• Alles voor huis, tuin & dier
 • Beste groenadvies
 • Voorraad bekijken van 52 winkels
 • Alles voor huis, tuin & dier
 • Beste groenadvies
 • Voorraad bekijken van 52 winkels
Intratuin Almelo

Intratuin Almelo

Sinds 1 maart 2000 is de Intratuin aan de Schuilenburgsingel één van vier vestigingen van Hendrik Vreeman. Natuurlijk vind je bij ons de mooiste planten, inspiratie, advies en trends passend bij het seizoen, maar ook voor een heerlijke High Tea kun je bij ons terecht! Nieuw is de schitterende verlichtingsshop van Lights& Living. In voorjaar en zomer kom je voor de grootste collectie tuinmeubelen naar Intratuin! En aan het einde van het jaar is het genieten van de prachtige kerstshow en kun je bij ons terecht voor het mooiste vuurwerk van Nederland. Koken wordt een beleving met de producten van Aan de Dis! Maak je keuken compleet! 


Het Tuincafé
Begin de dag met een ontbijtje in ons Tuincafé voor slechts 2.95 pp, of kom genieten van een High Tea á 14.95 pp (graag even minimaal 2 werkdagen van tevoren reserveren). Een afspraak maken kan eenvoudig via ons online Afspraak formulier High Tea, telefonisch (0546-838666) of aan de klantenservice balie. 


De Tuinontwerpstudio
Toe aan een nieuw tuinontwerp? Onze tuinontwerpstudio helpt je graag! Maak een afspraak via ons Afspraakformulier tuinontwerp of doe alvast inspiratie op door de afgeronde projecten van de tuinstudio te bekijken.


Rolstoelen kunnen in bruikleen worden genomen tijdens het winkelen, deze vind je bij de klantenservice. Vooral in drukke periodes is het aan te raden deze tijdig te reserveren.

Jack van der Helm
Jack van der HelmBedrijfsleider Intratuin Almelo

Faciliteiten

 • Inname VVV cadeaubon Inname VVV cadeaubon
 • Betalen met creditcard Betalen met creditcard
 • Rolstoelen aanwezig Rolstoelen aanwezig
 • Tuinontwerp studio Tuinontwerp studio
 • Vuurwerk verkoop Vuurwerk verkoop
 • Aan de dis Aan de dis
 • Snijbloemen afdeling Snijbloemen afdeling
 • Toiletten Toiletten
 • Invalidentoilet Invalidentoilet
 • Invalidenparkeerplaats Invalidenparkeerplaats
 • Cadeaukaarten verkoop Cadeaukaarten verkoop
 • Bezorgservice Bezorgservice
 • Horeca Horeca
 • Verkoop graszoden Verkoop graszoden

Adres

Routebeschrijving Intratuin Almelo
Schuilenburgsingel 5
7604 BT Almelo
0546 838 666

info@almelo.intratuin.nl

Openingstijden

Maandag 9.30 - 18.00
Dinsdag 9:30 - 18:00
Woensdag 9:30 - 18:00
Donderdag 9.30 - 21.00
Vrijdag 9:30 - 18:00
Zaterdag 9:30 - 18:00
Zondag 12.00 - 17.00
Extra openingstijden

Laatste nieuws

Oliebollenkraam

Oliebollenkraam

Oliebollenkraam


De oliebollenkraam van Bischoff staat traditiegetrouw weer op ons entreeplein. Shop na het winkelen overheerlijke verse oliebollen, beignets, donuts of andere lekkernijen.


Openingstijden:  • in oktober is de oliebollenkraam geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.30- 17.30 uur en op zondag van 12.00- 17.00 uur.

 • vanaf november is de kraam ook op maandag geopend, dus de gehele week van 10.30- 17.30 uur en op zondag van 12.00- 17.00 uur


Let op: bij de oliebollenkraam is alleen contante betaling mogelijk! Je kunt hier niet pinnen.


lees meer lees minder
Tuinontwerpstudio Intratuin

Tuinontwerpstudio Intratuin

Tuinontwerpmaand Oktober


Geeft u in de maand oktober opdracht tot het maken van een tuinontwerp of beplantingsplan dan ontvangt u een Intratuin cadeaukaart twv 20% van de kosten van het ontwerp.


Maak een afspraak via ons Afspraakformulier tuinontwerp.


Intratuin heeft een eigen tuin ontwerp studio. De Tuinontwerpstudio met standplaats Lochem werkt voor Almelo, Apeldoorn, Deventer en Lochem en kan u helpen bij het maken van een vakbekwaam en sfeervol ontwerp voor uw tuin, dakterras, balkon of andere groene omgeving.


Nieuw bij Intratuin: 3D tuinontwerp!


Na de vele inspiraties die we hebben gecreëerd in onze 2D ontwerpen, kunnen we deze mooie lijn voortzetten in het maken van 3D tuinontwerpen. Ervaar nu op een groot beeldscherm hoe je nieuwe tuin er uit komt te zien, bepaal zelf de looproute door je nieuwe tuin en geniet....


De Tuinontwerpstudio helpt je graag bij het maken van een vakbekwaam en sfeervol ontwerp in 2D en 3D voor je nieuwe of bestaande tuin, dakterras, balkon of andere groenomgeving zodat er een geheel nieuwe sfeer of functionaliteit ontstaat.


De Tuinontwerpstudio van Intratuin Almelo, Apeldoorn, Deventer en Lochem heeft als standplaats Lochem, maar is regelmatig bij alle vestigingen aanwezig voor een informatiedag.


Op onderstaande data zal de tuinontwerpstudio in Almelo aanwezig zijn: • zaterdag 22 september

 • zaterdag 13 oktober

 • zondag 21 oktober

 • zaterdag 3 november                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     


Bij het maken van een tuinontwerp worden veel en onderwerpen of vragen behandeld, zoals:


- gaan we uit van een strakke rechtlijnige sfeer of van een vloeiend lijnenspel?
- bestrating en terrassenplan
- beplantingsplan voor jaarrond tuinplezier
- toepassingen als vijvers en waterornamenten
- verlichtingsplan 12 volt/LED/230 volt
- beregeningssysteem handmatig of volautomatisch
- toepassingen als een pergola, terrasoverkapping, tuinhuis of veranda
- etc. 


Bij een tuinontwerpplan doorlopen we een aantal fases. In de showtuin welke met de laatste mooie trends is ingericht, bekijken we samen de foto's van de huidige situatie, bespreken het oppervlak van de aan te leggen tuin en bepalen de omringende elementen die van toepassing zijn op het tuinontwerp. We proberen in het eerste gesprek zoveel mogelijk ideeën en wensen op te nemen, het wordt tenslotte je droomtuin!


In het vervolggesprek wordt de ontwerptekening en de daarbij behorende offerte van materialen en beplantingen doorgenomen, ook hebben we de mogelijkheid om de materialen en de beplantingen in de winkel te bekijken om zo een geweldige indruk te krijgen van de mogelijkheden.


In de offerte zijn alle kosten verwerkt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Het is mogelijk om het ontwerp geheel of gedeeltelijk (met eigen inbreng) uit te laten voeren door onze professionele hoveniers. Mocht je er voor kiezen om alles zelf aan te leggen, dan kan dat natuurlijk ook. In beide gevallen begeleiden wij het aanlegproces, wij zorgen er voor dat de tuin en de beplanting wordt uitgezet zoals op het ontwerp staat aangegeven. Kortom: we houden je volledig op de hoogte en je bent betrokken bij je nieuwe tuin.


Bij de opdracht ontvang je ook een snoeiplan waarin alle kenmerken en snoeiwijzen van de beplantingen beschreven staan. Het is mogelijk om je tuin periodiek of 1 of 2 maal per jaar vakkundig te laten snoeien door onze medewerkers. Op deze manier ziet je tuin er na jaren nog perfect uit. Hiervoor maken we graag vrijblijvend een offerte.


Verdere specialiteiten van de tuinontwerpstudio is het maken van een beplantingsplan voor je interieur, zoals kantoor- of particuliere ruimte. We komen ter plaatse de sfeer opnemen en inmeten. Aansluitend maken we een offerte welke we bij Intratuin doornemen. Op deze manier kunnen we ook alle potterie en planten bekijken, zodat er een goede indruk verkregen kan worden van de mogelijkheden.


Dienstenoverzicht van de tuinontwerpstudio:


- maken van vakkundige en creatieve ontwerpen voor tuin/dakterras of andere groenomgeving in 2D of 3D simulatie. "Loop eens door je nieuwe tuin"
- Geheel aanleggen van tuin/dakterras of aanleg in samenwerking met de opdrachtgever.
- Begeleiding van aanleg indien opdrachtgever de werkzaamheden zelfstandig uitvoert.
- Maken van een herinrichtingsplan van bestaande borders
- Aanleg van kunstgras
- Tuinonderhoud periodiek of onder afspraak.
- (periodieke) bestrijding van schimmelzoekten (luis, spint, meeldauw etc) en dierlijke plagen engerlingen, taxuskever etc).
- Vijveronderhoud en inrichting
- Tuinberegening handmatig of volautomatisch / onderhoud
- Ontwerpen en aanleggen van een verlichtingsplan met LED / 12 Volt / 220 Volt verlichting
- Kantoor- en interieurbeplanting, tevens (periodiek) onderhoud.
- Montage van blokhutten en tuinhuizen, terrasoverkapping of harmonica schaduwdoeken


Heeft u direct een vraag voor onze tuinontwerpers, wilt u meer informatie over mogelijkheden of prijzen?Mailt u dan naar tuinontwerp@lochem.intratuin.nl


Benieuwd naar lopende en afgeronde projecten van de tuinontwerpstudio? Klik hier.De Intratuin Tuinontwerpstudio begeleidt je project van ontwerp tot oplevering. Voor het plaatsen van een glazen veranda of serre werken we nauw samen met Lazize verandabouw te Harfsen en Lugarde in Laren. 


lees meer lees minder
Life Meubelen

Life Meubelen

Ook dit najaar en winter gaan we gewoon door met de verkoop van onze Life Tuinmeubelen. We hebben onze winkeloppervlakte vergroot met een luxe tent waarin de Life tuinmeubelen prachtig gepresenteerd staan. Dus heeft u een serre, overdekte veranda, patio of bedrijfsruimte die aangekleed moet worden? Kom gerust een kijkje nemen.


De tuinmeubelen van Life worden gratis thuisbezorgd!

lees meer lees minder
Dierenarts

Dierenarts

Elke 1ste woensdag van de maand: Dierenarts


Iedere eerste woensdag van de maand heeft u de mogelijkheid om uw hond of kat te laten inenten en/ of chippen door een professionele dierenarts van Praktijk Enterbrook. De dierenarts is aanwezig van 14.00 tot15.00 uur en een afspraak maken is niet nodig, mits het een pup jonger dan 9 weken betreft, dan wel graag een afspraak maken. Dit kan bij de balie van de dierenafdeling (kan ook telefonisch), uiterlijk 2 werkdagen voor het spreekuur.

lees meer lees minder
Ontbijt & High Tea

Ontbijt & High Tea

Van elke maandag tot en met zaterdag kunt u voor €2,95 genieten van een heerlijk ontbijt in ons gezellige tuincafé. Het ontbijt staat voor u klaar van 9.30 tot 10.30 uur. Dit ontbijt bestaat uit broodjes, beleg, een gekookt eitje en een kop koffie of thee. Voor slechts € 0,99 kunt u nog een glaasje versgeperste jus d'orange aan uw ontbijt toevoegen. Eet smakelijk!!


Ook is er de mogelijkheid een High Tea te reserveren. Voor €14,95 pp geniet u van diverse soorten thee en diverse soorten koude en warme lekkernijen. Deze High Tea serveren wij vanaf 11.00 uur 's morgens. Graag ontvangen wij uw reservering minimaal 2 werkdagen van te voren.  
lees meer lees minder
Bezorgen

Bezorgen

We hebben een nieuwe vrachtwagen voor onze bezorgingen. De vrachtwagen zal gaan rijden namens Intratuin Almelo, Intratuin Apeldoorn, Intratuin Deventer en Intratuin Lochem.


Ben je al bekend met onze bezorgservice? Wij kunnen je uitgekozen producten ook thuis bezorgen. Benieuwd naar de mogelijkheden en voorwaarden hiervan? Neem contact met ons op. Misschien staat hij dan wel binnenkort bij jou voor de deur.


Intratuin Almelo heeft voor de bezorging van je aankopen verschillende mogelijkheden.


Gratis* aanhangerservice:


Als extra service heeft Intratuin Almelo een aantal aanhangers die gratis* te leen zijn om je aankopen zelf thuis te bezorgen! * het te betalen borgbedrag van € 50 per aanhanger krijg je terug na het schadevrij terugbrengen van de aanhanger.Bezorgservice: 


Je aankopen en bestellingen (mits volledig afgerekend) kun je door de Intratuin bezorgdienst, vlot en veilig thuis laten bezorgen. Hiervoor geldt een afstandsafhankelijke bezorgvergoeding. Bezorgvoorwaarden zijn in de vestiging verkrijgbaar. Vaste bezorgdagen voor Intratuin Almelo zijn maandag en vrijdag.


Voor zone-indeling en bezorgtarieven kun je bij onze klantenservice terecht.


Verhardingsmaterialen (stenen e.d.) worden niet door de Intratuin-bezorgdienst bezorgd. Deze worden door leveranciers van Intratuin rechtstreeks bij de klant bezorgd. Hiervoor gelden afwijkende tarieven. Deze tarieven zijn in de vestiging op te vragen.

lees meer lees minder

Evenementen en workshops

Happy Pics kinderfotografie

Happy Pics kinderfotografie

Woensdag 17 oktober t/m zaterdag 20 oktober


Van woensdag 17 t/m zaterdag 20 oktober is Happy Pics Kinderfotografie aanwezig om prachtige foto's te laten maken van je kinderen of kleinkinderen. 


Je betaalt slechts €2,50 opnamekosten per fotosessie.  Hiervoor ontvang je op de ophaaldag een foto van 13x18 cm GRATIS! 


Reserveren is niet nodig, je kunt langskomen wanneer het jou uitkomt.


Happy Pics Kinderfotografie maakt foto's van 9.30- 18.00 uur, op zaterdag tot 17.00 uur, met een pauze van 13.00- 14.00 uur.


De ophaaldag van de foto's is in week 44, de exacte datum hoor je tijdens de fotosessie.


Zien we je dan?
lees meer lees minder
Workshop DIY met pompoenen

Workshop DIY met pompoenen

Zaterdag 20 en donderdag 25 oktober.


Aan de slag met pompoenen! Tijdens deze workshop krijg je drie pompoenen waar je op verschillende manieren mee kunt werken. Beschilderen met verf, carven of versieren met droogbloemen.


De workshop kost €17,50 per persoon inclusief koffie/thee met iets lekkers.


De workshop wordt gehouden op zaterdag 20 oktober van 10.30- 12.00 uur en op donderdagavond 25 oktober van 18.30- 20.00 uur. 


Schrijf je nu in via de site of bel met onze klantenservice 0546- 838666, je aanmelding is definitief zodra je van ons een bevestigingsmail hebt ontvangen.


Tot dan!


Reserveer lees meer lees minder
Kinderworkshop Kijkdoos maken

Kinderworkshop Kijkdoos maken

Woensdag 24 oktober


Het is herfstvakantie dus tijd om leuke dingen te doen! Deze woensdag gaan we een supergave kijkdoos maken met houtjes, mos, takjes en een vogelknutselvel. Een waar vogelparadijs! 


De workshop wordt gehouden van13.30- 14.30 uur,  14.30- 15.30 uur (=VOL) en van 15.30- 16.30 uur  (=VOL) en kost €2,50 per kind inclusief ranja met iets lekkers.


Schrijf je nu in via de site of bel met onze klantenservice 0546- 838666. Je inschrijving is definitief zodra je van ons een bevestigingsmail hebt ontvangen.Reserveer lees meer lees minder
Workshop 'Handlettering op glas'

Workshop 'Handlettering op glas'

Donderdagavond 8 en 15 november


Vanwege de vele leuke reacties gaan we deze workshop herhalen!


Deze donderdagavond organiseren wij een workshop Handlettering op glas. Een glazen fles gaan we eerst versieren dmv handlettering. Daarna wordt van de fles een prachtig groen arrangement gemaakt door deze te vullen met kleine vetplantjes en steentjes. Een persoonlijke eyecatcher!


De workshop kost €17,50 per persoon.


De workshop begint om 18.30 uur met koffie of thee met iets lekkers en uitleg over de workshop en daarna kunt u zelf aan de slag! De workshop duurt tot 20.30 uur.  Schrijf u nu in via de site of onze klantenservice. Uw aanmelding is definitief zodra u van ons een bevestigingmail heeft ontvangen.


Komt u ook?


Reserveer lees meer lees minder
Workshop 'Adventskalender'

Workshop 'Adventskalender'

Zaterdag 17 en donderdag 29 novemberTijdens deze workshop gaan we een alternatieve adventskalender maken. Aan een tak gaan we kerstgroen vastmaken en hieraan komen 24 craftzakjes te hangen. De zakjes worden gevuld met quotes/ opdrachten, chocolaatjes en kerstitems. 


De workshop wordt gehouden op zaterdag 17 november en op donderdagavond 29 november. De kosten voor de workshop zijn €17,50 pp inclusief koffie/thee met iets lekkers.


Schrijf je nu in via onze site, je aanmelding is definitief zodra je van ons een bevestigingsmail hebt ontvangen.


Tot dan!


Reserveer lees meer lees minder
Kinderworkshop 'Kerst Snowglobe'

Kinderworkshop 'Kerst Snowglobe'

Woensdag 21 november


Deze woensdagmiddag gaan we alvast iets leuks maken voor kerst. We gaan een echte zuidpool globe maken met sneeuw, ijschotsen en een pinguin! Kom je ook mee knutselen?


De workshop wordt gehouden van 14.30- 15.30 uur en van 15.30- 16.30 uur.


De kosten voor deze workshop zijn €2,50 per kind, inclusief ranja met iets lekkers.


Schrijf je nu in, je aanmelding is definitief zodra je van ons een bevestigingsmail hebt ontvangen.


Tot dan!


Reserveer lees meer lees minder
Dierenfotograaf

Dierenfotograaf

17 november : Dierenfotograaf Digitaalfoto.com


Op zaterdag 17 november kun je op onze dierenafdeling je huisdier gratis op de foto laten zetten. Ook is het mogelijk om meerdere dieren tegelijk te laten fotograferen of om een foto te laten maken van je kinderen samen met uw huisdier!


1 Foto ontvang je gratis, daarnaast kun je natuurlijk andere foto's en/ of formaten bestellen, of de foto op een sleutelhanger, telefoonhoesje of naambordje voor bij de voordeur laten drukken. 


Misschien een leuk kado- idee voor de feestdagen?


De dierenfotograaf is deze dag aanwezig van 11.00 tot 16.30 uur


Reserveren is niet nodig, kom gezellig binnen lopen! 

lees meer lees minder
Workshop 'Guirlande/ Tafelloper maken'

Workshop 'Guirlande/ Tafelloper maken'

Donderdagavond 22 november


Tijdens deze speciale Kerst Inspiratie koopavond organiseren wij deze kerstworkshop. We gaan een prachtige lange guirlande van bijna 2,5 meter maken die ook gebruikt kan worden als tafelloper. We nemen een touw als basis en gaan met 3 soorten eucalypthus aan de slag om een prachtige groene decoratie te maken.


De workshop wordt gehouden van 18.30 tot 20.00 uur, zodat er ook nog tijd over is om nog lekker te winkelen.


De kosten voor deze workshop zijn €25,- pp inclusief koffie of thee met iets lekkers.


Schrijf je nu in,  je aanmelding is definitief zodra je van ons een bevestigingsmail hebt ontvangen.


Kom je ook?
Reserveer lees meer lees minder
Workshop 'Kerst Kokodama'

Workshop 'Kerst Kokodama'

Donderdagavond 22 november


Tijdens deze Kerst Inspiratie avond gaan we deze leuke kerst workshop doen. We gaan van een Abies Glauca, een soort mini- kerstboom, een kokodama maken van mos en versieren met kleine kerstlampjes. Een echte blikvanger voor op tafel!


De workshop wordt gehouden van 18.30 tot 20.00 uur zodat er ook nog tijd is om lekker te winkelen.


De kosten voor deze workshop zijn €15,- pp inclusief koffie/ thee en iets lekkers.


Schrijf je nu in, je aanmelding is definitief zodra je van ons een bevestigingsmail hebt ontvangen.


Tot dan!


 

Reserveer lees meer lees minder

Jongeren gezocht voor kerstactiviteiten!

Almelo

De functie


Voor deze functie zijn wij op zoek naar enkele jongeren die gedurende de komende drukke kerst periode met enthousiasme het team willen ondersteunen o.a. als begeleiding bij kerst activiteiten voor kinderen (zoals. begeleiding bij draaimolen). 


Functieprofiel


Voor deze functie is enthousiasme, humor, flexibiliteit in werkzaamheden en klantvriendelijkheid gewenst. 


Wij bieden


Afwisselend werk in een groeiend bedrijf met veel jonge mensen in een dynamische omgeving. De honorering en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Retail Non-Food


Je reactie


Is dit jouw Intratuin? Stuur dan je schriftelijke reactie naar Intratuin Almelo B.V. t.a.v. mevrouw A. Bakker, Schuilenburgsingel 5, 7604 BT te Almelo of (bij voorkeur) per E-mail adres: a.bakker@almelo.intratuin.nl . Bel voor meer informatie (indien nodig) tijdens kantooruren: 06-53164706

lees meer lees minder

Open sollicitatie

Almelo

Is er geen passende vacature voor je, maar wil je graag bij Intratuin Almelo werken? Vul dan het online sollicitatieformulier hieronder in. 


Wees volledig in je motivatie, wat je zoekt en hoeveel dagen/uren je beschikbaar bent.

lees meer lees minder

stageplaatsen

Almelo

De Intratuin vestigingen in Almelo, Apeldoorn, Deventer (Twello) en Lochem zijn erkend leerbedrijf voor stageplaatsen). Zowel bij KCH (kenniscentrum Handel) als Aequor zijn we erkend voor een groot aantal opleidingen.


We kunnen in onze vestigingen regelmatig stagiaires inzetten (waaronder voor toekomstige stylistes op onze afdeling sfeer/kerst) en is ons team  in staat om stagiaires goed te begeleiden en op te leiden.


Ben je een enthousiaste student(e) op zoek naar een leuke stageplaats binnen een dynamische en bloeiende organisatie, informeer dan naar de mogelijkheden!


Stuur je schriftelijk verzoek tot stage o.v.v. vestiging, stageperiode en gewenste afdeling naar het e-mail adres: a.bakker@almelo.intratuin.nl . 

lees meer lees minder

medewerker kassa

Almelo

De functie


Voor deze functie op oproepbasis zijn wij op zoek naar enkele weekendhulpen kassa ter ondersteuningtijdens de weekenden en op de koopavond (donderdagavond) .


De taken 


Je vervult naast kassa- en inpakwerkzaamheden verschillende andere voorkomende winkeltaken. Daarnaast kun je, indien nodig, ook op andere afdelingen ingeroosterd worden. 


Functieprofiel


Voor deze functie beschik je bij voorkeur over enige kassa-ervaring, een klantvriendelijke instelling, flexibel inzetbaar alsmede een goed gevoel voor service. 


Wij bieden


Afwisselend werk in een groeiend bedrijf met veel jonge mensen in een dynamische omgeving. De honorering en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Retail non-food


Je reactie


Is dit jouw Intratuin? Stuur dan je schriftelijke reactie naar Intratuin Almelo B.V. t.a.v. mevrouw A. Bakker, Schuilenburgsingel 5, 7604 BT te Almelo. E-mail adres:  a.bakker@ almelo.intratuin.nl of bel voor meer informatie tijdens kantooruren: 0546-838661.


 


lees meer lees minder