Laden..

Veenpluis (Eriophorum angustifolium) D 18 H 30 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
11.99
Niet op voorraad
SKU
429862

Beschrijving

Herkomst
Veenpluis is een inheemse plant die voorkomt in natte, zure grond, zoals in Drentse heidegebieden en in veengebieden in Nederland en België.

Kenmerken
Deze grasachtige plant heeft in het najaar witte pluizen, waaraan de zaden zitten. De bloei tijdens de zomer is onopvallend. De plant breidt zich polvormig uit en kan zowel in het moeras als in de oever van een vijver groeien. Ook geschikt voor een natuurlijk vennetje met veengrond. Dit siergras heeft wortelstokken die zeer winterhard zijn.

Heb je geen veengrond in je tuin, meng dan wat tuinturf door de grond en vul dit jaarlijks aan om de juiste zuurgraad te houden.

Verzorging
Als het Veenpluis het naar zijn zin heeft breidt de pol zich langzaam uit. Wanneer deze te groot wordt, dan kan hij worden gedeeld, wat ook de makkelijkste methode voor vermeerdering is. In de herfst sterft het blad af, maar vanuit de wortelstokken ontstaat in het voorjaar nieuwe groei. Het oude blad kan dan eventueel worden weggehaald. Leuk voor de natuurlijke vijver.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Veenpluis
Latijnse plantennaam Eriophorum angustifolium
Potmaat (cm) 18
Planthoogte bij aankoop (cm) 30
Bladkleur Groen
Kenmerk Inheemse plant
Standplaats Zon, Halfschaduw
Plaatsing Water
Giftig Niet giftig
Bloeiperiode April, Mei, Juni
Plantdiepte (cm) 0 tot -15 cm onder water
Tips bij het planten Oever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Consumptie Niet eetbaar
EAN 8712044889344

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overVeenpluis (Eriophorum angustifolium) D 18 H 30 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top