Laden..

Waterlelie (Nymphaea 'Perry'S almost black') D 11 H 30 cm

17.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
675409

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Waterlelie (Nymphaea 'Perry'S almost black') D 11 H 30 cm

Herkomst
Deze variant van de bekende inheemse witte Waterlelie heeft een donkerrode bloem. Het is een kruising met een Noord-Amerikaans soort, waardoor de winterhardheid iets gevoeliger ligt.

Kenmerken
Deze winterharde plant heeft ronde, drijvende bladeren en opvallende donkerrode bloemen, die in het midden bijna zwart kunnen zijn en heerlijk geuren. Onder de grote, drijvende bladeren kunnen waterdieren schuilen en ze zorgen tevens voor schaduw. De grote bloemen drijven op het water en bloeien van juni-oktober. De bladeren zijn 20-24 cm in doorsnede, de bloemen 10-12 cm. De bladeren zijn groen met een roodbruine tekening. Deze waterplant kan zowel in een middelgrote als grote vijver worden toegepast en houdt ervan om op 50-100 cm diepte te wortelen.

De Waterlelie komt voor in bekende sprookjes. Ook worden kikkers vaak afgebeeld op een Waterlelieblad. De bloemen sluiten zich 'Savonds en gaan alleen op een zonnige plaats goed open.

Verzorging
Zet deze waterlelie in een vijvermand met kleiachtige grond in de vijver op een zonnige plaats. In de winter sterven de bladeren af en kunnen dan het beste worden verwijderd, om rotting in het vijverwater te voorkomen. Wanneer de Waterlelie erg groot wordt dan kan hij gaan drijven, omdat er lucht in de wortels zit. Het beste kan de wortelkluit dan worden gescheurd en hiervan slechts een klein, jong gedeelte terug worden gezet in de vijvermand, met hierin wat verse vijvergrond. Wanneer er geen of weinig bloemen komen is dit een teken van voedselgebrek. Er kan dan een speciale voedingstablet in de vijvergrond worden gestoken.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8717191273572
Bloeikleur volgens kwekerrood
PlantennaamWaterlelie
Latijnse plantennaamNymphaea 'Perry's Almost Black'
Tips bij het plantenDe waterlelie is een prachtige plant met hele mooie bloemen. Hij is ook nuttig in de vijver; door zijn grote bladeren geeft hij veel schaduw, dit voorkomt algengroei en is tevens ook een schuilplaats voor vissen en andere waterdiertjes. BELANGRIJK: zet de waterlelie altijd in een grote mand of korf en gebruik hiervoor de juiste waterlelie-aarde. De plant in het begin niet al te diep zetten.
Planthoogte bij aankoop (cm)30
ConsumptieNiet eetbaar
Potmaat (cm)11
StandplaatsZon, Halfschaduw
PlaatsingWater
BloeiperiodeJuni, Juli, Augustus
Plantdiepte (cm)-40 tot -80 cm onder water
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overWaterlelie (Nymphaea 'Perry'S almost black') D 11 H 30 cm
Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top