Laden..

Biologische Amandel (Prunus dulcis 'Ferragnes') D 26 H 150 cm

Waardering:
0% of 100
0
24.99
Niet op voorraad
SKU
10230201

Beschrijving

Herkomst
Steenvruchten komen allemaal uit de Prunus familie. De reden voor deze omvangrijke naam is de harde pit van onder andere pruimen, kersen en abrikozen. De pit is zo hard als een steen, vandaar de naam steenvruchten. Doordat de familie van de Prunus zo ontzettend groot is, komen de soorten dan ook vanuit de hele wereld. Zo komt de pruim uit de gematigde streken van Europa en de perzik en abrikoos uit de warme streken van Perzië (Iran).

Kenmerken
Amandeltjes uit eigen tuin met deze fruitboom. Bloeit met mooie roze bloemen. De vruchten lijken wat op kleine perzikjes. In de nazomer barsten de vruchten open en laten hun pit zien. Als je de pit kraakt heb je je eigen amandeltje.

heerlijk, eigen amandelen!

Verzorging
Snoeien kan het beste worden gedaan enkele weken na de oogst, in de maand september of oktober. Snoeien in de winter geeft veel kans op ziektes en wordt daarom sterk afgeraden. Wanneer de vruchten aan de boom hangen gaan vaak de vogels ervan eten. Er kan een net over de boom worden gespannen om dit tegen te gaan. Als de boom erg volhangt met vruchten, is het goed om ze uit te dunnen, zodat de boom niet teveel uitgeput raakt. Door uitputting ontstaan 'beurtjaren' wat betekend dat het jaar daarna weinig oogst zal zijn.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Latijnse plantennaam Prunus dulcis 'Ferragnes'
Water geven uitleg goed water geven bij het aanplanten van de fruitboom, hierna alleen water geven bij langdurige droogte of warmte.
Plantsoort Overblijvend
Potmaat (cm) 26
Planthoogte bij aankoop (cm) 150
Maximale groeihoogte (cm) 200
Bladkleur Groen
Aantrekkelijk voor Bijen
Bloeiend Wel bloeiend
Bloeikleur Roze
Bloeiperiode Lente
Geur Zonder geur
Bestuiving Kruisen, Zelf
Consumptie Eetbaar
Standplaats Zon, Halfschaduw
Plaatsing Beschut
Giftig Niet giftig
Vorstbestendig Wel vorstbestendig
Groenblijvend Niet groenblijvend
EAN 8717263587668

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overBiologische Amandel (Prunus dulcis 'Ferragnes') D 26 H 150 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top