• Voor het beste groenadvies
 • Alles voor huis, tuin en dier
 • 51 winkels in Nederland
Intratuin Heerhugowaard

Intratuin Heerhugowaard

Intratuin Heerhugowaard wordt in de volksmond ook wel De Groot en Slot genoemd. Hét tuincentrum op de grens van Alkmaar en Heerhugowaard , waar tuindromen beleefd worden, de klant gezien en geholpen wordt en waar je heerlijk een kop koffie kunt drinken. Onze medewerkers staan klaar om hun kennis met je te delen en je te voorzien van het juiste advies. Wij verwelkomen je graag bij Intratuin Heerhugowaard.


>> Klik hier voor alle workshops en reserveringen
Volg Intratuin Heerhugowaard op Facebook

Reinier Glas
Reinier GlasBedrijfsleider Intratuin Heerhugowaard

Faciliteiten

 • Wecycle bak Wecycle bak
 • Inname Nationale Tuinbon Inname Nationale Tuinbon
 • Inname VVV cadeaubon Inname VVV cadeaubon
 • Wisselen gasflessen Wisselen gasflessen
 • Verkoop high tea cadeaukaart Verkoop high tea cadeaukaart
 • Nuttigen high tea Nuttigen high tea
 • Rolstoelen aanwezig Rolstoelen aanwezig
 • Tuinontwerp studio Tuinontwerp studio
 • Hovenierservice Hovenierservice
 • Met OV bereikbaar Met OV bereikbaar
 • Oplaadpunt elektrische fiets Oplaadpunt elektrische fiets
 • Verhuur aanhangwagen en/of busje Verhuur aanhangwagen en/of busje
 • Bezorgservice Bezorgservice
 • Horeca Horeca

Adres

Routebeschrijving Intratuin Heerhugowaard
Zuidpoort 1
1703 RC Heerhugowaard
072-5757157

info@heerhugowaard.intratuin.nl

Openingstijden

Maandag 09:30 - 18:00
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 21:00
Vrijdag 09:30 - 21:00
Zaterdag 09:30 - 17:00
Zondag 12:00 - 17:00
Extra openingstijden

Iedere zondag


12:00 - 17:00


OPENINGSTIJDEN TUINCAFÉ

Het Tuincafé sluit circa 30 minuten eerder dan het tuincentrum.


EVENEMENTEN

Vogelwandeling in het Park van Luna (lees meer)

Laatste nieuws

laten testen op de zuurgraad

laten testen op de zuurgraad

Tijdens de groei en bloei nemen planten veel voedingsstoffen op uit de bodem. Worden deze niet aangevuld, dan raakt de grond uitgeput met als gevolg afnemende groei en bloei. Voor mooie gezonde planten van voorjaar tot najaar, is het van belang om tijdig te bemesten. De exacte bemesting is afhankelijk per plant en bodemsoort. Over het algemeen kan er gesteld worden dat er 2 keer per jaar bemest moet worden. De bemesting in het voorjaar is het belangrijkst. Op de verpakkingen van onze eigen Intratuin plantenvoeding staat in welke periode het beste bemest kan worden en wat de beste dosering is. 


Correcte pH-waarde voor een optimaal effect


Voor je gaat bemesten is het van groot belang dat je tuinaarde de juiste pH-waarde (zuurgraad) heeft. Een te lage pH-waarde is in veel gevallen de oorzaak van problemen met gazons of borders. Planten kunnen bij een slechte/lage zuurgraad niet voldoende voedingsstoffen opnemen, waardoor er tal van problemen ontstaan. Zo zal het gazon minder dicht worden, waardoor mos vrij spel heeft. De ideale pH-waarde is afhankelijk van de beplanting. Zo dienen vlinderstruiken in alkalische grond te staan, maar bosbessen juist in zure grond. We helpen je graag bij het meten van je pH-waarde en geven je vervolgens een bijpassend advies. 


Gratis tuinaarde testen


Meten is weten! Om optimaal van de tuin te genieten moet je tuin in topvorm zijn. Hierom kan je bij Intratuin Heerhugowaard gratis je tuinaarde laten testen. Het enigste wat je hiervoor hoeft te doen is een zakje aarde uit de voor- of achtertuin mee te nemen. Wil je advies voor een bepaalde hoek in de tuin? Neem dan alleen aarde mee uit die hoek. Wil je advies voor de gehele tuin? Verzamel dan van meerdere plekken een klein beetje aarde, meng het goed door elkaar en stop het in een zakje. Neem dit grondmonster mee naar de winkel. 


Je bent van harte welkom


Je bent bij Intratuin Heerhugowaard iedere dag aan het juiste adres om je tuinaarde te laten testen op de zuurgraad. Kom op een rustige doordeweekse ochtend langs of juist op je gemak in het weekend. We helpen je graag verder op onze bemestingsafdeling (tuinwinkel). Bekijk voor je vertrek altijd even de actuele openingstijden op onze website.

Lees meer Lees minder
onze nieuwste afdeling

onze nieuwste afdeling

Het leven komt terug in de tuin! Waar om ons heen steeds meer groen moet wijken voor steen, zien we in een groeiend aantal tuinen juist het omgekeerde gebeuren: daar wint de 'natuurtuin' steeds meer terrein. Landelijke organisaties op gebied van bijen, vlinders, vogels en water werken sinds kort samen met tuincentra om consumenten te informeren en te inspireren: "We willen de natuur in al z'n rijkdom en diversiteit weer zien en voelen in onze tuin."


Niet alleen het interieur, ook de tuin is door de jaren heen altijd onderhevig geweest aan trends. Het gazonnetje met strak aangesneden border maakte plaats voor de hippe leefkuil met houtvuur en die moest weer het veld ruimen voor grote tuintegels en kleurige plantenbakken. Veel van die moderne tuinen zijn steeds minder een thuishaven geworden voor vogels, vlinders en insecten. Dit jaar dient zich echter een nieuwe trend aan, constateert Peter Paul Kleinbussink, directeur van Intratuin Nederland: "Op allerlei niveaus zie je een sterke hang naar een puur en natuurlijk leven. Steeds meer mensen willen dat óók in hun tuin. Men wil daar de natuur weer zien en voelen: met een rijk bodem- en plantenleven en een thuishaven voor vogels, vlinders en insecten."


Het is een trend die als muziek in de oren klinkt voor organisaties als de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, De Vlinderstichting en Vogelbescherming Nederland. De particuliere natuurtuin is voor deze organisaties de sleutel naar het in stand houden van hun vliegende achterban. Intratuin heeft daarom in samenwerking met deze organisaties ruimte gemaakt voor een nieuwe afdeling: Leven in de Tuin. Kleinbussink: "We vinden het erg belangrijk om mensen te laten zien hoe belangrijk leven in de tuin is en wat de rol is die planten, dieren en water daarin spelen. Dat doen we met het inspiratiehuis, centraal punt op de afdeling. We willen hiermee volwassenen en kinderen inspireren en laten ontdekken wat er op dat gebied mogelijk is en hoe ze daarmee in hun eigen tuin aan de slag kunnen gaan. Lokale experts worden ingezet om demonstraties en workshops te geven en vragen te beantwoorden. En natuurlijk kun je er ook relevante producten vinden."


Volgens Kleinbussink is het niet zo moeilijk om weer leven in de tuin te brengen: " Een pindaslinger of een vogelhuisje kunnen de komende maanden de leukste vogels in je tuin brengen. En als je volgend jaar wat meer paarse, blauwe en gele bloemen in je tuin zet, komen daar veel vlinders op af. Bijen zijn gek op nectarrijke bloemen en zijn belangrijk binnen ons ecosysteem. Nog een tip: laat deze herfst ook eens een stapel bladeren of een hoop compost in de tuin liggen: egels kruipen daar graag onder voor hun winterslaap. En in het voorjaar is die compost ideaal om de bodem van je tuin op natuurlijke wijze gezond te houden. Meer planten in plaats van tegels en wateropvang in drainageblokken of een regenton zorgen bovendien dat je minder last hebt na een stevige hoosbui."


De eerste afdeling van Leven in de Tuin werd afgelopen november in de Intratuin vestiging in het Noord-Hollandse Heerhugowaard geopend. Volgend jaar wordt het concept landelijk uitgerold.

Lees meer Lees minder
onder het genot van een high tea

onder het genot van een high tea

Geniet met familie of vriend(inn)en van een etagère vol met Engelse specialiteiten. Ons Tuincafé biedt een High Tea met diverse soorten exclusieve thee. Heerlijke belegde minibroodjes, zoete en hartige snacks zoals muffins en scones maken de high tea compleet. Lunch... maar dan nèt even anders.


Traditional English
In geen enkel land wordt er zo uitgebreid genoten van thee, scones en mini-sandwiches als in Engeland. High Tea is daar echt een begrip. Gelukkig hoef je voor deze traditie niet langer het Kanaal over te steken. Even reserveren en je bent verzekerd van een bijzondere en gezellige middag.


Hoe kun je reserveren?
Graag minimaal 2 dagen van tevoren reserveren. Voor grote groepen vragen wij om nog eerder te reserveren. De High Tea kost € 14,95 per persoon en u kunt deze 1 à 2 dagen van te voren reserveren via het reserveringsformulier (klik hier) of onze klantenservice (072-5757157). Op zon- en feestdagen serveren wij geen High Tea.


Een High Tea cadeau geven?
Speciaal voor echte High Tea liefhebbers hebben we de high tea cadeaukaart gemaakt. Deze is verkrijgbaar bij onze klantenservice.

Lees meer Lees minder
bij Intratuin Heerhugowaard

bij Intratuin Heerhugowaard

Laat je op onze Riverdale Inspiration Floor inspireren door de nieuwste trends in woonaccessoires. Combineer de mooiste woonaccessoires van Riverdale met de mooiste planten van Intratuin, zodat je je huis stijlvol en fashionable kan inrichten. Ook ontdek je op onze Riverdale Inspiration Floor de Monthly Must Have; een maandelijkse limited edition aanbieding. Deze is slechts beperkt verkrijgbaar bij geselecteerde winkels, dus mis ‘m niet!

Lees meer Lees minder

Evenementen en workshops

zaadbolletjes maken

zaadbolletjes maken

29 MRT  -  Wat is het toch leuk om je eigen geplante zaadjes te zien uitgroeien tot prachtig gekleurde bloemen!  Met deze kidsworkshop zaadbolletjes maken begint het al met de voorpret. Op woensdagmiddag 29 maart maken we zaadbolletjes van aarde, klei en je favoriete bloemzaadjes. a de creatieve middag laat je de zaadbolletjes twee dagen thuis drogen. Gooi de bolletje in een leeg stukje in de tuin. Heb je geen tuin of balkon?  Gooi het bolletje dan op een kale saaie plek bij jou in de buurt. Bijvoorbeeld op een leeg plekje aarde onder een boom. Onthoud goed waar je je zaadbolletje hebt gegooid en ga over een paar weken kijken of er al een vrolijke bloementuin tevoorschijn is gekomen!

Kom je ook? De workshop kost 2,50 per kind en aanmelden kan gemakkelijk & snel via deze pagina (klik hier).

Lees meer Lees minder
pannenkoekenmiddag

pannenkoekenmiddag

1 MRT  -  Laat de kids op woensdagmiddag 1 maart een pannenkoek versieren bij Intratuin Heerhugowaard! Een pannenkoek opeten is lekker, maar het versieren van de pannenkoek is ook erg leuk. We gaan de pannenkoeken met vers fruit omtoveren tot prachtige uil. Na het versieren mogen de kinderen hun pannenkoek opeten. Daarbij regelen wij uiteraard wat lekkers te drinken. De activiteit kost 2,50 per kind.

Van te voren aanmelden is verplicht en kan via deze pagina (klik hier).

Lees meer Lees minder
in het park van luna

in het park van luna

25 FEB  -  Om het leven in de tuin nog verder te stimuleren organiseert Intratuin Heerhugowaard een winterse vogelwandeling door het Park van Luna. Onze eigen vogelexpert (en tevens auteur van Alkmaar heeft vleugels), Miranda Zutt, neemt je mee op avontuur. Na afloop loop je nooit meer op dezelfde manier door het park! Tijdens de ruim één uur durende wandeling ontdek je wat voor vogels zich schuil houden in het Park van Luna. Dit zullen in deze tijd van het jaar vooral de watervogels zijn. De smient is zo’n echte wintergast die zich hier tegoed doet aan gras. Het mannetje heeft een prachtige kastanjebruine kop met een gele kruin. De vrij onbekende krakeend is een onopvallende eend, prachtig subtiel gekleurd, die wel in Nederland broedt. En wie weet vliegt er net een roerdomp op, want die zitten hier ook verstopt in het riet. We ronden de wandeling af met een warme kop chocolademelk (of koffie/thee) in ons Tuincafé.


>> Klik hier om je aan te melden.


Leven in de tuin
Het leven komt terug in de tuin! Waar om ons heen steeds meer groen moet wijken voor steen, zien we in een groeiend aantal tuinen juist het omgekeerde gebeuren: daar wint de 'natuurtuin' steeds meer terrein. Het is een trend die als muziek in de oren klinkt voor organisaties als de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, De Vlinderstichting en Vogelbescherming Nederland. De particuliere natuurtuin is voor deze organisaties de sleutel naar het in stand houden van hun vliegende achterban. Intratuin heeft daarom in samenwerking met deze organisaties ruimte gemaakt voor een nieuwe afdeling: Leven in de Tuin. De eerste afdeling van Leven in de Tuin werd afgelopen november bij Intratuin Heerhugowaard geopend.


>> Klik hier om je aan te melden.


Aanmelden voor de vogelwandeling
Wandel je gezellig mee? Om te voorkomen dat je te laat bent en de wandeling al vol zit, kun je je van te voren al inschrijven. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Hiervoor krijg je een uitgebreide vogelwandeling door Park van Luna, een kop warme chocolademelk en een vogelzoekkaart. De wandeling gaat op 25 februari om 10:00 uur van start bij Intratuin Heerhugowaard (op de 'Leven in de tuin'-afdeling) en duurt tot circa 11:30 uur. Neem je verrekijker mee!

>> Klik hier om je aan te melden.foto: Roelof de Beer

Lees meer Lees minder
Lenteschaal voor buiten

Lenteschaal voor buiten

11 MRT - Officieel is het pas vanaf 20 maart lente. Bij Intratuin Heerhugowaard is het op 11 maart al lente! Met elkaar maken we een goed begin aan de lente, zodat je al langzaam in de lentestemming komt. Op deze dag gaan we een vrolijke lenteschaal maken met onder andere salix, viooltjes, blauwe druifjes en hyacinten.

Kom je ook een lenteschaal maken? Schrijf je dan nú in via http://intratu.in/lenteschaal (vol=vol)

Lees meer Lees minder

Allround Hovenier: een groene kanjer die graag z’n mouwen opstroopt en meesterlijk werk aflevert!

Heerhugowaard

Groenmeesters B.V. is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. Groen betekent voor Groenmeesters beleving en betovering. Bij Groenmeesters werken we daarom met veel passie, creativiteit en plezier aan (bedrijfs)tuinen. We zijn ervaren en deskundige vakmensen. We voeren al bijna 50 jaar projecten uit van enkele vierkante meters tot een paar duizend vierkante meter. We hebben oog voor duurzaamheid en voor wat klanten wensen.


 


GEZOCHT M/V:  Een groene kanjer die graag z’n mouwen opstroopt en meesterlijk werk aflevert!


 


Ben jij diegene die:


  • het prachtig vindt om mooie tuinen te realiseren en te onderhouden?

 • er absoluut niet voor terugdeinst als je alleen op pad wordt gestuurd?

 • het heerlijk vindt om in een team te werken en daar zelf ook een positieve bijdrage aanlevert?

 • je hand niet omdraait om met je hoofd in de wind en voeten in de ‘klei’ te werken?

 • het ontzorgen van klanten in je bloed zit?

 • werk ziet liggen?

 • er van geniet om klanten te woord te staan?


 


Gaat je hart nu sneller kloppen? Dan gaan we graag met jou in gesprek!


 


Functie-eisen • MBO-groen opleiding, minimaal niveau 3

 • Een aanpakker en goede sociale en communicatieve vaardigheden

 • Organisatorisch en werktechnisch inzicht

 • In bezit van rijbewijs BE en VCA diploma • Enige jaren relevante ervaring in aanleg en onderhoud

 • Proactief, klant- en resultaatgericht


 


Wij bieden:


Een afwisselende baan in een bloeiende en dynamische onderneming met enthousiaste en deskundige collega’s.


Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Hoveniersbedrijf.


 


Belangstelling?


Jouw interesse voor deze functie kun je kenbaar maken door online te solliciteren of stuur je schriftelijke reactie binnen 14 dagen naar Groenmeesters B.V., t.a.v. Ivonne Boots, Postbus 1016, 1700 BA Heerhugowaard of e-mail naar pz@intragroen.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je terecht bij Marc Bakker 072- 57 57 120.


 


Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


 

Lees meer Lees minder

Stagiair BBL Niveau 3 of 4 M / V

Heerhugowaard

Wij zijn op zoek naar een stagiair die een BBL-opleiding (niveau 3 of 4) volgt met name MBO DETAILHANDEL of GROENE BRANCHE. Wij zoeken een stagiair die de opgedane kennis in combinatie met een gezonde werklust bij ons in de praktijk wil brengen!


Als stagiair loop je mee met een van onze medewerkers, zo doe je de meeste ervaring op en leer je goed wat het vak inhoud.


Ben jij op zoek naar een leuke, leerzame en afwisselende stageplek en zou jij graag binnen een tuincentrum willen werken, stuur dan je motivatiebrief en CV naar pz@intragroen.nl.


Intratuin Heerhugowaard is een Erkend Leerbedrijf.


 

Lees meer Lees minder

Open sollicitatie

Heerhugowaard

Is er momenteel geen passende vacature voor jou maar wil je graag bij Intratuin Heerhugowaard werken? Stuur dan een open sollicitatie en vul het online sollicitatieformulier volledig in, voeg een CV toe en zend deze aan ons terug. Geef duidelijk aan wat je wensen zijn en vermeld ook graag hoeveel dagen/uren je beschikbaar bent.


 


Je kunt ook een e-mail sturen naar pz@intragroen.nl.

Lees meer Lees minder