Laden..

Pijlkruid (Sagittaria sagittifolia) D 9 H 20 cm

2.49
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
430312

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Pijlkruid (Sagittaria sagittifolia) D 9 H 20 cm

Herkomst
Het Pijlkruid is inheems in Nederland en België en hoort bij de familie van de Weegbree. In ons klimaat is het een wintergroene plant, die je langs sloten en in moerassen kunt vinden.

Kenmerken
Deze waterplant groeit graag op een diepte van 0-40 cm, gemeten vanaf de bovenkant van de vijvermand, maar kan ook in een moerassige bodem groeien. Deze winterharde plant heeft bladeren die de vorm hebben van een pijlpunt, vandaar de naam Pijlkruid. Het bijzondere aan deze plant is dat er vrouwelijke en mannelijke bloemen aan groeien gedurende de periode mei-oktober. De witte mannelijke bloemen steken boven het blad uit en hebben de meeste sierwaarde. De vrouwelijke bloemen zitten wat lager en zijn groenachtig van kleur. Tijdens de bloei is de hoogte maximaal 90 cm bij een volwassen plant. Dit Pijlkruid houdt van een plaats in de zon of lichte schaduw in stilstaand of lichtstromend water. Tevens groeit hij in iedere grondsoort, mits het nat genoeg is.

Deze vaste plant heeft knolvormige verdikkingen aan de wortels die wit of groen gekleurd zijn en bedekt met schubben. In Amerika en Azië worden exotische soorten geteeld voor de eetbare, zetmeelrijke knollen, die als aardappels worden gegeten. Het is bekend onder de naam Arrowroot.

Verzorging
Hoe dieper deze plant in de vijver staat, des te beter is hij bestand tegen koude winters (tot -25 graden Celsius). De maximale diepte hierbij is 40 cm, gemeten vanaf de bovenkant van de vijvermand. De groei en bloei zijn het beste in de zon of lichte schaduw, waarbij de pol zich langzaam uitbreidt. Vermeerdering is mogelijk door de pol te delen en de afzonderlijke planten in vijvermanden met goede vijveraarde te zetten. Deze plant woekert nauwelijks en brengt zuurstof in het water.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8713469105903
Bloeikleur volgens kwekerWit
PlantennaamPijlkruid
Latijnse plantennaamSagittaria sagittifolia
Tips bij het plantenMoeras- en waterplanten halen middels de wortels overtollig voedsel uit de vijver en dragen bij aan een goed biologisch evenwicht. Verwijder de pot en zet de plant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet.
Planthoogte bij aankoop (cm)20
ConsumptieNiet eetbaar
Potmaat (cm)9
StandplaatsZon, Halfschaduw
PlaatsingWater
BloeiperiodeJuni, Juli, Augustus
Plantdiepte (cm)0 tot -40 cm onder water
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overPijlkruid (Sagittaria sagittifolia) D 9 H 20 cm
Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top