Laden..

Waterlobelia (Lobelia siphilitica) D 9 H 20 cm

2.49
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
430262

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Waterlobelia (Lobelia siphilitica) D 9 H 20 cm

Herkomst
Deze Waterlobelia groeit van nature in warmere streken en is daardoor in het Nederlandse klimaat niet helemaal winterhard.

Kenmerken
Deze Waterlobelia wordt ook wel Virginische Lobelia genoemd. De lilablauwe, aarvormige bloeiwijze steekt prachtig af bij het frisgroene blad en kan bij een volwassen plant bijna een meter hoog worden. De bloei is van juli tot in oktober op een zonnige tot licht beschaduwde plaats. Deze moerasplant kan in de vochtige oever bij de vijver groeien, maar ook in een iets drogere grondsoort, bijvoorbeeld in de vaste plantenborder. Mooi te combineren met planten die contrasterende kleuren en bladvormen hebben.

Zet deze vaste plant in vochthoudende grond en geniet van de opvallende kleuren. Pas wel op met huisdieren en kinderen, want deze plant is giftig bij inname.

Verzorging
Deze Lobelia heeft vele toepassingsmogelijkheden: in plantenbakken, als vijver-/ moerasplant, in groepen en solitair. De winterhardheid is redelijk, maar in vorstperiodes is wel wat bescherming nodig met een laag afgevallen bladeren of vliesdoek. De plant sterft in de winter bovengronds af, in het voorjaar wanneer er geen kans meer is op nachtvorst, kunnen de bruine bladresten worden weggehaald. Wanneer de uitgebloeide bloemen worden afgeknipt dan bloeit deze plant beter door en lokt daarmee vlinders en bijen. Soms kan de Bladvlekkenziekte toeslaan bij deze Lobelia. Verwijder dan het aangetaste blad, zodat de ziekte zich niet verder kan verspreiden. Ook slakken kunnen een plaag vormen als ze eten van de sappige bladeren. Vermeerdering is mogelijk door de wortelkluit te delen of door te zaaien.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8713469105033
Tips bij het plantenOeverplanten zijn decoratief en/of geschikt om de vijverrand af te werken. Dompel de plant voor het planten eerst onder water. Graaf een gat waar de kluit van de plant ruim in past. Meng de aarde uit het plantgat met Intratuin tuinplantengrond. Verwijder de pot, zet de plant in het plantgat en druk de aarde goed aan. Voedt oeverplanten van maart tot en met augustus met Intratuin bordermeststof of siertuincompost.
PlantennaamWaterlobelia
ConsumptieNiet eetbaar
Latijnse plantennaamLobelia siphilitica
Planthoogte bij aankoop (cm)20
Potmaat (cm)9
StandplaatsZon, Halfschaduw
PlaatsingWater
BloeiperiodeJuli, Augustus, September
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overWaterlobelia (Lobelia siphilitica) D 9 H 20 cm
Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top