Laden..

Sneeuwbal Plantje (Achillea ptarmica) D 9 H 10 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
3.49
Niet op voorraad
SKU
430348

Beschrijving

Herkomst
Deze inheemse plant vindt je in Nederland van nature in vochtige weiden en wordt van oudsher Wilde Bertram genoemd, waarschijnlijk omdat hij zich nogal wild kan uitbreiden.

Kenmerken
Deze vaste plant wordt ook wel Sneeuwbalplantje genoemd, omdat de witte bloemen op (heel kleine) sneeuwballen lijken. Op een zonnige of licht beschaduwde plaats in vochtige grond gedijt hij het beste. Het naaldvormige, donkergroene blad steekt mooi af bij de sneeuwwitte bloemen, die in schermen aan de dunne stelen zitten. De hoogte wordt 50-70 cm tijdens de bloei in de zomermaanden. Geef deze sterke en zeer winterharde vaste plant een plaats in de zon.

Ook geschikt voor in een (veld-)boeket.

Verzorging
Deze leuke bloeiende plant is zowel geschikt voor de moeraszone of langs de oever van de vijver als in de border. De ondergrondse wortelstokken kunnen wel wat gaan woekeren, zodat het goed is om de wortelkluit op te sluiten in een vijvermand. In de winter sterft deze vaste plant bovengronds af. In het voorjaar kunnen de dode bladresten worden weggehaald, zodat vanuit de wortelstokken weer een nieuwe plant kan worden gevormd. De dunne bloemstengels kunnen wat gaan hangen en daarom is een goede plantensteun aan te bevelen.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Lees alles over de Viburnum in onze plantengids.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Sneeuwbal
Latijnse plantennaam Achillea ptarmica
Potmaat (cm) 9
Planthoogte bij aankoop (cm) 10
Bladkleur Groen
Standplaats Zon, Halfschaduw
Giftig Niet giftig
Bloeiperiode Juni, Juli
Plantdiepte (cm) 0 tot -15 cm onder water
Tips bij het planten Oever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Consumptie Niet eetbaar
EAN 8713469810753

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overSneeuwbal Plantje (Achillea ptarmica) D 9 H 10 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top