• Voor het beste groenadvies
 • Alles voor huis, tuin en dier
 • 52 winkels in Nederland
Intratuin Zoetermeer

Intratuin Zoetermeer

Intratuin Zoetermeer is veel meer dan een tuincentrum. Je vindt bij ons altijd nieuwe inspiratie, tips en trends voor je huis, tuin, terras en dier, passend in het seizoen. Voor ieder wat wils. Even pauze tijdens het shoppen? Dat kan in ons gezellige Tuincafé. Onze medewerkers staan klaar om hun kennis met je te delen en je te voorzien van het juiste advies. Wij verwelkomen je graag bij Intratuin Zoetermeer.Peter de Heij & Dave van Luijken
Peter de Heij & Dave van LuijkenBedrijfsleiders Intratuin Zoetermeer

Faciliteiten

 • Inname Nationale Tuinbon Inname Nationale Tuinbon
 • Inname VVV cadeaubon Inname VVV cadeaubon
 • Wisselen gasflessen Wisselen gasflessen
 • Verkoop high tea cadeaukaart Verkoop high tea cadeaukaart
 • Nuttigen high tea Nuttigen high tea
 • Rolstoelen aanwezig Rolstoelen aanwezig
 • Met OV bereikbaar Met OV bereikbaar
 • Toiletten Toiletten
 • Cadeaukaarten verkoop Cadeaukaarten verkoop
 • Verhuur aanhangwagen en/of busje Verhuur aanhangwagen en/of busje
 • Bezorgservice Bezorgservice
 • Horeca Horeca
 • Verkoop graszoden Verkoop graszoden

Adres

Routebeschrijving Intratuin Zoetermeer
Voorweg 192
2716 NK Zoetermeer
079-3515551

info@zoetermeer.intratuin.nl

Openingstijden

Maandag 09:30 - 18:00
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 21:00
Vrijdag 09:30 - 21:00
Zaterdag 09:00 - 17:30
Zondag 12:00 - 17:00
Extra openingstijden

 

Laatste nieuws

Optimaal genieten van Hortensia's

Optimaal genieten van Hortensia's

Een succesvolle groeistart wordt bepaald door de juiste grond. Je kan de Hortensia's het beste aanplanten in DCM Ecoterra® Heide, Hortensia. Deze grond bevat de juiste grondstoffen en turf met een verzurende werking waardoor de bloemen zich kiplekker zullen voelen en volop kunnen groeien en bloeien. Bij aanplant in de volle grond gebruik je DCM vivimus® Heide, Rhodo & alle zuurminnende planten.


Wist je dat de hoeveelheid bloemknoppen ook wordt bepaald door de voeding die je geeft? Hoeveel bloemknoppen er worden aangemaakt wordt namelijk mede bepaald door de wortelgroei onder de grond. Want wat er daar gebeurd zie je dubbel en dwars terug boven de grond. En voor die goede wortelontwikkeling is voeding met fosfor essentieel, want die stimuleert de wortelgroei. Kalium in de voeding zorgt enerzijds voor stevige planten en bloemknoppen, die je zelfs kunt inknijpen en anderzijds voor diepe, felle en intense kleuren. Uiteindelijk kan je plant ook niet zonder stikstof, want die is nodig voor een goede groei! Geef je Hortensia daarom nu DCM meststof Rhodo, Hortensia, Azalea zodat je straks geniet van veel meer bloemknoppen. Als bonus hebben de Hortensia's dan ook nog eens veel intensere kleuren. Deze speciale voeding heeft bovendien een verzurende werking en bevat ijzer en magnesium wat het blad diepgroen laat stralen.  Heb je blauwe Hortensia's die je blauw wilt houden of weer blauw wilt krijgen, kies dan voor DCM meststof Hortensia met blauwmaker.


Snoeitip: Niet elke Hortensia moet je hetzelfde knippen. De meeste Hortensia's groeien namelijk op 2 jarig hout en moet je nooit helemaal kortwieken. Wanneer je alles kortwiekt zullen er dit jaar dan namelijk geen nieuwe bloemen groeien. Snoei daarom slechts 1/3 per jaar zodat je een mooie volle struik behoudt. Een pluimhortensia daar in tegen groeit op eenjarig hout. Die kan je dus helemaal terugsnoeien. Kijk dus even na welke Hortensia's je hebt en of die groeit op 1 jarig of 2 jarig hout

Lees meer Lees minder
Dierentuinweken

Dierentuinweken

Kom in de zomervakantie van 8 juli t/m 27 augustus naar Intratuin Zoetermeer en waan je in de dierentuin, tussen alle wilde dieren. Doe mee met de speurtocht en maak kans op leuke prijzen!


Elke woensdagmiddag van 13:00 - 16:00 uur organiseren wij ook een kinderactiviteit.


12 juli - Giraffe knutselen


19 juli - Bouwplaat knutselen


26 juli - Masker maken


2 aug  - Zonneklep maken


9 aug  - Kijkdoos knutselen


16 aug - Deurhanger maken


23 aug - Olifant knutselen  


De workshop is gratis en je hoeft van te voren niet te reserveren.


Lees meer Lees minder
.

.

Bij Intratuin Zoetermeer kun je terecht voor het omwisselen of inleveren van een Benegas gasfles.


Wij verkopen de gasfles in 3 maten:


5 kg         € 21,50


7,5 kg      € 28,95


10 kg       € 37,95


Borg € 55,-


Voor meer informatie of vragen kun je terecht op onze barbecue afdeling.

Lees meer Lees minder
.

.

In de zomer genieten we graag van het zonnetje in de tuin. Met de kleurrijke zomerbloeiers fleur je de tuin in een handomdraai op. Maar hoe kun je nou zo lang mogelijk genieten van de zomerbloeiers?


Je kan je zomerbloeiers het beste aanplanten in DCM Ecoterra® Professionele Kwekerspotgrond. Deze grond bevat grondstoffen van professionele kwaliteit waardoor je bloemen zich kiplekker zullen voelen en volop kunnen groeien en bloeien. Bij aanplant in de volle grond gebruik je DCM Vivimus® Rozen & Bloemen.


Wist je trouwens dat de hoeveelheid bloemknoppen en de nieuwe bloei ook wordt bepaald door de voeding die je geeft? Hoeveel bloemknoppen er worden aangemaakt wordt namelijk mede bepaald door de wortelgroei onder de grond. Want wat er daar gebeurd zie je dubbel en dwars terug boven de grond. Voor die goede wortelontwikkeling is voeding met fosfor essentieel, want die stimuleert de wortelgroei. Kalium in de voeding zorgt enerzijds voor stevige planten en bloemknoppen, die je zelfs kunt inknijpen en anderzijds voor diepe, felle en intense kleuren. Uiteindelijk kan je plant ook niet zonder stikstof, want die is nodig voor een goede groei! Geef je zomerbloeiers daarom nu DCM Meststof Geraniums®, Surfinia® & Bloeiende planten zodat je straks geniet van veel meer bloemknoppen en nieuwe bloei. Als bonus hebben ze dan ook nog eens veel intensere kleuren!


Snoeitip: Knip de uitgebloeide bloemen weg. De wortels hoeven dan geen onnodig voedsel, water en energie naar deze uitgebloeide bloemen af te geven. Dit kan weer gebruikt worden voor het maken en laten bloeien van nieuwe bloemen. 


Lees meer Lees minder
.

.

In de tuin valt altijd wel wat te doen. Wij geven je graag advies en tips. Kom naar één van onze informatiedagen:


Zaterdag 29 juli


Lavendeldag


Zondag 1 oktober


Fruitsnoeidag


Zaterdag 7 oktober


Winterklaar maken van de tuinLees meer Lees minder
Makkelijke Moestuin

Makkelijke Moestuin

De Makkelijke Moestuin


Hoe leuk is het om piepkleine zaadjes uit te zien groeien tot grote, eetbare planten? Straks heb jij heerlijke zelfgekweekte groentes op tafel staan.


Veel mensen denken vaak dat een moestuin veel werk is. Dat je er veel ruimte voor nodig hebt, uren moet spitten, onkruid wieden, slepen met meststoffen en veel duur gereedschap moet aanschaffen. En dat je veel van grond en plantjes moet weten om een goed resultaat te krijgen.


Met de Makkelijke Moestuin kun je gewoon in je achtertuin of op je balkon een prachtig klein moestuintje hebben! Door het heel slim te gebruiken, geeft dat moestuintje je een groot deel van het jaar een overvloed aan verschillende heerlijke groentes. En het mooiste is dat het onderhoud daarvan je maar vijf minuutjes per dag kost!


Tuinieren op de Makkelijke Moestuin manier is een slimme en makkelijke manier van groente kweken die enorm veel oplevert. Terwijl je maar heel weinig ruimte nodig hebt. Het grote verschil met een normale moestuin is dat je kleine bakken gebruikt (meestal 1.20 x 1.20 meter). Die bakken staan bovenop je bestaande grond, tegels of grasveld en vul je met Makkelijke Moestuinmix: die maak je zelf of koop je kant-en-klaar.


Deze Makkelijke Moestuinmix heeft alles in zich wat planten nodig hebben: het bevat natuurlijk voeding, blijft lekker rul en houdt goed vocht vast. Het mooie is dat deze aardemix geschikt is voor al je groentes (en kruiden en bloemen). En ook nog eens super duurzaam: je kan de mix jaar-in-jaar-uit in de bakken laten zitten. Af en toe compost toevoegen is voldoende. Geen gedoe met meststoffen dus, of elk jaar nieuwe potgrond.


De Makkelijke Moestuin artikelen zijn verkrijgbaar bij Intratuin Zoetermeer.


Voor meer informatie en tips kun je kijken op www.makkelijkemoestuin.nl


Bron: http://www.makkelijkemoestuin.nl

Lees meer Lees minder
Barbecues

Barbecues

Een geslaagde barbecue begint natuurlijk met het juiste materiaal. Maar hoe maak je een keuze uit de tientallen verschillende soorten en maten? Wil je een ingebouwde barbecue of liever een vrijstaande? Ga je gebruik maken van elektriciteit of ga je voor een houtskool barbecue? Van handige tafelbarbecues tot complete buitenkeukens we hebben het allemaal. Onze medewerkers weten er alles van en helpen je graag bij je keuze. Wij verkopen barbecues van de volgende merken: Intratuin, Weber, Fevor, Dancook en Cobb.


Ook voor alle accessoires voor de barbecue kun je bij ons terecht.

Lees meer Lees minder
Genieten in ons Tuincafé

Genieten in ons Tuincafé

Welkom in ons gezellige tuincafé!


Geniet bij ons van een heerlijk kopje koffie met gebak en overheerlijke, vers afgebakken broodjes, als lunch of als tussendoortje. Voor de kinderen is er volop speelplezier in onze kinderhoek.


Begin de dag goed met een ontbijtje


Een luxe ontbijtje voor maar € 2,95 per persoon. Begin de dag goed met een verse pistolet en croissant, beleg (ham/kaas/zoet), gekookt eitje en koffie of thee. Het ontbijt kun je bestellen tot 11:00 uur.


Heerlijk genieten van een High Tea


Geniet met familie of vriendinnen van een etagére vol Engels specialiteiten. Ons tuincafé biedt een High Tea met diverse soorten thee. Heerlijk belegde broodjes, zoete en hartige snacks zoals muffins en scones maken de High Tea compleet.


De High Tea is van maandag t/m zondag en kost € 14,95 per persoon. Graag minimaal 2 dagen van tevoren reserveren (telefonisch op 079-3515551 of in ons tuincafé zelf), op basis van beschikbaarheid en voor minimaal 2 personen.


Voor de kinderen is er een mooi klimtoestel aanwezig.

Lees meer Lees minder

Evenementen en workshops

Kidsworkshop - dierentuinweken

Kidsworkshop - dierentuinweken

KIDSWORKSHOPS | GRATIS 


Tijdens de dierentuinweken (8 juli t/m 27 augustus) organiseren wij elke woensdagmidag een leuke  kinderactiveit.


12 juli - Giraffe knutselen


19 juli - Bouwplaat knutselen


26 juli - Masker maken


2 aug  - Zonneklep maken


9 aug  - Kijkdoos knutselen


16 aug - Deurhanger maken


23 aug - Olifant knutselen  


De workshop is gratis en je hoeft van te voren niet te reserveren.

Lees meer Lees minder

Weekendhulp tuincafé m/v 5-10 uur

Zoetermeer

Wat je thuis vertelt wat je doet:
"Iedere dag mag ik naar het meest inspirerende tuincentrum dat Intratuin heet, daar maak ik plezier met collega’s en helpen we klanten om de juiste aankoopkeuze te maken".


Wat je écht doet:
Je assisteert bij de bereiding van diverse producten zoals salades, sappen en broodjes. Je helpt onze klanten aan de counter met de verkoop van koffie, thee en dergelijke.


Hoe wij werken:
Iedere ochtend start je samen met jouw collega’s om de doelen voor de dag te bepalen. Je verleent aan iedere klant die je helpt fantastische service met een glimlach.


Het team:
Het winkelteam waar je onderdeel van uitmaakt, bestaat uit ruim 100 collega’s. Iedereen werkt mee om onze klanten te helpen met het beste advies. Samen gaan we voor het hoogst haalbare resultaat.


Wij vragen: • Je hebt minimaal een afgeronde relevante MBO opleiding.

 • Je hebt ervaring of oprechte interesse met de horeca branche.

 • Je hebt ongekende skills op het gebied van contactuele eigenschappen.

 • Je ben in het weekend beschikbaar (dagen wisselen)


Wij bieden: • Werken bij een succesvol familiebedrijf met oog voor mensen.

 • Ruimte voor jouw creativiteit.

 • Marktconform salaris.

 • Een baan bij 1 van de mooiste tuincentra van Nederland.

 • Leuke, blije collega’s.


Solliciteren: 
Je kunt online solliciteren, of mailen naar: solliciteren@zoetermeer.intratuin.nl
Laat in je motivatiebrief je skills blijken en vertel ons wat je bij ons in de winkel gezien hebt waar je blij van werd en waarom. Verder horen we graag waarom je voor Intratuin wilt werken en waarom wij ontzettend stom zouden zijn als we niet voor jou  kiezen. Vergeet niet om een cv en foto van jezelf mee te sturen.


Bij onze selectieprocedure zal gebruik worden gemaakt van een werk gerelateerde persoonlijkheids-analyse (PPA) van Thomas International.    


ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE ADVERTENTIE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.


Lees meer Lees minder

Weekendhulp magazijn m/v 5-10 uur

Zoetermeer

Wat je thuis vertelt wat je doet:
"Iedere dag mag ik naar het meest inspirerende tuincentrum dat Intratuin heet, daar maak ik plezier met collega’s en help ik bij de verwerking van alle binnenkomende en uitgaande spullen".

Wat je écht doet:
Je zorgt voor een goede verwerking, opslag en doorstroming naar de winkel. Je bent medeverantwoordelijk voor de orde en netheid in de verwerkingsruimte, het magazijn en het bedrijfsterrein. Je draagt zorg voor het klaarzetten van de bestellingen.

Ons team:
Het winkelteam waar je onderdeel van uitmaakt, bestaat uit ruim 100 collega’s. Iedereen werkt mee om onze klanten te helpen met het beste advies. Samen gaan we voor het hoogst haalbare resultaat.


Wij vragen: • MBO 3 – 4 werk- en denkniveau

 • Ervaring met het rijden op een heftruck, bij voorkeur aangevuld met een heftruck certificaat

 • Planmatig kunnen werken


Wij bieden: • Werken bij een succesvol familiebedrijf met oog voor mensen

 • Ruimte voor jouw inbreng.

 • Marktconform salaris.

 • Een baan bij 1 van de mooiste tuincentra van Nederland.

 • Leuke, blije collega’s.

 • Korting op alle artikelen die we verkopen.


Solliciteren:
Je kunt online solliciteren of een mail sturen naar: solliciteren@zoetermeer.intratuin.nl.
We horen we graag waarom je voor Intratuin wilt werken en waarom wij ontzettend stom zouden zijn als we niet voor jou  kiezen. Vergeet niet om een cv en foto van jezelf mee te sturen.


Bij onze selectieprocedure zal gebruik worden gemaakt van een werkgerelateerde persoonlijkheids-analyse (PPA). 


ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE ADVERTENTIE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD

Lees meer Lees minder

Weekenhulp groen m/v 5-10 uur

Zoetermeer

Zoek jij een gezellige weekendbaan? Gewoon no nonsens aanpakken en onze klanten adviseren? Heb jij ook kennis van groen? Dan is dit jouw kans! Voor de vestiging Zoetermeer zijn wij opzoek naar een weekendhulp voor de groenafdeling.


Wat je thuis vertelt wat je doet:
"Iedere dag mag ik naar het meest inspirerende tuincentrum dat Intratuin heet, daar maak ik plezier met collega’s en helpen we klanten om de juiste aankoopkeuze te maken".


Wat je écht doet:
Je verleent aan iedere klant die je helpt fantastische service met een glimlach en je geeft advies waar nodig. Je bent, net als al je collega’s, het gezicht van de winkel.


Team:
Het winkelteam waar je onderdeel van uitmaakt, bestaat uit ruim 100 collega’s. Iedereen werkt mee om onze klanten te helpen met het beste advies. Samen gaan we voor het hoogst haalbare resultaat.

Wie wij zoeken:
-
Jij hebt groene vingers
- Jij hebt ervaring of oprechte interesse in verkopen
- Jij hebt ongekende skills op het gebied van contactuele eigenschappen
- Jij bent in het weekend beschikbaar (de zaterdag en zondag wisselen elkaar af)
- Jij bent regelmatig beschikbaar voor een koopavond
- Jij hebt de interesse en het vermogen om de producten van jouw afdeling snel te leren kennen


Wat wij bieden:
-
Werken bij een succesvol familiebedrijf met oog voor mensen
- Marktconform salaris
- Een baan bij 1 van de mooiste tuincentra van Nederland
- Leuke, blije collega’s
- Een gezellige personeelsvereniging
- Korting op artikelen die we verkopen


Solliciteren:
We nodigen je van harte uit om te solliciteren. We horen graag waarom je voor Intratuin wilt werken en waarom wij ontzettend stom zouden zijn als we niet voor jou kiezen. Je kunt jouw CV, het liefst voorzien van pasfoto mailen naar: solliciteren@intratuin.zoetermeer.nl of solliciteer online.


Bij onze selectieprocedure zal gebruik worden gemaakt van een werk gerelateerde persoonlijkheids-analyse (PPA) van Thomas International.


ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE ADVERTENTIE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.

Lees meer Lees minder

Weekendhulp tuinmeubelen m/v 5-10 uur

Zoetermeer

Wat je thuis vertelt wat je doet:
"Iedere dag mag ik naar het meest inspirerende tuincentrum dat Intratuin heet, daar maak ik plezier met collega’s en helpen we klanten om de juiste aankoopkeuze te maken".


Wat je écht doet:
Je bent mede verantwoordelijk voor de omzet van de tuinmeubelen en bijbehorende accessoires. Je zorgt voor blije, stralende klanten. Je bent, net als al je collega’s, het gezicht van de winkel.


Hoe werken wij?
Iedere ochtend start je met jouw collega’s om de doelen voor de dag te bepalen. Je verleent aan iedere klant die je helpt fantastische service met een glimlach.


Team:
Het winkelteam waar je onderdeel van uitmaakt, bestaat uit ruim 100 collega’s. Iedereen werkt mee om onze klanten te helpen met het beste advies. Samen gaan we voor het hoogst haalbare resultaat.


Wie wij zoeken: • Je hebt oprechte interesse in het verkopen.

 • Je hebt ongekende skills op het gebied van contactuele eigenschappen.

 • Je bent in het weekend beschikbaar (de zaterdag en zondag wisselen elkaar af) en regelmatig een koopavond.

 • De interesse en het vermogen om de producten van jouw afdeling snel te leren kennen.


Wij bieden: • Werken bij een succesvol familiebedrijf met oog voor mensen.

 • Marktconform salaris.

 • Een baan bij 1 van de mooiste tuincentra van Nederland.

 • Leuke, blije collega’s.

 • Een gezellige personeelsvereniging.


Solliciteren:
We nodigen je van harte uit om online te solliciteren. Laat in je motivatiebrief je skills blijken. Verder horen we graag waarom je voor Intratuin wilt werken en waarom wij ontzettend stom zouden zijn als we niet voor jou kiezen. Je kunt jouw CV, het liefst voorzien van pasfoto, mailen naar: solliciteren@intratuin.zoetermeer.nl of solliciteer online.


     ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE ADVERTENTIE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.

Lees meer Lees minder

Weekendhulp Sfeer & Interieur m/v 5-10 uur

Zoetermeer

De functie


Voor de afdeling Sfeer en interieur zijn wij op zoek naar een creatieve en commerciële medewerker die een bijdrage wil leveren aan een inspirerende afdeling.


 


Inzetbaarheid


Je werkt 1 weekenddag, de ene week een zaterdag, de andere week een zondag. Daarnaast met regelmaat 1 koopavond per week.


 


Wij bieden


Een veelzijdige en afwisselende baan waardoor geen dag hetzelfde is. Een gezellige sfeer in ons vernieuwende familiebedrijf waar we ongedwongen met elkaar omgaan.


 


Jouw reactie


Jouw reactie kun je sturen naar: solliciteren@zoetermeer.intratuin.nl


Stuur jouw CV met pasfoto mee als bijlage. Indien je niet kunt voldoen aan de gewenste inzetbaarheid, kun je voor deze functie niet in aanmerking komen.


 


ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE ADVERTENTIE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.

Lees meer Lees minder

Weekendhulpen kassa m/v 5-10 uur

Zoetermeer

Wat je thuis vertelt wat je doet:
"Iedere dag mag ik naar het meest inspirerende tuincentrum dat Intratuin heet, daar maak ik plezier met collega’s en helpen we klanten om de juiste aankoopkeuze te maken".


Wat je écht doet:
Het correct afrekenen van de producten en service verlenen waar het kan. Dus even dat cadeautje inpakken omdat je daar tijd voor hebt of even assisteren bij een klant die moeilijk ter been is. Daarnaast het opgeruimd houden van de afdeling.


Hoe wij werken:
Iedere ochtend start je met jouw collega’s om de doelen voor de dag te bepalen. Je verleent aan iedere klant die je helpt fantastische service met een glimlach.


Team:
Het winkelteam waar je onderdeel van uitmaakt, bestaat uit ruim 100 collega’s. Iedereen werkt mee om onze klanten te helpen met het beste advies. Samen gaan we voor het hoogst haalbare resultaat.
 
Wij vragen: • Je hebt ongekende skills op het gebied van contactuele eigenschappen.

 • Je bent in het weekend beschikbaar (de zaterdag en zondag wisselen elkaar af) en regelmatig een koopavond.

 • De interesse en het vermogen om jouw afdeling snel te leren kennen.


Wij bieden: • Werken bij een succesvol familiebedrijf met oog voor mensen.

 • Marktconform salaris.

 • Een baan bij 1 van de mooiste tuincentra van Nederland.

 • Leuke, blije collega’s.

 • Een gezellige personeelsvereniging.


Solliciteren:
We nodigen je van harte uit om online te solliciteren of een mail te sturen naar solliciteren@zoetermeer.intratuin.nl. Laat in je motivatiebrief je skills blijken. Verder horen we graag waarom je voor Intratuin wilt werken en waarom wij ontzettend stom zouden zijn als we niet voor jou kiezen. Vergeet niet om een cv en foto van jezelf mee te sturen.


ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE ADVERTENTIE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.

Lees meer Lees minder