Laden..

Egelboterbloem (Ranunculus flammula) D 9 H 20 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
3.49
Niet op voorraad
SKU
430308

Beschrijving

Herkomst
De Egelboterbloem is inheems in Nederland en groeit in vochtige weiden, in moerassige gebieden of de waterkant. Je kunt deze vochtminnende plant met name vinden in duinvalleien en aan de rand van vennen.

Kenmerken
De gele bloem lijkt veel op die van de gewone Boterbloem, maar blijft iets kleiner. Het blad is lancetvormig en de liggende, holle stengel vormt al snel wortels, zodat deze moerasplant zich makkelijk uitbreidt. Na de bloei ontstaan zaaddozen in een bolvorm met stekelige uitsteeksels. Vandaar de naam Egelboterbloem. De bloeitijd is heel lang, van juni tot november, maar hiervoor is wel een zonnige standplaats nodig. De hoogte is maximaal 45 cm.

Deze sterke water- en moerasplant heeft de hele zomer en herfst vrolijke gele bloemen.

Verzorging
Deze vaste plant hoort bij de familie van de Ranonkels, waar ook de Anemoon toe behoort. Het zijn allemaal giftige planten, die een bittere smaak hebben en daardoor niet door dieren gegeten worden. Het voordeel daarvan is dat de plant niet aantast wordt door rupsen, luizen of andere belagers. Zet de plant bij voorkeur in een vijvermand en haal het teveel aan scheuten regelmatig weg, zodat hij niet gaat woekeren. In de winter sterft het groene blad af, maar in het voorjaar loopt dit weer uit. Vlak voor het uitlopen kan het oude bruine blad worden weggehaald, zodat dit nog wat bescherming geeft bij vorst.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Egelsboterbloem
Latijnse plantennaam Ranunculus Flammula
Potmaat (cm) 9
Planthoogte bij aankoop (cm) 20
Bladkleur Groen
Kenmerk Inheemse plant
Standplaats Zon, Halfschaduw
Plaatsing Water
Giftig Niet giftig
Bloeikleur Geel
Bloeiperiode Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Plantdiepte (cm) 0 tot -15 cm onder water
Tips bij het planten Oever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Consumptie Niet eetbaar
EAN 8713469105859

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overEgelboterbloem (Ranunculus flammula) D 9 H 20 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top