Laden..

Witte Moerasaronskelk (Lysichiton camtschatcensis) D 9 H 20 cm

5.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
430265

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Witte Moerasaronskelk (Lysichiton camtschatcensis) D 9 H 20 cm

Herkomst
Deze Moeras Aronskelk is winterhard en komt van nature uit Japan, waar het een Waterbanaan genoemd wordt, waarschijnlijk omdat het grote blad wat lijkt op dat van de Bananenplant.

Kenmerken
Deze indrukwekkende moerasplant is geschikt voor en middelgrote of grote vijver of voor een moerassig gedeelte van de tuin. Deze plant heeft het hele jaar door natte grond nodig en kan met een vijvermand in het ondiepe gedeelte van de vijver worden gezet. Bijzonder is dat de grote, witte bloemen verschijnen in het vroege voorjaar, zonder dat het blad er al is. Na de bloei onstaat er een kolf die de vrucht van de plant vormt. Ook gaan de bladeren dan groeien tot een hoogte van 60-100 cm, die gedurende de hele zomer sierwaarde hebben. Deze plant houdt van een plaats in de zon of lichte schaduw.

De spiegeling van de witte bloemen in het water heeft iets magisch.

Verzorging
Deze vaste plant sterft in de winter bovengronds af, maar komt ieder voorjaar al vroeg weer terug. Knip de afgestorven plantenresten daarom in maart af, zodat de bloemen alle ruimte krijgen. Als gedurende de zomer enkele bladeren geel of bruin worden, dan kunnen deze zo kort mogelijk worden afgeknipt. Ook wordt het witte schutblad van de bloem aan het einde van het voorjaar bruin, haal deze voorzichtig weg zodat je nog kunt genieten van de kolf, die best indrukwekkend is en veel sierwaarde heeft gedurende de hele zomer. Als de plant te groot wordt, knip dan gewoon het teveel aan bladeren weg. Ook kan de wortelkluit in stukken worden gedeeld om hem kleiner te maken of te vermeerderen. Deze sterke plant heeft weinig tot geen last van ziektes of ongedierte en vraagt haast geen verzorging.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8713469105088
Consumptieniet eetbaar
Latijnse plantennaamLysichiton camtschatcensis
PlantennaamWitte Moerasaronskelk
Tips bij het plantenOever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Bloeiperiodeapril, maart, mei
Plaatsingwater
Plantdiepte (cm)0 tot -15 cm onder water
Standplaatshalfschaduw, zon
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overWitte Moerasaronskelk (Lysichiton camtschatcensis) D 9 H 20 cm
Waardering
Deze vind jij vast ook interessant!

Meer verstand van je kamerplant

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Want de verzorging van kamerplanten is makkelijker dan je denkt. 

 

  

Back to top