• Alles voor huis, tuin & dier
 • Beste groenadvies
 • Voorraad bekijken van 52 winkels
 • Alles voor huis, tuin & dier
 • Beste groenadvies
 • Voorraad bekijken van 52 winkels
Intratuin Zevenhuizen

Intratuin Zevenhuizen

Intratuin Zevenhuizen (Zuidplas) is veel meer dan een tuincentrum. Je vindt bij ons altijd nieuwe inspiratie, tips en trends voor je huis, tuin, terras en dier, passend in het seizoen. Voor ieder wat wils. Even pauze tijdens het shoppen? Dat kan in ons gezellige Tuincafé. Onze medewerkers staan klaar om hun kennis met je te delen en je te voorzien van het juiste advies. Wij verwelkomen je graag bij Intratuin Zevenhuizen (Zuidplas).


Jan Duijndam
Jan DuijndamBedrijfsleider Intratuin Zevenhuizen

Faciliteiten

 • PostNL pakketpunt PostNL pakketpunt
 • Wecycle bak Wecycle bak
 • Inname Nationale Tuinbon Inname Nationale Tuinbon
 • Inname VVV cadeaubon Inname VVV cadeaubon
 • Betalen met creditcard Betalen met creditcard
 • Wisselen gasflessen Wisselen gasflessen
 • Nuttigen high tea Nuttigen high tea
 • Rolstoelen aanwezig Rolstoelen aanwezig
 • Tuinontwerp studio Tuinontwerp studio
 • Oplaadpunt elektrische fiets Oplaadpunt elektrische fiets
 • Oplaadpunt elektrische auto Oplaadpunt elektrische auto
 • Verhuur aanhangwagen en/of busje Verhuur aanhangwagen en/of busje
 • Gratis Wifi Gratis Wifi
 • Bezorgservice Bezorgservice
 • Horeca Horeca
 • Verkoop graszoden Verkoop graszoden

Adres

Routebeschrijving Intratuin Zevenhuizen
Bredeweg 86c
2761 KA Zevenhuizen
0180-333900

info@zuidplas.intratuin.nl

Openingstijden

Maandag 9.30 - 18:00
Dinsdag 9.30 - 18:00
Woensdag 9.30 - 18:00
Donderdag 9.30 - 21:00
Vrijdag 9.30 - 21:00
Zaterdag 09:00 - 17.30
Zondag 12.00 - 17.00
Extra openingstijden

Workshops

Beleving, dat is waar we goed in zijn en dit willen we graag met jou delen! Iedere maand bedenken we weer leuke en inspirerende workshops voor jong en oud, passend bij het seizoen. Zo hebben we altijd leuke workshops voor de feestdagen, voor binnen en voor buiten. Zoek jouw favoriete workshop en schrijf je in bij de vestiging bij jou in de buurt. Ga je alleen of gezellig met vriendinnen? Je kunt je direct voor meerdere personen inschrijven. Doe je mee?

Alle workshops

Winter BBQ masterclass

Samen met The Bastard organiseert Intratuin in november en december professionele Winter BBQ Masterclasses! In één avond maak je kennis met chefwaardige technieken, winterse smaken en werk je aan mooie recepten. Je gaat zelf aan de slag met de allerbeste producten van een rijk gevulde Grazing Table en je wordt begeleid door professionele grillmasters. Natuurlijk op een winterbestendige keramische BBQ van The Bastard. Idee voor het (kerst)diner?


HET ROOSTER VAN DE AVOND
Wil jij deze winter iedereen verrassen met professionele grill skills en een buitengewoon(kerst)diner? Daag jezelf uit en reserveer direct een plek in onze Winter BBQ Masterclass. Ongeveer een week voor aanvang ontvang je van ons een mail met de laatste info. Ook ontvang je dan een lijst met alle producten van de rijk gevulde Grazing Table. Zo kun jij vóór de BBQ masterclass alvast een onvergetelijk (kerst)diner samenstellen. Onze grillmasters denken tijdens de avond natuurlijk graag met je mee!
Ook zullen we een pronkstuk voorbereiden en vertellen hoe we tot dat eindresultaat zijn gekomen. Met een groep van ca. 20 deelnemers, is er voldoende tijd voor onze grillmasters om ook jou te begeleiden. Voor € 75.- p.p. krijg je een compleet verzorgde avond met een winters tintje, de allerbeste ingrediënten van onze Grazing Table, een gratis The Bastard BBQ Beanie en een goodiebag.


VOOR WIE IS DE MASTERCLASS BEDOELD?
De masterclass is speciaal bedoeld voor de meer ervaren BBQ-ers, die hun grill skills willen perfectioneren.


WANNEER WORDT DE MASTERCLASS GEHOUDEN?
De masterclasses worden in november en december gehouden op verschillende data in onze vestigingen. De masterclass is van 17.30 tot ongeveer 21.00 uur.
Selecteer hieronder een vestiging bij jou in de buurt en ontdek wanneer de masterclass gehouden wordt.


Ho Ho Honger naar meer? Schrijf je nú hieronder in bij jouw favoriete Intratuin winkel

Bekijk workshop
12-11-2019

Evenementen

SPEEDDATES: SCHOLIEREN GEZOCHT!

SPEEDDATES: SCHOLIEREN GEZOCHT!

Kom jij ons geweldige team versterken komend seizoen? Ben jij op zoek naar een afwisselende bijbaan met heeele leuke collega's? Loop dan op zaterdag 5 oktober gerust bij ons binnen voor een korte kennismaking van 5 á 10 minuutjes met één van onze medewerkers! Stel alle vragen die je altijd al hebt willen stellen en wie weet mogen wij jou heel snel verwelkomen binnen ons team!


Voorwaarden:
- Je bent minimaal 16 jaar;
- Je bent een weekenddag én een koopavond (do of vrij) beschikbaar.


Wat moet je MEENEMEN?
- jouw enthousiasme en een brede glimlach!Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten en hopen je te zien op één van deze dagen in ons tuincafé! Tot dan!


lees meer lees minder
SPEURTOCHT

SPEURTOCHT

OKTOBER: DIERENVRIENDEN
Ontdek alles over dieren tijdens de kinderspeurtocht van deze maand. Kinderen kunnen lekker op onderzoek uit in onze winkel en vinden de antwoorden op onze dierenvragen. Haal de speurtocht op bij de servicebalie, ga op onderzoek uit in onze winkel. De antwoorden lever je weer in bij de servicebalie, je krijgt dan een leuk presentje! 


Iedere maand hebben we een nieuwe speurtocht. 

lees meer lees minder
TUINADVIES NODIG?

TUINADVIES NODIG?

Op onderstaande data kun je bij ons door een professionele tuinarchitect een tuinschets laten maken. Hiervoor kun je kiezen uit twee verschillende schetsen: een eenvoudige schets naar aanleiding van een brainstorm met onze tuinarchitect of een gedetailleerder ontwerp waarmee je direct aan de slag kunt gaan!


De tuinarchitect is aanwezig op de volgende data: • 7, 14, 21 en 28 juni 2019

 • 5 juli 2019

 • 6, 13, 20 en 27 september 2019

 • 4 en 11 oktober 2019

 • 1, 8, 15, 22 en 29 november 2019

 • 6, 13 en 20 december 2019


Hieronder lees je nog wat uitgebreider over de verschillende pakketten:


Eenvoudige tuinschets


Wil je wel wat met je tuin, maar weet je nog niet wat dan is dit een ideale oriëntatie en kennismaking.
Voor maar €24,95 kan je samen met de tuinarchitect brainstormen over je tuin. Uiteraard krijg je de tekening mee naar huis. Deze sessie duurt 45 min.


Schetsontwerp


Weet je al zeker dat je je tuin gaat aanpakken, maar wil je hier een professionele tuin van maken? Dan is dit pakket het meest geschikt. Voor maar €49,95 kan je 90 minuten lang, onder genot van een drankje, samen met de tuinarchitect tot een geweldig ontwerp komen. Hiermee kun je direct al aan de slag in je tuin aangezien je een gedetailleerd schetsontwerp meekrijgt, een infomap en een kortingsbon van 10% voor je buitenplanten bij Intratuin Zevenhuizen.


Wil je reserveren voor één van de twee pakketten? Bel even met onze servicebalie: 0180-333900.

lees meer lees minder

Laatste nieuws

OPENING KERSTSHOW

OPENING KERSTSHOW

Vanaf zaterdag 19 oktober is onze kerstshow te bewonderen! Op dit moment zijn wij nog druk bezig met de finishing touch en doen wij heel hard ons best om weer een verrassende kerstshow neer te zetten volgens de laatste trends! Zien we je snel?


Zet de volgende data alvast in je agenda! • Extra Kerstkoopavond - 7 november


Op donderdagavond 7 november van 18:00 tot 21:00 uur organiseren wij een Extra Kerstkoopavond met maar liefst 20% korting op het gehele assortiment! Kom je ook? • Kerst Inspiratieavond – 21 november


Op donderdagavond 21 november van 18:00 tot 21:00 uur organiseren wij een Kerst Inspiratieavond met leuke workshops, demonstraties, hapjes en drankjes en natuurlijk heel veel kerstinspiratie! Kom je ook?

lees meer lees minder
TUINPLANTEN VAN DE MAAND OKTOBER: GROENE DAKBEDEKKERS

TUINPLANTEN VAN DE MAAND OKTOBER: GROENE DAKBEDEKKERS

Groene daken duiken steeds vaker op, met dakbedekkers als vetkruid, steenbreek en huislook. Een groen dak trekt insecten aan (en dus ook vogels) en het maakt de lucht schoon, doordat planten CO2 uitstoot opnemen en filteren. en isoleert bovendien. Ook dempt het omgevingsgeluiden én het werkt isolerend! Dus.. tijd voor een groen dak?

lees meer lees minder
MEEST DUURZAME BEDRIJF VAN DE REGIO!

MEEST DUURZAME BEDRIJF VAN DE REGIO!

Wist je dat wij één van de duurzaamste bedrijven zijn van de regio? Zo hebben wij bijvoorbeeld 1565 zonnepanelen op ons dak, waarmee we genoeg energie opwekken om 144 huishoudens te onderhouden! Ook vangen wij al het regenwater op, waarmee we vervolgens de planten weer water geven. Maar dat is nog niet alles..


In de gevels hebben wij dubbel isolerende beglazing aangebracht en er ligt energiebesparende dakbedekking op het dak. Daarnaast zijn de goten speciaal geïsoleerd, waardoor ook via die weg geen energie kan weglekken.


In de winkel gebruiken wij daglicht-gestuurde, energiearme verlichting. Naast de ‘zichtbare’ elementen hebben wij ook een warmte-koude-opslag op 100 meter diepte onder het bedrijf. Dit zorgt voor verkoeling en verwarming van het bedrijf. In de winter wordt de warmte uit de ondergrondse bronnen gebruikt om de winkel te verwarmen, in de zomer wordt de warmte juist daarnaartoe afgevoerd om weer in de winter te kunnen gebruiken. De warmtepompen die daaraan gekoppeld zijn, worden aangedreven door stroom die nu wordt opgewekt door de zonnepanelen.


Daarmee is het cirkeltje rond: wij zijn een groen tuincentrum, werken met en in het groen en wekken ook nog eens groene stroom op! Dit is de manier waarop wij werken. Wij voelen dat het zo hoort en vinden duurzaamheid zeer belangrijk. Door al deze investeringen zijn we een zeer energiezuinig tuincentrum, en misschien wel het meest duurzame van Nederland!

lees meer lees minder
WOONPLANT VAN DE MAAND OKTOBER: CYMBIDIUM

WOONPLANT VAN DE MAAND OKTOBER: CYMBIDIUM

Cymbidium is er in vele kleuren en bloeit wekenlang. Door zijn imposante formaat en uitstraling staat de plant bekend als de 'Koning van de Orchideeën'. Deze orchidee is gewend om te overleven in het Himalayagebergte. Zelfs op die rotsachtige, voedselarme bodem en in koude nachten is hij in staat zijn mysterieuze, elegante bloemen te laten bloeien. Dat maakt het een zeer sterke kamerplant!

lees meer lees minder
TUINKALENDER - OKTOBER

TUINKALENDER - OKTOBER

Het wordt kouder en de herfstwind steekt op. De tuin bereidt zich voor op de winter. Jij ook?


Snoeien


Heel veel snoeiwerk is er niet te doen. • De zomerbloeiende heide terugsnoeien, de oude bloeitakken kunnen weg

 • De vlinderstruik (Buddleja) en het kaasjeskruid (Lavatera) snel nog met minimaal een derde terugsnoeien, in het voorjaar is het tijd voor de echte snoei

 • De klimrozen en stamrozen nu snoeien

 • De walnoten vallen: de notenbomen kunnen nu gesnoeid


Je gazon


Gras blijft doorgroeien tot de temperatuur onder de zes graden zakt. Geef je gazon nu de laatste maaibeurt van het jaar, de grasmaaier kan opgeborgen worden!


Houd het gras niet te kort, mos blijft immers langer doorgroeien, ook bij lagere temperaturen • De afgevallen bladeren verwijderen, ook het grasmaaisel, om verstikking van het gras te voorkomen

 • Het is nog steeds mogelijk te zaaien, de grond is nog warm. Binnen enkele weken heb je dan een mooie grasmat

 • Geef een laatste toegift kalk


De vijver


Maak de vijver winterklaar. De vissen zijn minder actief en hebben dan ook niet zoveel voedsel meer nodig: als de temperatuur onder de 5 graden zakt, kun je helemaal stoppen met voeren. • Span een net over de vijver tegen het herfstblad

 • Niet winterharde planten, zoals de waterhyacint, verwijderen en laten overwinteren in een emmer in de schuur. Zorg wel voor licht!

 • Haal de lelijke bladeren van de waterlelie weg, maar laat een klein stukje van de stengel zitten om te voorkomen dat er water in de stengel loopt.

 • Breng een nieuw laagje bodemsubstraat aan

 • Bij het ingaan van de winter is een juiste waterhardheid belangrijk, het gehalte aan CO2 neemt toe: een waarde van 10 tot 12 GH is het beste.


De moestuin


Oktober is wijnmaand, maar dat is vooral van toepassing in Frankrijk. Hier is het tijd voor het oogsten van pompoenen: je maakt er een mooie herfsttafel mee. • Bietjes en wortels oogsten

 • Spinazie, veldsla en winterpostelein inzaaien

 • Na de laatste frambozenoogst, de struiken tot de grond toe afknippen

 • Haal al het valfruit weg, om schimmels te voorkomen

 • Zijn de tomaten, kiwi’s en pompoenen nog niet rijp? Laat ze binnen verder rijpen

 • Omspitten van de moestuin

 • Nu kun je nog fruitbomen planten. Ook in een kleine stadstuin komen bijvoorbeeld leibomen langs een tuinmuur of schutting mooi tot hun recht


De border


Het kan gaan stormen deze maand, beveilig je planten door ze te ondersteunen en op te binden. Kies voor rechte, platte bakken met een brede bodem, die kunnen niet omwaaien. • Dahlia en begonia bloeien nog prachtig, maar toch is het na de eerste nachtvorst tijd om ze te rooien. Schudt de aarde eraf en verwijder eventuele beschadigde delen. Laat ze drogen op een beschutte plaats

 • Vul de bloembakken opnieuw met winterbeplanting, zoals vrolijke besdragers

 • Nu kun je nog rozen planten, er is veel keus in november


Balkon en terras


Het balkon is nu wel echt over z’n hoogtepunt heen. Opruimen maar en de kuipplanten naar binnen halen, zodat ze straks niet doodvriezen. Zet een lantaarntje neer, dan heb je ’s avonds toch een leuk uitzicht. • Er zijn genoeg groenblijvende planten en winterbloeiers voor het terras of balkon

 • Buxus en liguster kunnen gemakkelijk buiten blijven en hebben dan nog steeds af en toe een beetje water nodig

 • Eventueel de potten met rietmatten omwikkelen en stro of mulch rond de wortels van je planten aanbrengen

 • Je kunt bloembollen natuurlijk heel goed in potten planten, klaar voor de eerste voorjaarszon


Bloembollen planten


Kleur in de tuin zorgt voor een tevreden glimlach. Het is een niet alleen een lust voor het oog, maar maakt alles ook meteen een stuk gezelliger. Sneeuwklokjes, Krokussen, Tulpen en Hyacinten, het zijn allemaal echte smaakmakers na een koude winter en het teken dat de lente eraan komt. Er zijn bollen in alle soorten en maten. De belangrijkste verdeling die we kunnen maken is dat er voorjaarsbloeiende bollen en zomerbloeiende bollen zijn. • Voorjaarsbloeiende bollen zijn Narcissen, Tulpen, Blauwe druifjes, Sneeuwklokjes en Krokussen en worden in het najaar geplant. Het liefst voor de eerste vorst.

 • Zomerbloeiende bollen, ook wel ‘knollen’ genoemd, zijn Dahlia’s, Anemonen, Calla’s, Gladiolen en Begonia’s en worden in het voorjaar geplant. Het liefst na de laatste nachtvorst.


Wil je weten hoe je het beste bollen kunt planten? Bekijk dan ons stappenplan!

lees meer lees minder
OFFICIELE DEALER VAN WEBER BARBECUE

OFFICIELE DEALER VAN WEBER BARBECUE

Wij zijn een officiële Weber dealer, dat betekend dat je bij ons het hele jaar door terecht kan voor de aanschaf van een mooie Weber barbecue en haar bijbehorende accessoires.


Weber heeft prachtige barbecues, buitenkeukens en bijbehorende accessoires. Alle producten van Weber zijn voorzien van een prachtig design, hebben doordacht ontwerp en zijn van optimale kwaliteit. De barbecues beschikken over  alle mogelijke gemakken. Daarnaast zijn de Weber producten eigentijds door zijn designs en kleuren, inspelend op de huidige trends. Maar bovenal kan je met Weber (door de perfecte ergonomie) eenvoudig en in alle veiligheid heerlijke gerechten bereiden voor al uw familie en vrienden.

lees meer lees minder
ASSORTIMENT WOODWICK KAARSEN

ASSORTIMENT WOODWICK KAARSEN

In onze winkel vindt u bij ons de kaarsen van het merk Woodwick terug. De kaarsen zijn te herkennen aan de heerlijke geur, de kenmerkende vorm van een zandloper, met een unieke lont en een rustgevend geknetter.


De kaarsen zijn als eerste van de hele wereld voorzien van een houten lont, wat zorgt voor het knisperende geluid. De was van de kaars is speciaal soyawas van de hoogste kwaliteit. In combinatie met parfum geven de parfumkaarsen een heerlijke geur. Er worden bij Woodwick enkel natuurlijke producten gebruikt. De WoodWick kaarsen zijn verkrijgbaar in diverse geuren en maten.

lees meer lees minder
LAMPE BERGER: GEPARFUMEERDE SFEER

LAMPE BERGER: GEPARFUMEERDE SFEER

Lampe Berger is een parfummerk voor iedereen die graag een persoonlijk tintje wil toevoegen in huis met een geparfumeerde sfeer en een decoratief object die past bij hun eigen stijl. De collectie van Lampe Berger kent een grote verscheidenheid aan soorten, vormen, materialen en stijlen. Er is altijd wel een model die past bij jouw interieur, de collectie bestaat namelijk uit ruim 100 verschillende modellen.


Lampe Berger heeft een geschiedenis die  ruim 120 jaar terug gaat. Het merk ontstond door de apothekersassistent Maurice Berger, die de lucht van de ziekenhuiszalen wilde zuiveren. De producten worden al snel een succes bij het grote publiek. Lampe Berger wordt geleidelijk aan een stijlobject die niet alleen gewaardeerd wordt voor zijn elegante lijnen, luchtreinigende functie, maar ook voor zijn subtiele huisparfums. Er kwamen steeds meer nieuwe design modellen, parfumverspreiders, kaarsen en meer.


De benaming Lampe Berger is onlangs gewijzigd naar Maison Berger Paris. Ze willen graag dat de naam past bij de creatie en inspiratie rond Franse passie voor kunst en parfum voor het interieur. Ieder jaar worden er 15 nieuwe modellen gecreëerd.


-->  Maandelijks hebben wij mooie acties op ons assortiment aan Lampe Berger. Kom het assortiment bekijken en houd onze Facebookpagina in de gaten.

lees meer lees minder