• Voor het beste groenadvies
 • Alles voor huis, tuin en dier
 • 51 winkels in Nederland
Intratuin Zoetermeer

Intratuin Zoetermeer

Intratuin Zoetermeer is veel meer dan een tuincentrum. Je vindt bij ons altijd nieuwe inspiratie, tips en trends voor je huis, tuin, terras en dier, passend in het seizoen. Voor ieder wat wils. Even pauze tijdens het shoppen? Dat kan in ons gezellige Tuincafé. Onze medewerkers staan klaar om hun kennis met je te delen en je te voorzien van het juiste advies. Wij verwelkomen je graag bij Intratuin Zoetermeer.
Peter de Heij & Dave van Luijken
Peter de Heij & Dave van LuijkenBedrijfsleiders Intratuin Zoetermeer

Faciliteiten

 • Inname Nationale Tuinbon Inname Nationale Tuinbon
 • Inname VVV cadeaubon Inname VVV cadeaubon
 • Wisselen gasflessen Wisselen gasflessen
 • Verkoop high tea cadeaukaart Verkoop high tea cadeaukaart
 • Nuttigen high tea Nuttigen high tea
 • Rolstoelen aanwezig Rolstoelen aanwezig
 • Met OV bereikbaar Met OV bereikbaar
 • Toiletten Toiletten
 • Cadeaukaarten verkoop Cadeaukaarten verkoop
 • Verhuur aanhangwagen en/of busje Verhuur aanhangwagen en/of busje
 • Bezorgservice Bezorgservice
 • Horeca Horeca
 • Verkoop graszoden Verkoop graszoden

Adres

Routebeschrijving Intratuin Zoetermeer
Voorweg 192
2716 NK Zoetermeer
079-3515551

info@zoetermeer.intratuin.nl

Openingstijden

Maandag 09:30 - 18:00
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 21:00
Vrijdag 09:30 - 21.00
Zaterdag 09:00 - 17:30
Zondag 12:00 - 17:00
Extra openingstijden

 

Laatste nieuws

Uitleenactie gereedschap

Uitleenactie gereedschap

UITLEENACTIE GEREEDSCHAP


Aan de slag in de tuin, maar je hebt niet het goede gereedschap? Huur dan bij ons gereedschap voor slechts €15,- per halve dag en ontvang bij het inleveren je huurbedrag terug in een Intratuin cadeaukaart. Zo wordt huren eigenlijk lenen!


Van 27 februari t/m 2 april kun je drie grote tuinapparaten bij ons huren; een elektrische heggenschaar, een verticuteermachine en een hogedrukspuit. Voor €15,- + een borg van €100,- heb je een halve dag één van de drie apparaten tot je beschikking. Bij het netjes terugbrengen van het apparaat ontvang je de borg terug, én een Intratuin cadeaukaart twv €15,-. Kun je gelijk weer nieuwe frisse plantjes voor in de tuin scoren!


Reserveer het apparaat van tevoren, dan kan de vestiging kijken of die beschikbaar is. Dit kan telefonisch of per mail. Wij bevestigen de reservering per mail en daarbij ontvang je ook direct de uitgebreide huurvoorwaarden, zie ook onderaan deze pagina. Deze mail is tevens je bewijs om het apparaat in onze vestiging op te halen.


Voorwaarden


Om een goede service en garantie te kunnen geven, hebben wij een aantal voorwaarden opgesteld: • Voor het huren van gereedschap bij Intratuin Zoetermeer moet je een geldig legitimatiebewijs kunnen laten zien. Wij maken hier een kopie van.

 • Je betaalt een borgsom van €100,- bij het afhalen van het gereserveerde product. Deze kan contant of met pin betaald worden aan de kassa. Aan het einde van de huurperiode wordt de borgsom terugbetaald, indien het apparaat in goede staat is teruggebracht.Uitgebreide huurvoorwaarden

Lees meer Lees minder
.

.

WOONPLANTEN VAN DE MAAND FEBRUARI: EXCLUSIEVE PALMEN.


De palmfamilie is veelzijdig en nuttig. Palmen leveren kokos, dadels, olie, suiker, rotan, raffia en sago en hebben een belangrijke rol in de economie. Als woonplant zijn ze hét symbool van de (sub)tropen.


HERKOMST


De oorsprong van Livistona rotundifolia is Maleisië. Rotundifolia verwijst naar de ronde handvormige palmbladeren. Rhapis groeit in China en Zuidoost-Azië. Caryota, te herkennen aan zijn 'afgescheurde' bladeren, komt uit een gebied van India tot de Filipijnen. Cycas tenslotte, is eigenlijk geen palm maar behoort tot één van de oudste plantenfamilies, de Cycadaceae.Cycas komt in zuidelijke landen veel voor en is inheems in Zuidoost-Azië.


VERZORGINGSTIPS


Alle palmen zijn 'easy care' dus makkelijk in de verzorging. Iedere exclusieve palm vraagt echter om een andere aanpak, omdat de planten allemaal anders groeien, verschillende bladdiktes en structuren hebben en van oorsprong uit andere gebieden komen. • Afhankelijk van de standplaats, grootte van de plant en de dikte van de bladeren vraagt de plant meer of minder water. Hoe dikker en stugger de bladeren (Cycas en Rhapis) hoe minder water en hoe dunner en fragieler de bladeren (Livistona en Caryota), hoe meer water. De laatste twee worden bovendien graag af en toe gesproeid, zeker in de wintermaanden wanneer de verwarming in huis aan is waardoor de lucht extra droog wordt. In de voorjaars- en zomermaanden is een lichte regenbui ook heerlijk om deze planten op te frissen. 

 • Om exclusieve palmen lang gezond en mooi te houden, is één keer in vier weken plantenvoeding voldoende.

 • Over het algemeen staan palmen graag op een matig licht tot lichte standplaats, maar niet in de felle zon. Uitzondering is Cycas die eventueel in de zomermaanden buiten kan staan in de zon, nadat hij daar langzaam aan gewend is geraakt. Wanneer Cycas een nieuwe bladrozet aanmaakt, zal hij de oude, onderste rozet afstoten. Het aanmaken van nieuwe bladeren kan het best gebeuren op een lichte, zonnige plek buiten zodat de bladeren mooi compact worden. In de huiskamer zullen de bladeren langgerekter worden.

Lees meer Lees minder
Workshops

Workshops

LENTESCHAAL VOOR BUITEN | DONDERDAG 9 MAART | €25,-


Ga aan de slag met mooie voorjaarsbloeiers, bollen, mos en hout en decoreer zo jouw lenteschaal. Kosten €25,- inclusief alle materialen. De workshop wordt gegeven op donderdagavond 9 maart van 19:00 tot 21:00 uur.  Schrijf je in bij onze klantservice of via 079-3515551.


Lees meer Lees minder
Buitenverlichting

Buitenverlichting

Tuinverlichting is de manier om je tuin gezelliger en veiliger te maken. Goed aangelegde tuinverlichting zorgt dat je tot in de late uurtjes van je tuin kunt genieten, het schrikt inbrekers af en het staat bovendien erg sfeervol.


Wij zijn de specialist op het gebied van buitenverlichting, met name op 12 volt verlichting.


Wij verkopen 3 merken 12 volt verlichting: • Garden lights

 • Light Pro

 • In-lite verlichting


12 volt verlichting voldoet aan de Europese richtlijnen voor veilige buitenverlichting. Het systeem omvat een ruime collectie aan verschillende soorten lampen; spots, uplights, staande verlichting, wandverlichting, lampjes voor onder water en decoratieve verlichting. Dus of je nu het pad naar de schuur wilt verlichten om valpartijen te voorkomen, gezellige lampjes in de boom wilt hangen of nachtelijke verlichting voor de vissen in de vijver wilt. Voor elk denkbaar doel is dus wel een geschikte verlichtingsvorm te vinden.


Neem een tekening en eventueel foto's van de tuin mee naar onze winkel. Onze collega's van de afdeling tuinverlichting helpen je graag!

Lees meer Lees minder
Genieten in ons Tuincafé

Genieten in ons Tuincafé

Welkom in ons gezellige tuincafé!


Geniet bij ons van een heerlijk kopje koffie met gebak en overheerlijke, vers afgebakken broodjes, als lunch of als tussendoortje. Voor de kinderen is er volop speelplezier in onze kinderhoek.


Begin de dag goed met een ontbijtje


Een luxe ontbijtje voor maar € 2,95 per persoon. Begin de dag goed met een verse pistolet en croissant, beleg (ham/kaas/zoet), gekookt eitje en koffie of thee. Het ontbijt kun je bestellen tot 11:00 uur.


Heerlijk genieten van een High Tea


Geniet met familie of vriendinnen van een etagére vol Engels specialiteiten. Ons tuincafé biedt een High Tea met diverse soorten thee. Heerlijk belegde broodjes, zoete en hartige snacks zoals muffins en scones maken de High Tea compleet.


De High Tea is van maandag t/m zondag en kost € 14,95 per persoon. Graag minimaal 2 dagen van tevoren reserveren (telefonisch op 079-3515551 of in ons tuincafé zelf), op basis van beschikbaarheid en voor minimaal 2 personen.


Voor de kinderen is er een mooi klimtoestel aanwezig.

Lees meer Lees minder

Evenementen en workshops

Kinderactiviteiten

Kinderactiviteiten

Intratuin Zoetermeer organiseert elke maand een kinderactiviteit. Kom jij ook gezellig knutselen? Natuurlijk mag je na afloop jouw knutselwerkje mee naar huis nemen!


KINDERSPEURTOCHT | 30 JANUARI T/M 26 FEBRUARI | GRATIS


Ben jij ook zo gek op speuren? Doe dan mee met onze groene speurtocht. Een speurvel is gratis op te halen bij de servicebalie. Op vertoon van een ingevulde speurtocht ontvang je een cadeautje!


GRASRUPS MAKEN | 27 FEBRUARI | €2,50


Maandagmiddag 27 februari organiseren we weer een leuke kinderactiviteit. We gaan een grasrups maken. Doe je ook mee? Schrijf je snel in bij onze klantenservice of via telefoonnummer 079-3515551.


PANNENKOEKEN VERSIEREN | 1 MAART | €2,50


Woensdag 1 maart gaan we weer pannenkoeken versieren! Doe je ook mee? Schrijf je voor € 2,50 in bij onze klantenservice of via telefoonnummer 079-3515551.


WORMENBAK MAKEN | 18 & 25 MAART | €2,50


Zaterdag 18 en zaterdag 25 maart gaan we een wormenbak maken. Maak met verschillende laagjes grond en aarde je eigen wormenbak. Ga daarna thuis zelf aan de slag met het werkvel en houd je wormen goed in de gaten. Schrijf je voor € 2,50 in bij de servicebalie.


ZAADBOLLETJES MAKEN | 29 MAART | €2,50


Woensdagmiddag 29 maart gaan we zaadbolletjes maken met grond, klei en bloemzaadjes. Laat de bloemzaadjes 1 á 2 dagen thuis drogen (niet in de zon). Daarna kun je ze binnenshuis laten uitkomen of op een mooi plekje in de tuin planten. Schrijf je voor €2,50 in bij onze klantenservice of via 079-3515551.


De kinderactiviteiten vinden plaats tussen 13:00 en 17:00 uur en zijn gratis (tenzij anders vermeld). Deelname van 6 tot 12 jaar. Wel moet je je altijd minimaal 1 dag van tevoren inschrijven bij onze klantenservice via telefoonnummer: 079-3515551.

Lees meer Lees minder

Visual Merchandiser Sfeer & Trends 32-38 uur p/w

Zoetermeer

Als verkoper bij Intratuin ben je dé gastheer/vrouw van jouw afdeling en zorg je voor een “bloeiende” winkel. Je hebt één doel: klanten blij maken. Als visual merchandiser ben je samen met het team dé inspirerende motor achter vernieuwingen en trends en weet je jouw creatieve kwaliteiten op commerciële wijze uit te buiten. 


Wat je thuis vertelt wat je doet:


"Iedere dag mag ik naar het meest inspirerende tuincentrum dat Intratuin heet, daar maak ik plezier met collega’s en helpen we klanten om de juiste aankoopkeuze te maken".


Wat je écht doet:


Je bent mede verantwoordelijk voor de presentatie en voorraad van de afdeling sfeer en interieur, van houten krukje, kaarsen en vloerkleden tot schilderijen, zijden bloemen, glas en servies. Je assisteert bij het ontwikkelen en uitvoeren van plannen. Je zorgt voor een uitmuntend assortiment waar klanten hebberig van worden maar bovenal zorg je voor blije stralende klanten. Je bent, net als al je collega’s, het gezicht van de winkel.

Hoe wij werken:


Iedere ochtend start je met jouw leidinggevende om de doelen voor de dag te bepalen. Je verleent aan iedere klant die je helpt fantastische service met een glimlach.


Ons team:


Het winkelteam waar je onderdeel van uitmaakt, bestaat uit ruim 100 collega’s. Iedereen werkt mee om onze klanten te helpen met het beste advies. Samen gaan we voor het hoogst haalbare resultaat.

Wat wij van jou vragen: • Je hebt minimaal een relevante MBO opleiding.

 • Je hebt aantoonbare ervaring met styling, bijvoorbeeld door een portfolio.

 • Je hebt ongekende skills op het gebied van presenteren.

 • Je weet precies wat de trends zijn en bent gedreven om je doelen te bereiken.

 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar; ook tijdens een koopavond en een variabele weekenddag.


Wij bieden:


Werken bij een succesvol familiebedrijf met oog voor mensen. • Ruimte voor jouw commercialiteit en creativiteit.

 • Marktconform salaris.

 • Een baan bij 1 van de mooiste tuincentra van Nederland.

 • Korting op alle artikelen die we verkopen.

 • Een actieve personeelsvereniging.

 • Een informele en gezellige werksfeer.


Wat heb jij in je mars?


We nodigen je van harte uit om online te solliciteren. Laat in je motivatiebrief je skills blijken en vertel ons wat je bij ons in de winkel gezien hebt waar je blij van werd en waarom. Ook dagen we je uit om iets te bedenken waarmee jij het verschil zou kunnen maken. Verder horen we graag waarom je voor Intratuin wilt werken en waarom wij ontzettend stom zouden zijn als we niet voor jou kiezen. Vergeet niet om een cv en foto van jezelf mee te sturen.


 


Bij onze selectieprocedure zal gebruik worden gemaakt van een werkgerelateerde persoonlijkheidsanalyse (PPA).   


 


ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE ADVERTENTIE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.

Lees meer Lees minder

Weekendhulp buitenpotterie m/v 5-10 uur pw

Zoetermeer

Wat je thuis vertelt wat je doet:


"Iedere dag mag ik naar het meest inspirerende tuincentrum dat Intratuin heet, daar maak ik plezier met collega’s en helpen we klanten om de juiste aankoopkeuze te maken".


Wat je écht doet:


Je bent mede verantwoordelijk voor de omzet van de buitentrend en buitenpotterie. Je zorgt voor blije, stralende klanten. Je bent, net als al je collega’s, het gezicht van de winkel.

Hoe werken wij?


Iedere ochtend start je met jouw collega’s om de doelen voor de dag te bepalen. Je verleent aan iedere klant die je helpt fantastische service met een glimlach.


Team:


Het winkelteam waar je onderdeel van uitmaakt, bestaat uit ruim 100 collega’s. Iedereen werkt mee om onze klanten te helpen met het beste advies. Samen gaan we voor het hoogst haalbare resultaat.

Wij vragen: • Je hebt oprechte interesse in het verkopen.

 • Je hebt ongekende skills op het gebied van contactuele eigenschappen.

 • Je bent in het weekend beschikbaar (de zaterdag en zondag wisselen elkaar af) en regelmatig een koopavond.

 • De interesse en het vermogen om de producten van jouw afdeling snel te leren kennen.


Wij bieden:


Werken bij een succesvol familiebedrijf met oog voor mensen. • Marktconform salaris.

 • Een baan bij 1 van de mooiste tuincentra van Nederland.

 • Leuke, blije collega’s.

 • Een gezellige personeelsvereniging.


Wat heb jij in je mars?


We nodigen je van harte uit om online te solliciteren. Laat in je motivatiebrief je skills blijken. Verder horen we graag waarom je voor Intratuin wilt werken en waarom wij ontzettend stom zouden zijn als we niet voor jou kiezen. Vergeet niet om een cv en foto van jezelf mee te sturen.


 


     ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE ADVERTENTIE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.

Lees meer Lees minder

Weekendhulp tuinmeubelen m/v 5-10 uur pw

Zoetermeer

Wat je thuis vertelt wat je doet:


"Iedere dag mag ik naar het meest inspirerende tuincentrum dat Intratuin heet, daar maak ik plezier met collega’s en helpen we klanten om de juiste aankoopkeuze te maken".


Wat je écht doet:


Je bent mede verantwoordelijk voor de omzet van de tuinmeubelen en bijbehorende accessoires. Je zorgt voor blije, stralende klanten. Je bent, net als al je collega’s, het gezicht van de winkel.


Hoe werken wij?


Iedere ochtend start je met jouw collega’s om de doelen voor de dag te bepalen. Je verleent aan iedere klant die je helpt fantastische service met een glimlach.


Team:


Het winkelteam waar je onderdeel van uitmaakt, bestaat uit ruim 100 collega’s. Iedereen werkt mee om onze klanten te helpen met het beste advies. Samen gaan we voor het hoogst haalbare resultaat.


Wij vragen: • Je hebt oprechte interesse in het verkopen.

 • Je hebt ongekende skills op het gebied van contactuele eigenschappen.

 • Je bent in het weekend beschikbaar (de zaterdag en zondag wisselen elkaar af) en regelmatig een koopavond.

 • De interesse en het vermogen om de producten van jouw afdeling snel te leren kennen.


Wij bieden:


Werken bij een succesvol familiebedrijf met oog voor mensen. • Marktconform salaris.

 • Een baan bij 1 van de mooiste tuincentra van Nederland.

 • Leuke, blije collega’s.

 • Een gezellige personeelsvereniging.


Wat heb jij in je mars?


We nodigen je van harte uit om online te solliciteren. Laat in je motivatiebrief je skills blijken. Verder horen we graag waarom je voor Intratuin wilt werken en waarom wij ontzettend stom zouden zijn als we niet voor jou kiezen. Vergeet niet om een cv en foto van jezelf mee te sturen.


 


     ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE ADVERTENTIE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.

Lees meer Lees minder

Weekendhulp Sfeer & Interieur m/v 5-10 uur pw

Zoetermeer

De functie


Voor de afdeling Sfeer en interieur zijn wij op zoek naar een creatieve en commerciële medewerker die een bijdrage wil leveren aan een inspirerende afdeling.


 


Inzetbaarheid


Je werkt 1 weekenddag, de ene week een zaterdag, de andere week een zondag. Daarnaast met regelmaat 1 koopavond per week.


 


Wij bieden


Een veelzijdige en afwisselende baan waardoor geen dag hetzelfde is. Een gezellige sfeer in ons vernieuwende familiebedrijf waar we ongedwongen met elkaar omgaan.


 


Jouw reactie


Jouw reactie kun je sturen naar: solliciteren@zoetermeer.intratuin.nl


Stuur jouw CV met pasfoto mee als bijlage. Indien je niet kunt voldoen aan de gewenste inzetbaarheid, kun je voor deze functie niet in aanmerking komen.


 


ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE ADVERTENTIE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.

Lees meer Lees minder

Gastheer/vrouw (BOL stage), niveau 2

Zoetermeer

Houd jij van de hectiek van de horeca en wil je graag leren van onze werkwijzen en producten?


Dan is dit jouw kans.


 


Taken


In ons tuincafé staat vers en biologisch hoog in het vaandel. Je assisteert bij alle werkzaamheden, van spoelkeuken en het maken van de smoothies tot het verzorgen van de high tea.


Profiel


Dit betreft een BOL stageplaats voor de opleiding gastheer/vrouw niveau 2. 


 


Reageren


Stuur jouw sollicitatie met motivatiebrief en CV bij voorkeur voorzien van een pasfoto naar solliciteren@zoetermeer.intratuin.nl. Richt  jouw sollicitatie aan Joke du Chatenier, hoofd Personeelszaken. 


 


ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE ADVERTENTIE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.


 


 

Lees meer Lees minder

Weekendhulpen kassa m/v 5-10 uur pw

Zoetermeer

Wat je thuis vertelt wat je doet:


"Iedere dag mag ik naar het meest inspirerende tuincentrum dat Intratuin heet, daar maak ik plezier met collega’s en helpen we klanten om de juiste aankoopkeuze te maken".Wat je écht doet:


Het correct afrekenen van de producten en service verlenen waar het kan. Dus even dat cadeautje inpakken omdat je daar tijd voor hebt of even assisteren bij een klant die moeilijk ter been is. Daarnaast het opgeruimd houden van de afdeling.


Hoe werken wij?


Iedere ochtend start je met jouw collega’s om de doelen voor de dag te bepalen. Je verleent aan iedere klant die je helpt fantastische service met een glimlach.Team:


Het winkelteam waar je onderdeel van uitmaakt, bestaat uit ruim 100 collega’s. Iedereen werkt mee om onze klanten te helpen met het beste advies. Samen gaan we voor het hoogst haalbare resultaat.Wij vragen: • Je hebt ongekende skills op het gebied van contactuele eigenschappen.

 • Je bent in het weekend beschikbaar (de zaterdag en zondag wisselen elkaar af) en regelmatig een koopavond.

 • De interesse en het vermogen om jouw afdeling snel te leren kennen.Wij bieden:


Werken bij een succesvol familiebedrijf met oog voor mensen. • Marktconform salaris.

 • Een baan bij 1 van de mooiste tuincentra van Nederland.

 • Leuke, blije collega’s.

 • Een gezellige personeelsvereniging.Wat heb jij in je mars?


We nodigen je van harte uit om online te solliciteren. Laat in je motivatiebrief je skills blijken. Verder horen we graag waarom je voor Intratuin wilt werken en waarom wij ontzettend stom zouden zijn als we niet voor jou kiezen. Vergeet niet om een cv en foto van jezelf mee te sturen.

 


ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE ADVERTENTIE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.

Lees meer Lees minder