Laden..
Paasdecoratie maken? Ga voor groene paasversiering

Paasdecoratie maken? Ga voor groene paasversiering

Met Pasen is het de hoogste tijd om je huis en tuin onder te dompelen in de voorjaarssfeer. Wij hebben zeven versierideeën voor een vrolijk én groen Pasen voor je op een rij gezet.
  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd

Met Pasen is het de hoogste tijd om je huis en tuin onder te dompelen in de voorjaarssfeer. Dit kan met traditionele paasdecoratie maar ook met frisse bloemen en planten. Maak bijvoorbeeld zelf een groene paaskrans.

Vergeet niet om ook buiten iets op tafel te zetten. Zo haal je binnen alvast een beetje naar buiten voordat de tuin volop in bloei staat. Kortom: het is tijd om de bloemetjes eens flink buiten te zetten! Wij hebben zeven versierideeën voor een vrolijk én groen Pasen voor je op een rij gezet.

1

Vrolijke paastakken

De paastak komt elk jaar terug met pasen! Versier deze kleurrijke paastakken met natuurlijke materiale en subtiele paasversiering, zoals deze glazen eieren

Kleurrijke paastakkenKleurrijke paastakken

Glazen eieren


VerenkransVerenkrans
2

Verenkrans aan de muur

Geen zin om zelf een krans te knutselen? Deze mooie verenkrans in eivorm hoef je alleen maar aan de muur te hangen. Versieren met verse bloemen kan natuurlijk ook!

3

Bloementuintje op tafel

Combineer wat kleine vaasjes op tafel voor het echte voorjaarsgevoel. Tulpen en Dendrobium nobile vormen samen een minibloementuintje. Deze orchidee met trosjes bloemen bloeit op pot en blijft nog heel lang mooi.

Bloementuintje op tafelBloementuintje op tafel
Ingetogen bostuintjeIngetogen bostuintje
4

Ingetogen bostuintje

Ook als je geen groene vingers hebt, is de Kalanchoë een ideale plant. Hij vraagt weinig water en bloeit mooi ingetogen. Maak er een kokedama van door de plant uit de pot te halen, de kluit voorzichtig rond te kneden en te omwikkelen met platmos. Zet het vast met groen gecoat ijzerdraad.

5

Hippe paaskrans

Met deze frisse paaskrans haal je nóg meer groen in huis. De ranonkels en salixtakken die in de krans zijn verwerkt, zijn naast tulpen de ultieme paasdecoratie. De groene Ruscus zorgt in combinatie met het wit van de ranonkels voor de frisse uitstraling. Een paaskrans maken doe je in een paar simpele stappen.

Hippe paaskransHippe paaskrans
Bloeiend terrasBloeiend terras
6

Bloeiend terras

Zorg voor een fleurig buiten om op uit te kijken. Voor wekenlang bloei op je tuintafel kies je voor vrolijke violen of madeliefjes


Haal bloeiende planten in huis


7

Eitjes in het groene gras

Hoe verrast zijn je gasten als ze hun eitje zó voorgeschoteld krijgen? Op een bedje van tuinkers! Zaai het een week voor Pasen op vochtige aarde. Dan heb je op tijd een mooi groen bedje waar je de paaseieren op kunt presenteren.

Eitje in het groene grasEitje in het groene gras

Haal gezellige paasdecoratie in huis!


Reacties (2)
t
thea jansen
31 maart 2018, 21:34
Wat een leuke ideetjes, ik ga er gauw mee aan de slag. Op pasen ben ik uigenodigd door mijn dochter en dan verras ik haar met mijn gemaakte ideetjes, door intratuin gegeven bedankt en fijne paasdagen. vr. groet thea.
L
Liliane verstraeten
4 maart 2021, 13:47
Super leuke ideetjes voor pasen
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top