• Voor het beste groenadvies
 • Alles voor huis, tuin en dier
 • 51 winkels in Nederland
Intratuin Heerhugowaard

Intratuin Heerhugowaard

Intratuin Heerhugowaard wordt in de volksmond ook wel De Groot en Slot genoemd. Hét tuincentrum op de grens van Alkmaar en Heerhugowaard , waar tuindromen beleefd worden, de klant gezien en geholpen wordt en waar je heerlijk een kop koffie kunt drinken. We vervullen al je wensen op het gebied van groene sfeer en genieten in de tuin, in huis en de werkomgeving. Je vindt bij ons altijd inspiratie, tips en trends voor je huis, tuin, terras en dier, passend in het seizoen. Voor ieder wat wils. Onze medewerkers staan klaar om hun kennis met je te delen en je te voorzien van het juiste advies. Wij verwelkomen je graag bij Intratuin Heerhugowaard.


Volg Intratuin Heerhugowaard op Facebook

Reinier Glas
Reinier GlasBedrijfsleider Intratuin Heerhugowaard

Faciliteiten

 • Verkoop graszoden Verkoop graszoden
 • Horeca Horeca
 • Bezorgservice Bezorgservice
 • Gratis Wifi Gratis Wifi
 • Verhuur aanhangwagen en/of busje Verhuur aanhangwagen en/of busje
 • Oplaadpunt elektrische fiets Oplaadpunt elektrische fiets
 • Met OV bereikbaar Met OV bereikbaar
 • Hovenierservice Hovenierservice
 • Rolstoelen aanwezig Rolstoelen aanwezig
 • Nuttigen high tea Nuttigen high tea
 • Verkoop high tea cadeaukaart Verkoop high tea cadeaukaart
 • Wisselen gasflessen Wisselen gasflessen
 • Inname VVV cadeaubon Inname VVV cadeaubon
 • Inname Nationale Tuinbon Inname Nationale Tuinbon
 • Wecycle bak Wecycle bak

Adres

Routebeschrijving Intratuin Heerhugowaard
Zuidpoort 1
1703 RC Heerhugowaard
072-5757157

info@heerhugowaard.intratuin.nl

Openingstijden

Maandag 09:30 - 18:00
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 21:00
Vrijdag 09:30 - 21:00
Zaterdag 09:30 - 17:00
Zondag 12:00 - 17:00
Extra openingstijden

Iedere zondag


12:00 - 17:00


OPENINGSTIJDEN TUINCAFÉ

Het Tuincafé sluit circa 45 minuten eerder dan het tuincentrum


SPECIALE EVENEMENTEN

Terug van vakantie? Kom naar ons 'Welkom'-evenement op 27 augustus tussen 10:00 en 17:30 uur!

Laatste nieuws

!

!

Lekker op vakantie geweest? Welkom terug! Kom ook naar deze feestelijke 'Welkom!'-dag boordevol inspiratie. Met kinderworkshops, muziek, advies en nog véél meer. Kom je ook? Ontdek nú alle activiteiten van zaterdag 27 agustus.


Veiling met items uit de nieuwe en oude collectie


Om 11:30 gaat de veiling van start. Een echte veilingmeester staat klaar om de hoogste bieder te bepalen. Zowel tuinmeubelen, BBQ’s en andere items uit de opruiming worden geveild. Maar ook de leukste musthaves uit de nieuwe collectie. Heb je de eerste ronde gemist? Geen nood, rond 13:00 zal er nog een ronde plaatsvinden. 


Kinderworkshops dromenvanger maken


Om 14.00 uur start de workshop voor kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. De kinderen gaan een vakantie dromenvanger maken. Heb je op vakantie mooie schelpjes gevonden? Of andere mooie items uit de natuur? Neem deze dan mee! Want deze mooie vondsten kunnen in de dromenvanger verwerkt worden, waardoor het een echte vakantie dromenvanger wordt! Schrijf jezelf, ook leuk voor volwassen, en je kinderen in bij de servicebalie (072-5757157)! De workshop bedraagt 2,50 euro per persoon.


Styling advies van onze stylisten


Blijf jij je meubels maar schuiven? En weet je niet wat je met dat lege hoekje moet? Dit is het moment voor verandering! Tijdens ons Zomer Event staan de Intratuin stylisten voor je klaar. Onze stylist helpt je op weg met praktische stylingtips om je tuin of woonkamer een frisse uitstraling te geven. Laat ons via Facebook weten wat je de stylist zou willen vragen!


Gratis oppotservice


Laat je nieuw gekochte plantjes gratis oppotten op de kamerplanten afdeling. Wij zorgen voor de juiste aarde en zetten hem stevig in de pot. Eenmaal thuis kun je hem direct neerzetten, makkelijk hé?
Actievoorwaarden: op 27 augustus 2016 kun je bij Intratuin gratis je kamerplant op laten potten in pot. Bij aankoop van een pot en/of plant wordt gratis de plant opgepot in de pot. De potgrond die nodig is voor het oppotten ontvang je gratis. De plant mag opgepot worden in een door de klant van huis meegebrachte pot.


DE OPENINGSTIJDEN


Iedere Intratuin winkel houdt zijn eigen reguliere openingstijden aan. Intratuin Heerhugowaard is op zaterdag geopend van 09:00 tot 17:30 uur.  Bekijk de openingstijden van andere vestigingen hier: https://www.intratuin.nl/winkels.Vergeet jezelf niet op 'aanwezig' te zetten op ons Facebook event, klik hier!

Lees meer Lees minder
verklein de kanker

verklein de kanker

In de jonge twijgen van je Taxus baccata-haag zit baccatine, een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee men tijdens chemotherapie kanker bestrijdt. Snoei de haag tussen 15 juni en 31 augustus (alleen de jonge, groene scheuten) en lever deze zo schoon en zuiver mogelijk in bij Intratuin Heerhugowaard. Bij ons zullen de jonge scheuten opgehaald worden door Vergroot de Hoop.


Over Vergroot de Hoop
Vergroot de Hoop steunt de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk jong taxussnoeisel in te zamelen. Alleen in de snoeiperiode van 15 juni tot 31 augustus is de basisgrondstof voor chemotherapie aanwezig in de Taxus. De inzameling wordt gesteund door gemeenten, hoveniers en begraafplaatsen. Intratuin Heerhugowaard neemt als een van de weinige tuincentra ook deel aan deze actie, dankzij de samenwerking met hoveniersbedrijf Groenmeesters.


Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor 1 chemotherapie en verhoogt het bedrag dat gedoneerd wordt aan kankerbestrijding. Doordat 1 op de 3 mensen met kanker te maken krijgt vind Vergroot de Hoop het belangrijk dat wij ook kunnen doneren aan doelen die zich bezig houden met kankerpreventie, -behandeling of -bestrijding.

Meer informatie op vergrootdehoop.nl


 


 


In de jonge twijgen van je Taxus baccata-haag zit
baccatine, een belangrijke grondstof voor het maken
van geneesmiddelen waarmee men tijdens chemotherapie
kanker bestrijdt. Snoei de haag tussen 15
juni en 31 augustus (alleen de jonge, groene scheuten)
en lever deze zo schoon en zuiver mogelijk in bij
Intratuin Heerhugowaard.

Lees meer Lees minder
onder het genot van een high tea

onder het genot van een high tea

Geniet met familie of vriend(inn)en van een etagère vol met Engelse specialiteiten. Ons Tuincafé biedt een High Tea met diverse soorten exclusieve thee. Heerlijke belegde minibroodjes, zoete en hartige snacks zoals muffins en scones maken de high tea compleet. Lunch... maar dan nèt even anders.


Traditional English
In geen enkel land wordt er zo uitgebreid genoten van thee, scones en mini-sandwiches als in Engeland. High Tea is daar echt een begrip. Gelukkig hoef je voor deze traditie niet langer het Kanaal over te steken. Even reserveren en je bent verzekerd van een bijzondere en gezellige middag.


Hoe kun je reserveren?
Graag minimaal 2 dagen van tevoren reserveren. Voor grote groepen vragen wij om nog eerder te reserveren. De High Tea kost € 14,95 per persoon en u kunt deze 1 à 2 dagen van te voren reserveren via onze klantenservice (072-5757157 of info@heerhugowaard.intratuin.nl). Op zon- en feestdagen serveren wij geen High Tea.


Een High Tea cadeau geven?
Speciaal voor echte High Tea liefhebbers hebben we de high tea cadeaukaart gemaakt. Deze is verkrijgbaar bij onze klantenservice.

Lees meer Lees minder
van graszoden, high-tea's en meer

van graszoden, high-tea's en meer

Graszoden, high-tea's en tuingereedschap reserveer je vanaf nu gemakkelijk & snel online via onze speciale reserveringswebsite: Klik hier om te reserveren.

Lees meer Lees minder

Evenementen en workshops

Wedstrijd van st. Animo

Wedstrijd van st. Animo

JULI  -  Breng niet alleen je achtertuin of balkon tot leven met fleurige planten, maar ook de gevel van je huis! Zo is het voor jou en de dieren een feest. Leg in juni of juli een geveltuintje aan en doe mee aan de geveltuintjeswedstrijd van Stichting Animo.


Wat is een geveltuintje?
Een geveltuin is een strook begroeide openbare ruimte die gelegen is tegen een gevel of muur van een huis. Het tuintje is meestal niet breder als een straattegel en wordt onderhouden door de bewoner van dat huis. Planten en bloemen kunnen spontaan langs de gevel groeien, maar je kan ook door het ver-wijderen van enkele tegels zelf een tuintje aanleggen. Ook boomspiegels kan je opvrolijken met leuke planten.


In vijf stappen naar een groenere gevel 1. Gemak: ga voor planten die gemakkelijk zijn in het onderhoud,  zodat je niet wekelijks bezig bent met het onderhoud. Zorg ook dat je de bodem bedekt met bijvoorbeeld houtsnippers, zodat onkruid geen schijn van kans maakt.

 2. Jaarrond: kies zowel eenjarige als meerjarige planten uit, dan kan je zowel in de winter als zomer genieten van een groene gevel.

 3. Bloei: bloeiende planten zijn een lust voor het oog, maar ook een feest voor bijen en vlinders. Voorbeelden zijn zonnehoed, geranium en korenbloem.

 4. Diepte: creëer diepte door te werken met hoogte verschillen. Plant bijvoorbeeld de zonnehoed voor zijn bloemen, met daar tussendoor op de grond bonte hedera. Plant tenslotte tegen de gevel een raster met kamperfoelie: ideaal voor bijen en geen vervelende worteltjes die zich hechten aan je muur. Ook prachtig om te zien en heerlijk om te ruiken.


 Richtlijnen voor geveltuintjes 1. Genieten: zorg ervoor dat iedereen uit de buurt kan genieten van jouw geveltuintje. Zorg dat de stoep begaanbaar blijft, zoals voor kinderwagens.

 2. Breedte: voor een geveltuintje mag je tegels uit de stoep halen, tot een maximum van 30 centimeter vanaf de gevel.

 3. Grond: vervang zand door een goed bemeste grond. Graaf hiervoor maximaal 40 cm af, zo beschadig je geen kabels en/of leidingen.


 


Hét geveltuintje van 2016
De deskundigen van Animo zitten klaar om de geveltuintjes van Alkmaar en Heerhugowaard te beoordelen! Winnen met jouw geveltuintje? Mail je naam, locatie en telnr. naar animo@stichtinganimo.nl.  Voeg maximaal 3 mooie foto’s in de bijlagen en vertel wat jouw geveltuintje zo bijzonder maakt! Mee doen kan tot augustus, succes!

Lees meer Lees minder
van jouw tuinaarde

van jouw tuinaarde

JULI  -  De juiste pH-waarde van tuingrond is van groot belang. Een te lage pH-waarde is in veel gevallen de oorzaak van problemen met gazons of borders. Intratuin meet graag de zuurgraad van jouw tuinaarde en geeft een bijpassend advies met betrekking tot de bemesting.  De test is eenvoudig en snel uit te voeren, neem wel even een beetje tuinaarde mee zodat de test uitgevoerd kan worden.


De test is geheel gratis. Spreek een medewerker op de bemestingsafdeling aan voor de test.

Lees meer Lees minder

Open sollicitatie

Heerhugowaard

Is er momenteel geen passende vacature voor jou maar wil je graag bij Intratuin Heerhugowaard werken? Stuur dan een open sollicitatie en vul het online sollicitatieformulier volledig in, voeg een CV toe en zend deze aan ons terug. Geef duidelijk aan wat je wensen zijn en vermeld ook graag hoeveel dagen/uren je beschikbaar bent.


 


Je kunt ook een e-mail sturen naar pz@intragroen.nl.

Lees meer Lees minder