• Alles voor huis, tuin & dier
 • Beste groenadvies
 • Voorraad bekijken van 52 winkels
 • Alles voor huis, tuin & dier
 • Beste groenadvies
 • Voorraad bekijken van 52 winkels
Intratuin Amsterdam

Intratuin Amsterdam

Intratuin Amsterdam, ooit begonnen als plantenkwekerij Vliet en Wielinga op de plek van het huidige Amstel station, daarna verhuisd naar park Frankendael en uitgegroeid tot een begrip in Amsterdam-Oost. Intratuin Amsterdam is veel meer dan een tuincentrum. Je vindt bij ons de nieuwste trends, tips en inspiratie voor je huis, tuin, terras en dier, passend in het seizoen. Voor ieder wat wils. Trek gekregen in een lekkere biologische lunch? Dat kan in ons gezellige tuincafé Pickles & Gossip. Onze medewerkers staan 7 dagen in de week klaar om hun kennis met je te delen en je te voorzien van het juiste advies. Wij verwelkomen je graag bij Intratuin Amsterdam. Het tuincentrum binnen de ring!

Leon
Leon Bedrijfsleider Intratuin Amsterdam

Faciliteiten

 • Wecycle bak Wecycle bak
 • Inname Nationale Tuinbon Inname Nationale Tuinbon
 • Inname VVV cadeaubon Inname VVV cadeaubon
 • Wisselen gasflessen Wisselen gasflessen
 • Nuttigen high tea Nuttigen high tea
 • Rolstoelen aanwezig Rolstoelen aanwezig
 • Met OV bereikbaar Met OV bereikbaar
 • Aan de dis Aan de dis
 • Toiletten Toiletten
 • Oplaadpunt elektrische fiets Oplaadpunt elektrische fiets
 • Invalidentoilet Invalidentoilet
 • Invalidenparkeerplaats Invalidenparkeerplaats
 • Gratis Wifi Gratis Wifi
 • Bezorgservice Bezorgservice
 • Horeca Horeca
 • Verkoop graszoden Verkoop graszoden

Adres

Routebeschrijving Intratuin Amsterdam
Nobelweg 10
1097 AR Amsterdam
020-4622922

info@amsterdam.intratuin.nl

Openingstijden

Maandag 10:00 - 18:00
Dinsdag 10:00 - 18:00
Woensdag 10:00 - 18:00
Donderdag 10:00 - 18:00
Vrijdag 10:00 - 18:00
Zaterdag 10:00 - 18:00
Zondag 12:00 - 17:00
Extra openingstijdenEvenementen

Speurtocht in de winkel

Speurtocht in de winkel

Wie weet er het meest van insecten en dieren die leven in en op de bodem? Kinderen kunnen lekker op onderzoek uit in onze winkel en groene geheimen ontdekken tijdens deze nieuwe speurtocht. Haal de speurtocht op bij de servicebalie, ga op onderzoek uit in onze winkel. De antwoorden lever je weer in bij de servicebalie, je krijgt dan een leuk presentje! 


Iedere maand hebben we een nieuwe speurtocht, passend bij het seizoen! 

lees meer lees minder

Laatste nieuws

Neonicotinoiden

Neonicotinoiden

Intratuin Amsterdam is een groen bedrijf. Wij werken met de natuur en zijn er sterk van afhankelijk. Wij willen dat onze klanten goede, gezonde en robuuste planten bij ons kunnen kopen. Dus geen steriele kasplantjes die stijf staan van de pesticiden en eenmaal thuis schrikken van de werkelijke natuur die ze omringt. 


Daarom streven we naar zo veel mogelijk biologisch, want dat is het beste voor de natuur. En levert de beste kwaliteit! Tegelijk zijn we een tuincentrum dat zoveel mogelijk tegemoet wil komen aan de wensen van alle klanten. We zijn daarvoor afhankelijk van wat kwekers aanbieden. We kopen al het biologisch aanbod dat binnen redelijke prijzen ligt. Soms is het aanbod te duur, dan wordt het niet verkocht en moeten we het weggooien. Dat willen we niet. En voor sommige planten is nog geen biologische variant beschikbaar. We zoeken in heel Europa! We zijn voortdurend in gesprek met onze leveranciers om ze te helpen om te schakelen naar biologische teelt.


Het is heel goed dat Frankrijk heeft besloten de vijf neonicotinoiden geheel te verbieden. Nederland, of Europa als geheel, is helaas nog niet zo ver. Intratuin Amsterdam wel! We hebben jaren geleden al besloten deze gifstoffen uit te faseren en deze zijn inmiddels niet meer bij ons te koop. Ook volgen we onderzoeken naar andere stoffen die mogelijk slecht zijn voor bijen, vlinder en het bodemleven. 


Help ons de teelt van kamer- en tuinplanten te vergroenen! We zijn daarvoor afhankelijk van klanten als jullie.

lees meer lees minder
Buxusrups bestrijden

Buxusrups bestrijden

Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat er veel te doen is over het bestrijden van de buxusmot. De buxusmot verschijnt aan het begin van de lente, zo rond april/mei. Ze zetten hun eitjes af op de buxus. De rupsen van de buxusmot geven de meeste schade. Veel mensen kiezen ervoor om deze rupsen te bestrijden met gif, vaak omdat ze de alternatieven niet kennen. Dit is voor de plaag erg effectief, maar het heeft een behoorlijk negatief gevolg op de rest van de natuur.


 


In de lente zijn vogels druk bezig met het grootbrengen van hun jongen. Zij vliegen af en aan om hun jongen te voorzien van voedsel. Dit voedsel bestaat voornamelijk uit insecten, omdat deze veel proteïne bevatten zodat de jongen snel veel energie tot zich kunnen nemen.  De vogels zien de buxusrupsen en buxusmotten dan ook als een voedzame maaltijd voor hun jong, maar helaas….


Wanneer de vogels de met gif bespoten rupsen van de buxusmot of buxusmot aan hun jongen voeren, krijgen de jongen dit gif binnen met het gevolg dat ze sterven.


 


In het hele land zijn er al veel mezenjongen gestorven door het gebruik van gif, dit kan natuurlijk van niemand de bedoeling zijn!


Maar hoe kunnen wij deze plaag dan verantwoord en zo natuurlijk mogelijk bestrijden? Het antwoord is vrij simpel maar toch nog niet zo bekend; namelijk door “Natuurlijke vijanden” toe te voegen.


Aaltjes zijn zo’n natuurlijke vijand van de rupsen van de buxusmot. De aaltjes mengt u met water en dit mengsel spuit u over de rupsen van de buxusmot. De aaltjes dringen de rupsen van de buxusmot binnen. Door de afscheiding van bepaalde bacteriën sterft de rups al na 2 tot 3 dagen.


Door middel van het toevoegen van natuurlijke vijanden zijn veel plagen verantwoord en natuurlijk te bestrijden en is het niet meer nodig om de plagen met gif te bespuiten.


 


Wilt u de rupsen van de buxusmot bestrijden dan adviseren wij dit te doen met “Natuurlijke Vijanden”. Daarnaast is het belangrijk om zoveel mogelijk biodiversiteit in je tuin te creëren. Hierdoor wordt de tuin aantrekkelijker voor vele diersoorten zoals vogels, vlinders, bijen en nog veel meer insecten. Een tuin met een hoge biodiversiteit is ook nog eens weerbaarder en heeft een hogere veerkracht. Plagen komen minder voor en na een zware winter krabbelt de tuin er weer sneller op.

lees meer lees minder
Kom genieten van onze vernieuwde high tea

Kom genieten van onze vernieuwde high tea

Wil je lekker bijkletsen met een vriend of vriendin? Verras hem of haar dan met deze heerlijke proeverij met een uitgebreid aanbod van huisgemaakte lekkernijen. Verse soep van het seizoen, groentesticks met een verse dip, een heerlijke crumble, chocolade cannelloni en onze welbekende toffe makkers. Stel je eigen mini broodje samen met een van de huisgemaakte broodsalades. En geniet ondertussen van een verse kop thee, zelf samen te stellen door te kiezen uit diverse losse theesoorten en verse kruidenmixen.


Graag minimaal 2 dagen van te voren reserveren. Wil je met een grote groep komen? Graag vragen wij om nog eerder te reserveren. De High tea dient vooraf betaald te worden.
Vraag een van onze horecamedewerkers naar de mogelijkheden.

lees meer lees minder
Hemelswater

Hemelswater

Hemelswater


Hemelswater is bier wat gemaakt wordt van regenwater. Het is een mannier om bewust zijn te creeeren voor circulaire processen en verduurzaming. Het water dat wordt gebruikt wordt onder andere bij Intratuin Amsterdam opgevangen. Inmiddels wordt er niet alleen bier van het regen water gebrouwen, maar wordt het ook gebruikt om heerlijke gintonic te maken! Het bier heeft op 9 januari jongsleden nog de horecava innovation award gewonnen!

lees meer lees minder
Bloemen

Bloemen

Nieuw in ons assortiment! Prachtige snijbloemen!Losse bloemen, boeketten, rouw-  en bruidswerk. Voor al uw bloemen wensen bent u bij ons aan het goede adres!

lees meer lees minder
Plastic Recyclen

Plastic Recyclen

Vol trots delen we u mede dat we bij intratuin Amsterdam plasic inzamelen!!


U kunt uw oude kweekpotjes, plantentraytjes, maar bijvoorbeeld ook uw oude kattenbak bij ons inleveren waarna we in samenwerking met ELHO uw oude plastic nieuw leven inblazen! De inzamelbak staat in de entree.

lees meer lees minder