• Alles voor huis, tuin & dier
 • Beste groenadvies
 • Voorraad bekijken van 52 winkels
 • Alles voor huis, tuin & dier
 • Beste groenadvies
 • Voorraad bekijken van 52 winkels
Besteed 25.- aan kamerplanten in de winkel en ontvang gratis het boek 'Het plantenlab' van Judith Baehner op = op  
Intratuin Enschede

Intratuin Enschede

Intratuin Enschede is niet zomaar een tuincentrum. Natuurlijk vind je bij ons de mooiste planten, inspiratie, advies en nieuwste trends passend bij het seizoen, maar ook voor een heerlijk ontbijtje en uitgebreide High Tea kun je bij ons terecht.


Nieuw is onze trendy sfeer/interieur afdeling met o.a. Riverdale en de schitterende verlichtingsshop van Lights & Living. In het voorjaar en zomer vind je bij Intratuin de grootste collectie tuinmeubelen en BBQ's. En koken wordt een beleving met de producten van Aan de Dis. Aan het einde van het jaar is het uitgebreid genieten van de prachtige kerstshow en kun je ook bij ons terecht voor het allermooiste vuurwerk van Nederland. Even pauze tijdens het shoppen? Dat kan in ons gezellige Tuincafé met kinderspeelhoek. Voor urenlang winkelplezier ben je daarom bij ons op het juiste adres. Haal je shophart op bij Intratuin Enschede! Elke dag open! Gemakkelijk parkeren! Mega keus, giga gemak!


We verwelkomen je graag bij Intratuin Enschede. Eenvoudig te bereiken met zowel de auto, fiets als met de bus.


 

Roberto Rozeboom
Roberto RozeboomBedrijfsleider Intratuin Enschede

Faciliteiten

 • PostNL pakketpunt PostNL pakketpunt
 • Inname VVV cadeaubon Inname VVV cadeaubon
 • Verkoop high tea cadeaukaart Verkoop high tea cadeaukaart
 • Nuttigen high tea Nuttigen high tea
 • Rolstoelen aanwezig Rolstoelen aanwezig
 • Vuurwerk verkoop Vuurwerk verkoop
 • Aan de dis Aan de dis
 • Snijbloemen afdeling Snijbloemen afdeling
 • Oplaadpunt elektrische fiets Oplaadpunt elektrische fiets
 • Cadeaukaarten verkoop Cadeaukaarten verkoop
 • Gratis Wifi Gratis Wifi
 • Bezorgservice Bezorgservice
 • Horeca Horeca
 • Verkoop graszoden Verkoop graszoden

Adres

Routebeschrijving Intratuin Enschede
Achterhofweg 22
7545 PB Enschede
053-4314533

servicebalie@enschede.intratuin.nl

Openingstijden

Maandag 09:00 - 18:00
Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 18:00
Vrijdag 09:00 - 21:00
Zaterdag 09:00 - 17:30
Zondag 12:00 - 17:00
Extra openingstijden


Evenementen

23 JAN | KIDSWORKSHOP

23 JAN | KIDSWORKSHOP

Vogelmobiel maken


Op woensdag 23 januari mogen kinderen een vogelmobiel maken met touw, vilten bladeren, papieren vogels, kralen en veertjes.


De kidsworkshop begint om 13.30, 14.30 & 15.30 uur en kost € 2,50 p.p. inclusief alle benodigdheden, limonade en wat lekkers. Schrijf je van te voren bij de servicebalie in de winkel, telefonisch 053-4314533 of via de reserveerknop hieronder. VOL=VOL


Let op: wanneer je je inschrijft via de website, kun je deze inschrijving pas als definitief beschouwen zodra je een bevestigingsmail ontvangt via de servicebalie van Intratuin Enschede. Zonder deze bevestigingsmail kunnen wij deelname niet garanderen.

Reserveer lees meer lees minder
26 JAN | PLANTENRUILBEURS

26 JAN | PLANTENRUILBEURS

Ruil je planten & stekjes met anderen!


Staat jouw woonkamer ook al vol met kamerplanten? Maar wil je alsnog iedere maand weer een nieuwe aanwinst scoren? Kom dan op zaterdag 26 januari tussen 13.00 en 15.00 uur naar de plantenruilbeurs bij Intratuin Enschede en ruil je planten en stekjes met andere plantenliefhebbers! Handig: de plantencoach is aanwezig om al je vragen over je nieuwe aanwinst te beantwoorden. Kom je ook?


Spelregels: • Meld je aan bij de servicebalie en label je planten met een labelsticker. Geef daarop aan wat voor soort het is en wat de bijzonderheden zijn.

 • De medewerker van Intratuin beoordeelt of de plant in de juiste conditie is om mee te doen aan de ruilbeurs.

 • Vanaf 13.00 uur kun je alles neerzetten en om 13.30 uur wordt de ruilbeurs geopend.

 • Breng je 3 planten mee, dan mag je 3 planten mee naar huis nemen. Deze hoeven niet van dezelfde eigenaar te zijn.

 • Kom vooral op tijd, want na de opening zijn de mooiste exemplaren natuurlijk het eerste weg.

 • Heb je nieuwe planten uitgezocht? Laat je aanwinsten aftekenen bij de medewerker


Maak je plant gelijk af met een nieuwe bijpassende pot! Ontvang alleen op deze dag tussen 13.00 en 16.00 uur 20% korting op alle potterie.


Actievoorwaarden 20% korting op potterie:


- De korting is geldig tijdens de plantenruilbeurs op zaterdag 26 januari van 13.00-16.00 uur.
- De korting is geldig op het assortiment binnenpotterie en buitenpotterie m.u.v. bestellingen en het vast-lage prijs assortiment.
- De korting is niet geldig in combinatie met reeds afgeprijsde artikelen of op andere lopende (kortings-)acties en/of aanbiedingen.
- De korting is niet inwisselbaar voor contant geld.
- De korting wordt verrekend over de originele prijs.
- Bij retourneren van de goederen zal de waarde van de goederen minus de gegeven korting worden uitbetaald.
- De korting is niet geldig op intratuin.nl

lees meer lees minder
25,26 en 27 JAN | VOGELTELLING

25,26 en 27 JAN | VOGELTELLING

Doe jij mee met de nationale vogeltelling?


De Nationale Tuinvogeltelling is een landelijk evenement dat wordt gehouden door Vogelbescherming Nederland in het laatste weekend van januari. Dit jaar vindt de Nationale Tuinvogeltelling plaats op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 januari. En jij kan meedoen! Ga er lekker voor zitten en geniet van de vogels! Het is leuk en makkelijk.


Hoe werkt de vogeltelling?
Iedereen kan meedoen in 3 gemakkelijke stappen: • Tel op vrijdag 25 januari, zaterdag 26 of zondag 27 januari 2019 een half uur de vogels in je tuin of op je balkon. Vliegen de vogels alleen maar over je tuin? Die tellen niet mee.

 • Noteer alle waarnemingen van een soort in je tuin of op je balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loop je het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die je tegelijk hebt gezien. Dus: zie je in jouw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geeft u door: 5 koolmezen.

 • Geef jouw telling op vrijdag 25 januari, zaterdag 26 of zondag 27 januari 2019 gemakkelijk door via de app Tuinvogels of via de website van de tuinvogeltelling. Op dat moment staat het telformulier voor je klaar, het wijst zich vanzelf.


Ga voor meer informatie over de vogeltelling naar www.tuinvogeltelling.nl


Wat wordt er met de informatie gedaan van de vogeltelling?
Vogelbescherming Nederland verzamelt de gegevens en analyseert na afloop van de telling samen met SOVON Vogelonderzoek Nederland de tellingen. Ze kijken naar opvallende weersinvloeden, invloeden van voeren door mensen, de invloed van een ‘groene tuin’ versus een ‘tegeltuin’, etc. Ieder jaar maken ze een uitgebreid rapport over de telresultaten. Het is goed om je te realiseren dat één jaar tellen niet zoveel zegt. De kracht van dit soort tellingen zit hem in de herhaling: pas na jaren kunnen we trends en bewegingen zien.


WIN!
Doe mee met de Nationale Tuinvogeltelling en maak 10x kans op een gratis tuinadvies van één van de Tuinvogelconsulenten van Vogelbescherming. In dit advies staat wat je nodig hebt aan planten, nestkasten en voer om van de tuin een vogelparadijs te maken. Daarnaast win je ook nog eens € 100,- shoptegoed bij Intratuin, dan kun je meteen aan de slag! Je doet mee door jouw vogeltelling op vrijdag 25 januari, zaterdag 26 of zondag 27 januari door te geven op www.tuinvogeltelling.nl, vink aan dat je meedoet met de winactie en wie weet ben jij één van de 10 gelukkige. Bekijk de actievoorwaarden op www.tuinvogeltelling.nl.


Dit is een samenwerking met:
lees meer lees minder

Laatste nieuws

SPEURTUIN

SPEURTUIN

Groene speurneuzen gezocht!


Wie weet er het meest van grote kamerplanten? In januari kunnen kinderen op onderzoek uit in onze winkel en groene geheimen ontdekken tijdens de speurtocht. Haal de speurtocht op bij de servicebalie, ga op onderzoek uit in onze winkel en ontdek een heleboel groene geheimen tijdens de speurtocht. De antwoorden lever je weer in bij de servicebalie, je krijgt dan een leuk presentje! 


Iedere maand hebben we een nieuwe speurtocht, passend bij het seizoen! 

lees meer lees minder
HIGH TEA 2019

HIGH TEA 2019

High Tea nu ook mogelijk op zondag!


Weer eens gezellig bijkletsen terwijl je geniet van diverse theesoorten en heel veel lekkers? Dat kan bij Intratuin Enschede! Geniet met familie of vriendin(nen) van een etagère vol met seizoensgebonden specialiteiten. Heerlijke belegde minibroodjes, zoete en hartige snacks zoals muffins en scones maken de High Tea compleet. Lunch.. maar dan nèt even anders voor maar €15,95 per persoon.


Reserveren


Je kan bij ons een High Tea reserveren op maandag t/m zaterdag vanaf 11.00 uur en op zondag vanaf 12.00 uur. Je kan dagelijks reserveren, maar wel minimaal 2 dagen van tevoren voor minimaal 2 personen. Je kan reserveren bij één van de medewerkers in het tuincafé of telefonisch via 053-4314533. Met de meest voorkomende dieetwensen houden wij uiteraard rekening, maar geef dit wel aan tijdens het reserveren.

lees meer lees minder
VACATURES

VACATURES

Bekijk onze openstaande vacatures


Of je nu graag met je handen werkt, een financieel wonder bent of een team op de juiste manier weet te coachen, één ding hebben wij allemaal gemeen en dat is een groen hart. Dus ben jij gedreven en enthousiast, oprecht geïnteresseerd in mens en natuur en lijkt het je gaaf om onderdeel uit te maken van Intratuin, oftewel dé marktleider in de tuinbrance? 


Wij nodigen jou van harte uit om bij ons te solliciteren. Of dit nu gaat om een fulltime, parttime of flex functie. Of je nu op zoek bent naar een creatieve stage, een bijbaan, een groen erkend leerbedrijf of seizoenswerk. Wij luisteren graag naar jouw motivatie. Enthousiast geraakt over Intratuin Enschede als werkgever? Kijk dan snel waar jouw baankansen liggen. Wij komen graag met jou in contact! 


Je kunt op allerlei manieren de vacature vinden die het beste bij jou past. Kijk op de landkaart of gebruik één van de filtermogelijkheden. Geen passende vacature gevonden? Maak dan snel een job alert aan en wie weet vind je toch snel die leuke functie.


lees meer lees minder
WINKELEN BIJ INTRATUIN ENSCHEDE

WINKELEN BIJ INTRATUIN ENSCHEDE


Groots winkelen en stijlvol funshoppen!


Haal je shophart op bij Intratuin Enschede! Je vindt bij ons altijd nieuwe inspiratie, tips en trends voor je huis, tuin, terras en dier, passend in het seizoen. Voor ieder wat wils. In het najaar staat de winkel uiteraard volop in het teken van Kerst en in december kun je bij ons terecht voor het mooiste vuurwerk van Nederland! Even pauze tijdens het shoppen? Dat kan in ons gezellige Tuincafé met een kinderspeelhoek. En wist je dat je bij ons ook allerlei workshop kan volgen?  En heb je weinig tijd, dan kun je nu ook onze producten bekijken in onze webshop!


Voor urenlang winkelplezier ben je daarom bij ons op het juiste adres. Elke dag open! Gemakkelijk parkeren!  Mega keus, giga gemak! 


lees meer lees minder
SNIJBLOEMEN, BRUIDS- EN ROUWWERK

SNIJBLOEMEN, BRUIDS- EN ROUWWERK

Zeg het met bloemen


Bloemen maken je huis gezellig en feestelijk. En soms heb je gewoon een bloemetje verdiend! Met snijbloemen kun je het hele jaar door je hart volgen. Intratuin Enschede biedt een zeer ruime keuze aan snijbloemen en boeketten. Elke dag staat een ruime keus aan versgebonden boeketten klaar. In elke prijsklasse. Zit je keus er niet bij? Kies zelf je bloemen uit en wij binden ter plekke jouw boeket naar keuze. Daarnaast staan er leuke (kleine) vaasjes opgemaakt, uitermate geschikt voor visite, verjaardag of.... als verwennerij voor jezelf :) 


Van een boeket bloemen heb je al snel een week lang plezier. Zeker als je een paar verzorgingstips in acht neemt:gebruik een schone vaas, takken goed schuin afsnijden, de bloemen voorzichtig vervoeren bij kou, geen blad in het water en de vaas niet in de buurt van de fruitschaal zetten. En er zijn zoveel soorten, kies de bloem die bij je stemming past en laat je eigen creativiteit de vrije loop! Bruidsstukken


Bruidswerk is niet alleen een bruidsboeket en een corsage, wij bieden ook de mogelijkheid voor een autoversiering op maat. Wij maken stijlvolle arrangementen, geheel afgestemd op jouw wensen. Meer weten?  Onze medewerkers van de binderij bespreken graag alle mogelijkheden, kom gerust langs voor vrijblijvende informatie én inspiratie. Graf- en rouwstukken


Naast blijde momenten, zijn bloemen ook op hun plaats tijdens verdrietige perioden in het leven. Je kiest passend bloemwerk voor het afscheid van een dierbare. Je kan kiezen uit uiteenlopende rouwarrangementen en sympathieboeketten. Wij besteden aan elk rouwstuk veel aandacht, en dragen zorg voor elk persoonlijke tintje. Kom gerust langs voor vrijblijvende informatie en voorbeelden van passend bloemwerk voor het afscheid nemen van een dierbare. Fleurop


Intratuin Enschede is ook een Fleurop bloemist. Je kan bij ons een boeket of arrangement bestellen en laten bezorgen door geheel Nederland of in het buitenland.


Kom gerust langs en vraag naar de vele mogelijkheden, want eigenlijk alles is mogelijk!
lees meer lees minder
WELKOM IN ONS TUINCAFÉ

WELKOM IN ONS TUINCAFÉ

Even bijtanken tussen het al het winkelen door


Kom tijdens het shoppen even tot rust in ons gezellige tuincafé en kies uit het grote assortiment aan verse sappen, smoothies, taart, huisgemaakte cake, vers gemalen bonenkoffie, verse broodjes, salades, complete maaltijden en soep.....dat is wat wij bedoelen met Natuurlijk genieten!  


* Ontbijt 


Van maandag tot en met zaterdag kun je voor slechts € 2,95 genieten van een heerlijk ontbijt in ons gezellige tuincafé. Van 9.00 tot 10.30 uur staat het ontbijt voor je klaar. Dit ontbijt bestaat uit broodjes, beleg, een gekookt eitje en een kop koffie of thee. En voor € 0,99 extra kun je een glaasje versgeperste jus d'orange toevoegen aan je ontbijt. Goedemorgen en eet smakelijk!!


* High Tea


Ook is er de mogelijkheid een High Tea te reserveren. Voor € 15,95 pp geniet je van diverse soorten thee en diverse soorten koude en warme lekkernijen. Je kunt een High Tea reserveren van maandag t/m zondag en minimaal 2 dagen van te voren.  


* Complete maaltijden, salades en warme & koude snacks afgestemd op de seizoenen


De 100% natuurlijke producten worden dagelijks vers gemaakt en het aanbod wisselt met de seizoenen. Kom genieten van de heerlijke producten die in een ontspannen, huiselijke sfeer worden geserveerd. Zo serveren wij frisse salades in de zomer, stevige soepen in het najaar en in de winter de welbekende apfelstrudel met warme vanillesaus.


* Voor kinderen


En natuurlijk houden wij ook rekening met kleine kinderen, wij hebben uiteraard enkele kindermenu's en verrassingsbekers, een speciaal Kinder High Tea maar we hebben ook super gave ballenbak, direct naast het tuincafé!


We nodigen je van harte uit om kennis te komen maken met ons prachtige tuincafe, onze uitgebreide keuken en enthousiaste medewerkers, tot ziens bij Intratuin Enschede!

lees meer lees minder