Laden..
Onze kerstbomen zijn vanaf nu verkrijgbaar. Shop in de winkel of online!

Thuiswerkbox voor een groene werkplek

Ruim een kwart van de mensen die is gaan thuiswerken, verwacht dat in de toekomst te blijven doen. Om ervoor te zorgen dat het jouw studeerkamer, eethoek of serre aan niets ontbreekt om als productieve thuiswerkplek te functioneren, introduceren we ‘Het Groene Werken’ en de ‘thuiswerkbox’. 

De Intratuin Thuiswerkbox is speciaal bedoeld voor alle mensen die nu vanuit huis werken. Deze planten gaan jouw kantoortje thuis naar een superproductieve thuiswerkplek. Het is bewezen dat groen om je heen je wel 15% productiever maakt. Het verlaagt stress, maakt je vrolijk en verhoogt je concentratie. Je wordt er zelfs creatiever van! Dat komt allemaal door zo’n klein plantje. Niet te geloven. Dus, geef ze een mooi plekje, even van genieten en dan... hophop, aan de slag. De thuiswerkbox bevat deze vier planten:

 • Philodendron - Philodendron 'White Measure'
  Potmaat 11 cm, hoogte 30 cm
  Standplaats: veel licht tot halfschaduw
  Water: houd de grond lichtvochtig, niet nat.

 • Pannenkoekenplant - Pilea peperomoides
  Potmaat 12 cm, hoogte 20 cm
  Standplaats: veel licht tot halfschaduw
  Water: 1 keer in de week watergeven

 • Kruiskruid - Senecio mountain fire 'Bright Bleu'
  Potmaat 12 cm, hoogte 20 cm
  Standplaats: zon tot halfschaduw
  Water: kan goed tegen droogte, 1 keer in de 2 weken watergeven.

 • Vetkruid - Sedum 'Tornado'
  Potmaat 12 cm, hoogte 15 cm
  Standplaats: zon tot halfschaduw
  Water: kan goed tegen droogte, 1 keer in de 2 weken watergeven.

De box kost € 24.99 (excl. verzendkosten) en wordt bij je thuiskantoor afgeleverd. Bestel de thuiswerkbox makkelijk online.

 

 

Plantenbreaks tegen stress

Thuiswerken heeft naast veel voordelen – nooit meer in de ochtendspits en geen afleidende collega’s – ook nadelen. TNO-onderzoek ‘Werken tijdens de corona-crisis’ heeft uitgewezen dat thuiswerken stress oplevert. Niet alleen omdat we meerdere ballen tegelijk in de lucht moeten houden en moeite hebben met concentratie, maar ook omdat we onze collega’s missen. Toch ziet het ernaar uit dat we in de nabije toekomst onze thuisbureaus en eettafels zullen blijven omarmen – ook nadat de kantoorgebouwen straks weer open zijn. Daarom is het van groot belang dat we thuis een fijne werkplek creëren waarin we zo min mogelijk stress ervaren. Neerslachtigheid en een slecht humeur kunnen immers leiden tot lagere productiviteit. Het reduceren van stress is dus voor zowel werknemer als werkgever essentieel. 

Talloze onderzoeken hebben uitgewezen dat planten heel goed kunnen helpen bij het verlagen van onze stresslevels en het verhogen van onze creativiteit. Dat komt onder andere door hun groene kleur. Deze stimuleert compassie naar anderen, brengt onze energielevels in balans én wordt geassocieerd met de natuur. Dat laatste komt nu extra van pas tijdens onze nieuwe thuiswerksituatie. Een recent Japans onderzoek naar het effect van planten op stress en vermoeidheidsklachten tijdens werk, heeft uitgewezen dat de nabijheid van planten ons brein kan helpen te ontspannen. Door naar een plant te staren kun je zelfs informatie beter verwerken en nieuwe focus creëren. Planten zijn onmisbaar in een efficiënte werksetting. Het is wonderbaarlijk wat alleen al het aangezicht van een plant met mensen doet. De associatie met de natuur, buiten, rust, maakt dat we ontspannen en opladen, Ook het verzorgen van een plant draagt positief bij aan onze gemoedstoestand. 

 Wist je dat we nog meer handige kamerplantensets verkopen? Bekijk ze hier.

Back to top