral in Laagveengebieden. In België is het een zeldzame plant.

Kenmerken
De Moerasvaren heeft frisgroen blad en houdt van vochtige grond. Hoewel veel varens graag in de schaduw groeien, houdt de Moerasvaren juist van een lichte plaats. De hoogte en breedte wordt maximaal 40 cm. Het is een geschikte plant voor de natte oever of moeraszone bij een vijver. In lichte schaduw kan deze varen ook wat drogere grond verdragen. In de winter worden de bladeren bruin, de moerasvaren kan dan veel kou en vorst doorstaan .

Heb je vrij natte veengrond of zure grond in je tuin? Dan is dit een geschikte plant daarvoor.

Verzorging
De Moerasvaren staat van nature in laagveengebieden en houdt dus van een zure grond. Deze varen komt echter ook voor op stenige plaatsen, bijvoorbeeld in muren langs grachten of sluizen. Zon of lichte schaduw zijn het meest geschikt als standplaats. In de winter sterft het blad af. Dit kan in het voorjaar worden afgeknipt zodat het frisse, jonge blad de ruimte krijgt om uit te groeien. Mooi in combinatie met rietachtig blad, vanwege het contrast.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
PlaatsingWater
EAN8713469106108
Latijnse plantennaamThelypteris palustris
PlantennaamMoerasvaren
Potmaat (cm)9
Planthoogte bij aankoop (cm)20
ConsumptieNiet eetbaar
Tips bij het plantenOeverplanten zijn decoratief en/of geschikt om de vijverrand af te werken. Dompel de plant voor het planten eerst onder water. Graaf een gat waar de kluit van de plant ruim in past. Meng de aarde uit het plantgat met Intratuin tuinplantengrond. Verwijder de pot, zet de plant in het plantgat en druk de aarde goed aan. Voedt oeverplanten van maart tot en met augustus met Intratuin bordermeststof of siertuincompost.
StandplaatsHalfschaduw, Zon
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overMoerasvaren (Thelypteris palustris) D 9 H 20 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top