• Alles voor huis, tuin & dier
 • Beste groenadvies
 • Voorraad bekijken van 52 winkels
 • Alles voor huis, tuin & dier
 • Beste groenadvies
 • Voorraad bekijken van 52 winkels
Besteed 25.- aan kamerplanten in de winkel en ontvang gratis het boek 'Het plantenlab' van Judith Baehner op = op  
Intratuin Almelo

Intratuin Almelo

Sinds 1 maart 2000 is de Intratuin aan de Schuilenburgsingel één van vier vestigingen van Hendrik Vreeman. Natuurlijk vind je bij ons de mooiste planten, inspiratie, advies en trends passend bij het seizoen, maar ook voor een heerlijke High Tea kun je bij ons terecht! Nieuw is de schitterende verlichtingsshop van Lights& Living. In voorjaar en zomer kom je voor de grootste collectie tuinmeubelen naar Intratuin! En aan het einde van het jaar is het genieten van de prachtige kerstshow en kun je bij ons terecht voor het mooiste vuurwerk van Nederland. Koken wordt een beleving met de producten van Aan de Dis! Maak je keuken compleet! 


Het Tuincafé
Begin de dag met een ontbijtje in ons Tuincafé voor slechts 2.95 pp, of kom genieten van een High Tea á 14.95 pp (graag even minimaal 2 werkdagen van tevoren reserveren). Een afspraak maken kan eenvoudig via ons online Afspraak formulier High Tea, telefonisch (0546-838666) of aan de klantenservice balie. 


De Tuinontwerpstudio
Toe aan een nieuw tuinontwerp? Onze tuinontwerpstudio helpt je graag! Maak een afspraak via ons Afspraakformulier tuinontwerp of doe alvast inspiratie op door de afgeronde projecten van de tuinstudio te bekijken.


Rolstoelen kunnen in bruikleen worden genomen tijdens het winkelen, deze vind je bij de klantenservice. Vooral in drukke periodes is het aan te raden deze tijdig te reserveren.

Jack van der Helm
Jack van der HelmBedrijfsleider Intratuin Almelo

Faciliteiten

 • Inname VVV cadeaubon Inname VVV cadeaubon
 • Betalen met creditcard Betalen met creditcard
 • Rolstoelen aanwezig Rolstoelen aanwezig
 • Tuinontwerp studio Tuinontwerp studio
 • Vuurwerk verkoop Vuurwerk verkoop
 • Aan de dis Aan de dis
 • Snijbloemen afdeling Snijbloemen afdeling
 • Toiletten Toiletten
 • Invalidentoilet Invalidentoilet
 • Invalidenparkeerplaats Invalidenparkeerplaats
 • Cadeaukaarten verkoop Cadeaukaarten verkoop
 • Bezorgservice Bezorgservice
 • Horeca Horeca
 • Verkoop graszoden Verkoop graszoden

Adres

Routebeschrijving Intratuin Almelo
Schuilenburgsingel 5
7604 BT Almelo
0546 838 666

info@almelo.intratuin.nl

Openingstijden

Maandag 9.30 - 18.00
Dinsdag 9:30 - 18:00
Woensdag 9:30 - 18:00
Donderdag 9.30 - 21.00
Vrijdag 9:30 - 18:00
Zaterdag 9:30 - 18:00
Zondag 12.00 - 17.00
Extra openingstijden

Workshops

Beleving, dat is waar we goed in zijn en willen we graag met jou delen! Iedere maand bedenken we weer leuke en inspiratieve workshops voor jong en oud, passend bij het seizoen. Zo hebben we altijd leuke workshops voor de feestdagen, voor binnen en voor buiten. Zoek jouw favoriete workshop en schrijf je in bij de vestiging bij jou in de buurt. Ga je alleen of gezellig met vriendinnen? Je kunt je direct voor meerdere personen inschrijven. Doe je mee?

Alle workshops

Droomkrans met bloemen
Tegenwoordig zie je kransen in alle soorten en maten. Met deze workshop maak je jouw eigen unieke 'droomkrans'. Deze krans is niet helemaal rond, dus nét even wat anders! De krans wordt gemaakt met romantische droogbloemen en frisgroene eucalyptus. Inclusief een drankje en wat lekkers.

Evenementen

Speurtocht voor kids

Speurtocht voor kids

SpeurtochtSpeciaal voor kinderen hebben we in januari weer een leuke speurtocht in de winkel. Haal je speurvel bij de klantenservice en speur naar de kaarten in de winkel voor je antwoorden.


Heb je alle kaarten gevonden en de puzzel opgelost? Lever dan je ingevulde speurkaart weer in bij de klantenservice en ontvang een leuk groen presentje.


 


 


lees meer lees minder
Kinderworkshop Paperbag met tulpen

Kinderworkshop Paperbag met tulpen

Zaterdag 19 januari


Deze zaterdag is het Tulpenfeest bij Intratuin en voor de kinderen hebben we deze vrolijke tulpenworkshop op de planning staan. Een paperbag gaan we versieren met vrolijke gekleurde tulpen!


Deze workshop wordt gehouden van 13.30- 14.30 uur en kost €2,50 per kind. Natuurlijk staat er ranja en iets lekkers klaar!


Schrijf je nu in en kom ook gezellig mee knutselen! Je aanmelding is definitief zodra je van ons een bevestigingsmail hebt ontvangen.

Reserveer lees meer lees minder
Workshop Tulpen schikken

Workshop Tulpen schikken

Zaterdag 19 januariOp deze tulpenzaterdag is het de perfecte dag om een beetje fleurigheid in huis te halen met een vaas prachtige tulpen. En het is natuurlijk extra leuk om deze mooie bos zelf op een vaas te schikken!


Kom meedoen met deze workshop en krijg handige tips om zelf een bos bloemen te schikken op een vaas. De workshop kost €20,- pp inclusief vaas. We starten natuurlijk met koffie/ thee met iets lekkers!


De workshop wordt gehouden van 11.00- 12.00 uur. Schrijf je nu in en je aanmelding is definitief zodra je van ons een bevestigingsmail hebt ontvangen.


Tot dan!

Reserveer lees meer lees minder
Kinderworkshop Vogelmobiel maken (=VOL)

Kinderworkshop Vogelmobiel maken (=VOL)

Woensdag 23 januari (=VOL)


Deze woensdag hebben wij voor de kinderen allemaal vrolijke vogels klaarliggen waar we een mooie vogelmobiel van gaan maken. Knippen, kleuren en knopen en je hebt iets moois voor op je kamer!


De kosten zijn €2,50 per kind, inclusief ranja en iets lekkers. De workshop wordt gehouden van 14.30- 15.30 uur (=VOL) en van 15.30- 16.30 uur.  (=VOL) Schrijf je nu in, je aanmelding is definitief zodra je van ons een bevestigingsmail hebt ontvangen. 


Kom je ook meedoen?


lees meer lees minder
Plantenruilbeurs

Plantenruilbeurs

Zaterdag 26 januari


Plantje voor jou, plantje voor mij! Kom deze zaterdag tussen 13.00 en 15.00 uur naar Intratuin Almelo want dan organiseren wij een kamerplanten ruilbeurs.


Tussen 13.00 en 13.30 uur kun je je planten en/of stekjes aanmelden bij de ruilbeurs, een plantendeskundige van Intratuin zal dan bepalen of de plant in goede conditie verkeert om mee te mogen doen met de ruilbeurs. Hierna wordt er per plant een etiket ingevuld met de naam en eventuele eigenschappen van de plant.


Om 13.30 uur opent de ruilbeurs, je mag zoveel planten als je inlevert weer mee naar huis nemen. Dus lever je 3 planten in, mag je ook weer 3 planten meenemen. Planten worden geruild tegen planten, stekjes tegen stekjes.


Wacht niet te lang met ruilen, de mooiste exemplaren zijn natuurlijk als eerste weg! 


Als extraatje geven wij van 13.00 tot 16.00 uur 20% korting op potterie, om je geruilde plant helemaal compleet te maken!

lees meer lees minder
High Tea Actie

High Tea Actie

Elke 2e persoon 50% korting!


Reserveer een High Tea in de periode vrijdag 1 t/m vrijdag 15 februari en elke 2e persoon ontvangt 50% korting op de normale prijs van €14,95 pp!


Geniet van een tafel vol zoete en hartige, warme en koude lekkernijen. Daarbij verse thee met keuze uit diverse smaken. Schuif aan een mooi gedekte tafel in ons gezellige Tuincafé.


Reserveer minimaal 2 werkdagen van te voren via onze site of telefonisch via onze klantenservice, telefoonnummer 0546 - 838666. Geef bij het reserveren ook mogelijke allergieën of diëten door.


lees meer lees minder
Kinderworkshop Lijstje met droogbloemen

Kinderworkshop Lijstje met droogbloemen

Woensdag 20 februari


Deze woensdag in de voorjaarsvakantie gaan we aan de slag met droogbloemen. Je krijgt een lijstje wat je eerst kunt versieren met een krijtstift. Daarna gaan we tussen de plaatjes droogbloemen leggen. Zo maak je een vrolijk kunstwerk voor op je kamer! 


De workshop wordt gehouden van 13.00 - 14.00 uur en van 14.00 - 15.00 uur en kost €2,50 per kind. Uiteraard staat er ranja met iets lekkers klaar! 


Schrijf je nu in, je aanmelding is definitief zodra je van ons een bevestigingsmail hebt ontvangen.


Tot dan!

Reserveer lees meer lees minder
Kinderworkshop Bloemenhaarband maken

Kinderworkshop Bloemenhaarband maken

Woensdag 20 februari


Tijdens deze creatieve vakantiedag gaan we een romantische haarband maken met droogbloemen. Op een bestaande haarband gaan we droogbloemen en blaadjes lijmen en zo maken we een heel feestelijke haarversiering!


De workshop wordt gehouden van 11.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 14.00 uur en kost €2,50 per kind, inclusief ranja met iets lekkers.


Schrijf je nu in, je aanmelding is definitief zodra je van ons een bevestigingsmail hebt ontvangen.


Doe jij ook mee?

Reserveer lees meer lees minder
Kinderworkshop dierenmasker maken

Kinderworkshop dierenmasker maken

Woensdag 20 februari


Deze woensdag in de voorjaarsvakantie is een echte kinder- knutseldag! Met leuke workshops op verschillende tijden zodat je ook aan meerdere workshops mee kunt doen. 


We gaan met deze workshop een grappig dierenmasker van een octopus of een krab maken, dus handen uit de mouwen en knippen en kleuren maar! 


Deze workshop wordt gehouden van 11.00 - 12.00 uur en van 14.00 - 15.00 uur en kost €2,50 per kind, inclusief ranja met iets lekkers.


Schrijf je nu in, je aanmelding is definitief zodra je van ons een bevestigingsmail hebt ontvangen.

Reserveer lees meer lees minder

Laatste nieuws

Nieuwe Riverdale Shop

Nieuwe Riverdale Shop

Gereed medio februari


Op onze sfeer afdeling zijn we flink aan het verbouwen om alles klaar te maken voor de nieuwe Riverdale shop welke medio februari klaar zal zijn en gevuld met de nieuwe voorjaarscollectie!


Onze excuses voor het ongemak.


lees meer lees minder
Dierenarts

Dierenarts

Elke 1ste woensdag van de maand: Dierenarts


Iedere eerste woensdag van de maand heb je de mogelijkheid om je hond of kat te laten inenten en/ of chippen door een professionele dierenarts van Praktijk Enterbrook. De dierenarts is aanwezig van 14.00 tot15.00 uur en een afspraak maken is niet nodig, mits het een pup jonger dan 9 weken betreft, dan wel graag een afspraak maken. Dit kan bij de balie van de dierenafdeling (kan ook telefonisch), uiterlijk 2 werkdagen voor het spreekuur.

lees meer lees minder
Tuinontwerpstudio Intratuin

Tuinontwerpstudio Intratuin

Tuinontwerpstudio Lochem


Maak een afspraak via ons Afspraakformulier tuinontwerp.


Intratuin heeft een eigen tuin ontwerp studio. De Tuinontwerpstudio met standplaats Lochem werkt voor Almelo, Apeldoorn, Deventer en Lochem en kan u helpen bij het maken van een vakbekwaam en sfeervol ontwerp voor uw tuin, dakterras, balkon of andere groene omgeving.


Nieuw bij Intratuin: 3D tuinontwerp!


Na de vele inspiraties die we hebben gecreëerd in onze 2D ontwerpen, kunnen we deze mooie lijn voortzetten in het maken van 3D tuinontwerpen. Ervaar nu op een groot beeldscherm hoe je nieuwe tuin er uit komt te zien, bepaal zelf de looproute door je nieuwe tuin en geniet....


De Tuinontwerpstudio helpt je graag bij het maken van een vakbekwaam en sfeervol ontwerp in 2D en 3D voor je nieuwe of bestaande tuin, dakterras, balkon of andere groenomgeving zodat er een geheel nieuwe sfeer of functionaliteit ontstaat.


De Tuinontwerpstudio van Intratuin Almelo, Apeldoorn, Deventer en Lochem heeft als standplaats Lochem, maar is regelmatig bij alle vestigingen aanwezig voor een informatiedag. 


In het voorjaar van 2019 is de Tuinontwerpstudio op de volgende data aanwezig bij Intratuin Almelo: • Zondag 17 februari

 • Zaterdag 9 maart

 • Zaterdag 6 april

 • Zaterdag 4 mei

 • Zaterdag 1 juni

 • Maandag 10 juni (2e Pinksterdag)

 • Zaterdag 29 juni                                                                                                                                               


Bij het maken van een tuinontwerp worden veel en onderwerpen of vragen behandeld, zoals:


- gaan we uit van een strakke rechtlijnige sfeer of van een vloeiend lijnenspel?
- bestrating en terrassenplan
- beplantingsplan voor jaarrond tuinplezier
- toepassingen als vijvers en waterornamenten
- verlichtingsplan 12 volt/LED/230 volt
- beregeningssysteem handmatig of volautomatisch
- toepassingen als een pergola, terrasoverkapping, tuinhuis of veranda
- etc. 


Bij een tuinontwerpplan doorlopen we een aantal fases. In de showtuin welke met de laatste mooie trends is ingericht, bekijken we samen de foto's van de huidige situatie, bespreken het oppervlak van de aan te leggen tuin en bepalen de omringende elementen die van toepassing zijn op het tuinontwerp. We proberen in het eerste gesprek zoveel mogelijk ideeën en wensen op te nemen, het wordt tenslotte je droomtuin!


In het vervolggesprek wordt de ontwerptekening en de daarbij behorende offerte van materialen en beplantingen doorgenomen, ook hebben we de mogelijkheid om de materialen en de beplantingen in de winkel te bekijken om zo een geweldige indruk te krijgen van de mogelijkheden.


In de offerte zijn alle kosten verwerkt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Het is mogelijk om het ontwerp geheel of gedeeltelijk (met eigen inbreng) uit te laten voeren door onze professionele hoveniers. Mocht je er voor kiezen om alles zelf aan te leggen, dan kan dat natuurlijk ook. In beide gevallen begeleiden wij het aanlegproces, wij zorgen er voor dat de tuin en de beplanting wordt uitgezet zoals op het ontwerp staat aangegeven. Kortom: we houden je volledig op de hoogte en je bent betrokken bij je nieuwe tuin.


Bij de opdracht ontvang je ook een snoeiplan waarin alle kenmerken en snoeiwijzen van de beplantingen beschreven staan. Het is mogelijk om je tuin periodiek of 1 of 2 maal per jaar vakkundig te laten snoeien door onze medewerkers. Op deze manier ziet je tuin er na jaren nog perfect uit. Hiervoor maken we graag vrijblijvend een offerte.


Verdere specialiteiten van de tuinontwerpstudio is het maken van een beplantingsplan voor je interieur, zoals kantoor- of particuliere ruimte. We komen ter plaatse de sfeer opnemen en inmeten. Aansluitend maken we een offerte welke we bij Intratuin doornemen. Op deze manier kunnen we ook alle potterie en planten bekijken, zodat er een goede indruk verkregen kan worden van de mogelijkheden.


Dienstenoverzicht van de tuinontwerpstudio:


- maken van vakkundige en creatieve ontwerpen voor tuin/dakterras of andere groenomgeving in 2D of 3D simulatie. "Loop eens door je nieuwe tuin"
- Geheel aanleggen van tuin/dakterras of aanleg in samenwerking met de opdrachtgever.
- Begeleiding van aanleg indien opdrachtgever de werkzaamheden zelfstandig uitvoert.
- Maken van een herinrichtingsplan van bestaande borders
- Aanleg van kunstgras
- Tuinonderhoud periodiek of onder afspraak.
- (periodieke) bestrijding van schimmelzoekten (luis, spint, meeldauw etc) en dierlijke plagen engerlingen, taxuskever etc).
- Vijveronderhoud en inrichting
- Tuinberegening handmatig of volautomatisch / onderhoud
- Ontwerpen en aanleggen van een verlichtingsplan met LED / 12 Volt / 220 Volt verlichting
- Kantoor- en interieurbeplanting, tevens (periodiek) onderhoud.
- Montage van blokhutten en tuinhuizen, terrasoverkapping of harmonica schaduwdoeken


Heeft u direct een vraag voor onze tuinontwerpers, wilt u meer informatie over mogelijkheden of prijzen?Mailt u dan naar tuinontwerp@lochem.intratuin.nl


Benieuwd naar lopende en afgeronde projecten van de tuinontwerpstudio? Klik hier.De Intratuin Tuinontwerpstudio begeleidt je project van ontwerp tot oplevering. Voor het plaatsen van een glazen veranda of serre werken we nauw samen met Lazize verandabouw te Harfsen en Lugarde in Laren. 


lees meer lees minder
Ontbijt & High Tea

Ontbijt & High Tea

Van elke maandag tot en met zaterdag kun je voor €2,95 genieten van een heerlijk ontbijt in ons gezellige tuincafé. Het ontbijt staat voor je klaar van 9.30 tot 10.30 uur. Dit ontbijt bestaat uit broodjes, beleg, een gekookt eitje en een kop koffie of thee. Voor slechts € 0,99 kun je nog een glaasje versgeperste jus d'orange aan je ontbijt toevoegen. Eet smakelijk!!


Ook is er de mogelijkheid een High Tea te reserveren. Voor €14,95 pp geniet je van diverse soorten thee en diverse soorten koude en warme lekkernijen. Deze High Tea serveren wij vanaf 11.00 uur 's morgens. Graag ontvangen wij je reservering minimaal 2 werkdagen van te voren.  
lees meer lees minder
Life Meubelen

Life Meubelen

Ook dit najaar en winter gaan we gewoon door met de verkoop van onze Life Tuinmeubelen. We hebben onze winkeloppervlakte vergroot met een luxe tent waarin de Life tuinmeubelen prachtig gepresenteerd staan. Dus heb je een serre, overdekte veranda, patio of bedrijfsruimte die aangekleed moet worden? Wellicht zit er iets voor je bij! 


Diverse meubelen van Life zijn nu sterk afgeprijsd dus kom gauw een kijkje nemen.


De tuinmeubelen van Life worden gratis thuisbezorgd!  (geldt niet voor afgeprijsde artikelen)

lees meer lees minder