Laden..

Download je gratis raamtekening

Dit jaar is tijdens de feestdagen een speciale rol weggelegd voor het Nederlandse raam. Dat was ons in deze gekke tijden scheidt én verbindt met de buitenwereld. Om binnen en buiten, met het gezin en de buren in de kerstsferen te komen ontwikkelde Intratuin samen met drie bekende Nederlandse illustratoren raamtekeningen die gratis te downloaden zijn. Zo maakt iedereen in een handomdraai een kerstcanvas in zijn of haar woonkamer waar óók de buurt van kan meegenieten. Intratuin roept iedereen in Nederland op om mee te tekenen en zo samen het Nederlandse straatbeeld omtoveren in één groot verwonderlijk kerstschetsboek. 

Bestel hier gemakkelijk jouw raamstiften in onze webshop. 

Breng je buren in verwondering en download de illustraties! 

1. Download één (of meerdere illustraties) en print het uit. Alle illustraties zijn verkrijgbaar in vier verschillende formaten, dus je kiest zelf hoe groot je de tekening maakt! Kies je bijvoorbeeld voor een A3 formaat, dan print je twee a4'tjes.

2. Bevat je illustraties meerdere a4'tjes, knip ze dan uit langs de stippellijn en bevestig de delen aan elkaar met plakband.

3. Plak het sjabloon aan de andere kant van het raam. Als je het op een buitenraam plakt, dan plak je het sjabloon dus aan de buitenkant op, zodat je krijtstift aan de binnenkant zit en er niet afregent. De tekening van Shon bevat tekst. Wil je dat die van de buitenkant leesbaar is?  Download dan de gespiegelde versie. 

4. Trek de raamtekening aan de binnenkant van het raam over. 

5. Deel jouw verwonderlijke raamtekening op social media met de hashtag #intratuinverwonderland en inspireer anderen om ook een verwonderlijk kunstwerk te delen met de buurt! 

A4 formaat is 1 A4, A3 formaat is 2 A4'tjes, A2 formaat is 4 A4'tjes en A1 formaat is 8 A4'tjes.


Illustratie van Karlijn van de Wier 

XS = A4

S = A3

M = A2

L = A1 

Illustratie van Marloes de Kiewit

XS = A4

S = A3

M = A2

L = A1

Illustratie van Shon Price - Ambachtelijk Graficus

XS = A4A4 gespiegeld

S = A3 | A3 gespiegeld

M = A2 | A2 gespiegeld

L = A1 | A1 gespiegeld

Illustratie van Karlijn van de Wier

XS = A4

S = A3

M = A2

L = A1

Back to top