Laden..

Vergeet-mij-nietje (Myosotis) D 13 H 15 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
2.49
Niet op voorraad
SKU
10332403

Beschrijving

Herkomst
Het Vergeet-mij-nietje is een kruidachtige 2-jarige plant, die oorspronkelijk komt uit Amerika, Azië en Europa.

Kenmerken
Als je eenmaal Myosotis in je tuin hebt gehad, dan komt het meestal steeds weer terug. Het zaait zich namelijk heel makkelijk uit en vormt in het najaar al een klein plantje met zacht behaard blad. In het voorjaar komt het plantje in bloei en kan dan flink uitgroeien. Pas dus op voor teveel uitzaai, want dan worden vaste planten die pas later beginnen te groeien weg gedrukt. Deze 'Trio'heeft drie verschillende bloemkleuren in 1 pot: wit, roze en blauw. Leuk om op het terras of balkon te zetten, maar ook geschikt voor de border.

De naam Vergeet-mij-nietje komt waarschijnlijk van het feit dat dit plantje zich zo makkelijk uitzaait dat je hem niet zo snel zult vergeten.

Verzorging
Doordat dit een 2-jarige plant is, wordt in de herfst al een plantje gevormt uit het zaad en bloeit dit het voorjaar daarna. Het lichtbehaarde blad breidt zich tijdens de bloeitijd flink uit, waardoor grote pollen ontstaan. Let dus op dat deze plant zich niet teveel uitzaait, want dan kunnen vaste planten die wat later uitlopen, worden weggedrukt.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Vergeet-me-nietje
Latijnse plantennaam Myosotis
Potmaat (cm) 13
Planthoogte bij aankoop (cm) 15
Geschikt voor Buiten
Giftig Niet giftig
Bloeiend Wel bloeiend
Bloeikleur Blauw
Bloeiperiode Lente
Bloeiwijze Tros
Consumptie Niet eetbaar
Hoogte (cm) 20
Plantsoort Eenjarig
Bladkleur Groen
Plaatsing Balkon, Terras, Volle grond
Groenblijvend Niet groenblijvend
EAN 8717263565512
Type Eenjarige plant

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overVergeet-mij-nietje (Myosotis) D 13 H 15 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top