Laden..
Kom bij ons werken! | Door drukte bij PostNL kan verzending iets langer duren.
Kersttrends 2022

Kersttrends 2022

Fonkelende lichtjes, schitterende ballen, de geur van dennennaalden en een knisperend houtvuur... Je kunt er niet om heen; de kerstperiode staat weer voor de deur! Laat je verwonderen door de 5 kersttrends voor 2022. Of je nu gaat voor een comfy uitstraling, een kraakhelder witte boom met glazen ijspegels, natuurlijke materialen, chique dessins of een traditionele rood-wit Kerst. Met de 5 verschillende trends waan je je in jouw eigen verwonderland!

  • Delen: Deel dit artikel:
7 minuten leestijd

Clear Mindset

Als een frisse winterbries

Dreaming of a white Christmas… Beelden van witte winterlandschappen brengen ons in opperste kerststemming, en dat is ook precies waar de inspiratie voor de trend Clear Mindset vandaan komt: Ze wordt gekenmerkt door invloeden van winterse natuurverschijnselen zoals sneeuw, ijs en vorst. Geheel in lijn hiermee vormt sneeuwwit in deze trend te boventoon, gecombineerd met fijne tinten als ijsblauw en lichtgroen.

En hoewel we geen sneeuw kunnen beloven, kun je met de Clear Mindset trend thuis zo toch je eigen winter wonderland creëren. Een plek van sereniteit waar je even tot rust kunt komen. Door de combinatie van verschillende structuren geeft deze trend een heldere en speelse uitstraling.

Kleuren

Sneeuwwit, ijsblauw, licht beton grijs en frisse accenten zorgen voor een kraakheldere kerstsfeer in huis! Perfect voor als je houdt van een niet al te bonte kerst. 

Clear Mindset kleurenClear Mindset kleuren

Groene gasten

Planten met witte accenten zoals Bonte gatenplant (Monstera variegata) of Watermeloenplant (Peperomia argyreia) doen het goed binnen deze trend. Bij deze eye-catching planten lijkt het tussen alle andere kerstdecoratie net of er sneeuw op is gevallen. Of ga voor de Kamerden (Araucaria), die vanwege de vorm iets weg heeft van een kerstboom, maar dan in het klein.

Perfect picks

Hoe creëer je een ingetogen winter wonderland in huis? Kies voor licht gekleurde ballen in een matte uitvoering, kerstballen met frosted effect of in shiny paarlemoer. Naast traditionele kerstballen, kun je deze trend ook combineren met glazen ijspegels of keramieken huisjes. Lichtversiering in grafische vormen laat je huis op subtiele wijze een beetje extra schitteren.

Kerst - Clear mindsetKerst - Clear mindset
Kerst - Clear mindsetKerst - Clear mindset

Haal de frisse winterbries in huis


Comfy tones

Zacht, vriendelijk, warm en knus

Kerst is voor velen een feest van gezelligheid en verbondenheid. De Comfy Tones trend speelt hier op een geheel eigentijdse manier op in. Traditioneel gezien zie je met kerst veel harde en gladde materialen. Denk bijvoorbeeld aan glazen of kunststof kerstballen. Bij Comfy Tones is dit, zoals de naam al doet vermoeden, juist andersom. Helemaal in lijn met de trend van zachte materialen in het interieur – denk bijvoorbeeld aan Teddy stoelen – zijn de accessoires voor deze trend fluffy en zacht.

Dit geeft deze kersttrend een geheel eigentijdse look, met pasteltinten, ronde vormen en een vleugje metallic. Kortom, alle ingrediënten waarmee je deze feestmaand een zacht, vriendelijk en warm interieur creëert waarin je je comfortabel en knus voelt.

Kleuren

Warme nude tinten gecombineerd met vrolijk pastel en een metallic goud als finishing touch. De combinaties zijn kleurrijk, maar doordat de tinten zacht zijn en crème-wit vaak gebruikt wordt zijn de kleurcombinaties nooit over de top.

Comfy Tones kleurenComfy Tones kleuren

In stijl aan tafel

Trek de kleuren en vormen van deze trend door naar de kersttafel, en jouw Comfy Tones kerstinterieur is compleet! Ga hierbij voor aankleding in één vrolijke pastel tint, dat zorgt voor rust aan tafel. Een feestelijke touch creëer je door glanzend servies te combineren mat bestek.

Je maakt het geheel af door een eye catching centerpiece te maken met lichte en matte eucalyptus takken, fonkelende kaarsjes en een lichtgevende slinger. Voor hoeveel gangen ga jij?

Perfect picks

In een comfy mood deze kerst? Zachte accessoires zijn dan jouw must-have items dit seizoen. Een slinger van zachte fluffy kerstballen, gecombineerd met gekleurd glas en paarlemoer zorgen voor een warm en knus interieur. Kies voor speelse, ronde en organische vormen, zowel in patronen als structuur.

Kerst - Comfy TonesKerst - Comfy Tones
Kerst - Comfy TonesKerst - Comfy Tones
Groene gastenGroene gasten

Groene gasten

Zelfs het groen oogt hier zacht en komt met accenten van pastel. Denk aan een Echeveria vetplant met lichtroze uiteinden, een Calathea Fusion White of een misty green Blauwvaren (Phlebodium) met dromerige bladeren.

Let's get comfy!


Natural Treasures

Breng de natuur in huis

Deze kersttrend draait om ambacht en handwerk, in combinatie met structuur, geometrische vormen en gerecyclede materialen. Hierbij houden we het oog op een duurzame toekomst.

De stijl wordt gekenmerkt door een industrieel karakter en een stoere uitstraling. Geen overdaad aan accessoires vol met glitters, maar natuurlijke materialen en minimalisme spelen hier de hoofdrol. Denk aan ornamenten van keramiek of aan zelfgemaakte decoraties, zoals een kerstster met een metalen frame. Een cool, aards kleurenpalet met matte blauwe denim, oker en terra tinten zijn de basis voor deze kersttrend.

Kleuren

De naam van deze trend vertaalt zich letterlijk tot natuurlijke schatten, en dat uit zich in een zacht kleurenpalet met natuurlijke, warme tinten zoals aubergine, terra en lichtgroen met een sparkle van goud en koper!

Kleuren Natural TreasuresKleuren Natural Treasures

Perfect picks

Haal de rijkdom van de natuur deze kerst in huis met kerstballen met bladmotieven in goud of met glitter, of in organische vormen. Ook bemoste takken en kunsttakken met goudspetters zorgen voor een Natural Treasures sfeer.  Kerstverlichting in de vorm van blaadjes, organische structuren met subtiele glittereffecten en ornamenten in de vorm van elementen uit de natuur, zoals paddenstoelen en een uil, maken het geheel af. Oh, en vergeet de vintage vogeltjes voor in de boom niet – een kerst-klassieker die we ook dit jaar weer terugzien.

Kerst op tafel - Natural TreasuresKerst op tafel - Natural Treasures
Groene gasten - Natural TreasuresGroene gasten - Natural Treasures

Groene gasten

Kerst is niet compleet zonder groen, en binnen deze trend is het al helemaal een must. Denk bijvoorbeeld aan een bontgekleurde Bromelia (Cryphantus), die wel iets weg heeft van een kerstster, een weelderige hangplant zoals de Koraalcactus (Rhipsalis) of kies voor een uiterst decoratieve Honingboom (Sophora) met haar weelderige takken met kleine blaadjes.

Groene gasten - Natural TreasuresGroene gasten - Natural Treasures

Breng de natuur in huis


Warm Memories

Kerst met een gouden randje

Bij deze trend draait het om herkenbare klassiekers die een warm gevoel geven. Zet de tijd even stil en laat je verwonderen door de rijke, klassieke decoraties, geheel passend in de magische kerstsfeer. De sierlijke accessoires worden in een nieuw (fluwelen) jasje gestoken en brengen warmte in huis met hun (oud) gouden elementen. Ga voor een vertrouwd en luxueus gevoel met traditionele, donkere tinten als fluweelrood en nachtblauw, aangevuld met licht blauw en zacht oranje. Kerst met een gouden randje!

Kleuren

Een combinatie van lichte tinten met traditionele donkere decemberkleuren en ‘oud goud’ zorgt voor een elegante, klassieke sfeer.

 

Groene gasten

Het groen dat past bij deze trend is elegant en zorgt voor mooie extra decoratie in huis. Ga voor Dadeltakken (Phoenix chamaerops) met sierlijke bolletjes, een subtiele, witte, klassieke Kerstster (Euphorbia pulcherrima) of voor de Azalea (Rhododendron simsii) voor extra warmte en kleur.

Perfect picks

De Warm Memories accessoires zijn gebaseerd op de voorliefde voor luxueuze decoratie in een nieuw jasje. Denk aan gouden lauwerkransen, kerstballen met klassieke sierlijke patronen en rijk gedecoreerd servies. Daarmee breng je een stukje warmte rechtstreeks naar je kerstboom en kersttafel!

Kerstballen Warm MemoriesKerstballen Warm Memories
Kerst - Warm MemoriesKerst - Warm Memories

Kies voor een magische kerstsfeer