Laden..

Egelboterbloem (Ranunculus flammula) D 18 H 30 cm

9.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
429881

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Egelboterbloem (Ranunculus flammula) D 18 H 30 cm

Herkomst
De Egelboterbloem is inheems in Nederland en groeit in vochtige weiden, in moerassige gebieden of de waterkant. Je kunt deze vochtminnende plant met name vinden in duinvalleien en aan de rand van vennen.

Kenmerken
De gele bloem lijkt veel op die van de gewone Boterbloem, maar blijft iets kleiner. Het blad is lancetvormig en de liggende, holle stengel vormt al snel wortels, zodat deze moerasplant zich makkelijk uitbreidt. Na de bloei ontstaan zaaddozen in een bolvorm met stekelige uitsteeksels. Vandaar de naam Egelboterbloem. De bloeitijd is heel lang, van juni tot november, maar hiervoor is wel een zonnige standplaats nodig. De hoogte is maximaal 45 cm.

Deze sterke water- en moerasplant heeft de hele zomer en herfst vrolijke gele bloemen.

Verzorging
Deze vaste plant hoort bij de familie van de Ranonkels, waar ook de Anemoon toe behoort. Het zijn allemaal giftige planten, die een bittere smaak hebben en daardoor niet door dieren gegeten worden. Het voordeel daarvan is dat de plant niet aantast wordt door rupsen, luizen of andere belagers. Zet de plant bij voorkeur in een vijvermand en haal het teveel aan scheuten regelmatig weg, zodat hij niet gaat woekeren. In de winter sterft het groene blad af, maar in het voorjaar loopt dit weer uit. Vlak voor het uitlopen kan het oude bruine blad worden weggehaald, zodat dit nog wat bescherming geeft bij vorst.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8712044889788
Bloeikleur volgens kwekerGeel
PlantennaamEgelsboterbloem
Latijnse plantennaamRanunculus Flammula
Tips bij het plantenOever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
ConsumptieNiet eetbaar
StandplaatsZon, Halfschaduw
PlaatsingWater
BloeiperiodeMei, Juni, Juli, Augustus, September
Plantdiepte (cm)0 tot -15 cm onder water
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overEgelboterbloem (Ranunculus flammula) D 18 H 30 cm
Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top