Laden..

Veenwortel (Polygonum amphibium) D 9 H 20 cm

2.49
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
430298

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Veenwortel (Polygonum amphibium) D 9 H 20 cm

Herkomst
Deze waterplant hoort bij de Duizendknoopfamilie en wordt ook wel Persicaria genoemd. Het is een inheemse plant, die voorkomt in de gematigde en koele gebieden op het noordelijk halfrond, maar zich ook heeft verspreid in Zuid-Amerika en Zuid-Afrika.

Kenmerken
Veenwortel is een lang bloeiende vaste plant en fleurt de vijver op met roze bloeiaren gedurende de zomermaanden. De lancetvormige bladeren drijven op het wateroppervlak, een lange stengel verbindt het blad met de wortelstok die meterslang kan worden. Deze winterharde waterplant/moerasplant kan in een vijvermand worden gezet op een diepte van 0-60 cm, gemeten vanaf de bovenkant van de mand. Op een plaats in de volle zon of lichte schaduw is de groei en bloei het beste.

Deze Veenwortel kan er op 3 verschillende manieren uitzien: als recht opgaande plant in vochtige grond met een hoogte van 20 cm, als kruipende plant en als drijvende plant, waarbij de hoogte maar 10 cm wordt. Er zijn dus meerdere toepassingsmogelijkheden.

Verzorging
Om de uitbreiding van deze snelgroeiende plant in de hand te houden, is het aan te raden om de wortels in een vijvermand te poten. Vermeerdering is mogelijk door een stengel met wortels af te knippen en in vochtige grond te zetten. In de winter sterft de Veenwortel grotendeels af, maar de wortelstok is vorstbestendig. Haal in de winter het bruine blad weg, zodat dit niet gaat rotten in het vijverwater. In mei komen er weer nieuwe bladeren aan de oppervlakte. Deze Duizendknoop kan tegen wisselende waterstanden en kan tijdelijke droogte goed doorstaan.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8713469105712
Bloeikleur volgens kwekerRoze
PlantennaamVeenwortel
Latijnse plantennaamPolygonum amphibium
Tips bij het plantenZuurstofplanten halen voedingsstoffen uit het water en zorgen daarmee voor voedselarm water, waarin algen nog maar weinig kans van leven hebben. Met de productie van zuurstof worden natuurlijke afbraakprocessen van afvalmaterialen in de vijver bevorderd. Dit resulteert in een heldere en gezonde vijver. De planten staan al in een mandje en kunnen rechtstreeks in de vijver worden gezet.
Planthoogte bij aankoop (cm)20
ConsumptieNiet eetbaar
Potmaat (cm)9
StandplaatsZon, Halfschaduw
PlaatsingWater
BloeiperiodeJuni, Juli, Augustus
Plantdiepte (cm)0 tot -60 cm onder water
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overVeenwortel (Polygonum amphibium) D 9 H 20 cm
Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top