Laden..

Tuinhuizen

Een tuinhuisje of blokhut is ideaal voor het opbergen van gereedschap of het stallen van de fietsen! Bestel je tuinhuis in onze webshop en hij wordt gratis bij je thuisbezorgd.

1Product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Tuinhuis Kenzo 300 naturel 560 x 320 x 274 cm
  Alleen online
  Alleen online
  Tuinhuis Kenzo 300 naturel 560 x 320 x 274 cm
  Hout Houtsoort: Vuren
  Waardering:
  0%
  3750.-
  Niet op voorraad

1Product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Voor extra opbergruimte in de tuin, plaats je een tuinhuis!

Wat is een tuinhuis?

Een tuinhuisje wordt het meest geplaatst als schuurtje voor de fietsen. Afhankelijk van de grootte en afwerking kun je er echter ook voor kiezen om een tuinhuis als hobbyruimte of extra kamer neer te zetten. Tuinhuizen worden ook wel blokhutten genoemd, omdat ze meestal gemaakt zijn van houten balken.

Soorten tuinhuizen en opties

Er zijn grote en kleine tuinhuizen en meestal zijn ze vierkant of rechthoekig. Vaak is de grootte van het tuinhuis het eerste uitgangspunt bij het uitkiezen van het juiste tuinhuis voor jouw tuin, maar daarnaast zijn er verschillende andere keuzes die je moet maken als je een tuinhuis of blokhut gaat kopen.

Overkapping

Een tuinhuis of blokhuis kan een overkapping hebben, waaronder je een veranda of zithoekje kunt maken. Uiteraard is een overkapping ook handig voor fietsen of een kliko.

Type dak

Het meest gekozen dak voor een tuinhuis is een plat dak met een klein afschot voor de afwatering. Daarnaast kun je bij Intratuin ook kiezen voor een puntdak, deze wordt ook wel zadeldak genoemd. Een dakgoot is over het algemeen niet nodig, omdat het dak enigszins overhangt. Als je deze toch wilt, dan kun je hem altijd zelf toevoegen.

Afwerking

Omdat een tuinhuis of blokhut van hout is gemaakt, is het noodzakelijk dat hij beschermd wordt tegen de elementen. Bescherming kan door impregneren of beitsen. Impregneren zorgt ervoor dat het hout beter bestand is tegen houtrot en schimmels, maar alleen impregnatie is niet voldoende. Daarom moet een tuinhuis ook altijd gebeitst worden. Impregneren is dus een optie, maar ook schadelijk voor het milieu. Wij raden daarom aan om te kiezen voor beitsen, dit is in principe voldoende bescherming. Beits dringt in het hout en is vochtregulerend, waardoor vocht uit het hout via de beits naar buiten kan. Verf of lak daarentegen zorgt voor een afsluitende laag en is daardoor minder geschikt voor een houten tuinhuis.

Plaatsen van een tuinhuis

Bij de tuinhuizen die je bestelt bij Intratuin zit een handleiding om het tuinhuis te plaatsten. Het is een bouwpakket inclusief alle schroeven en onderdelen en de klus is prima te doen. 2 Paar handen zijn wel aan te raden, omdat je te maken hebt met lange (en eventueel zware) houten onderdelen.

Ondergrond

Het is van belang dat de ondergrond voor het tuinhuis vlak en waterpas is. Een tuinhuis kan op een betonnen vloer of op strak gelegde tuintegels worden geplaatst.
Back to top