Laden..

Intratuin biologische Kweepeer (Cydonia oblonga 'Kweepeer') D 24 H 160 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
24.99
Niet op voorraad
SKU
10079202

Beschrijving

Herkomst
De kweepeer komt va origine uit Oost-Europa en West-Azië, rond de Kaspische zee.

Kenmerken
Kweeperen worden vaak gekweekt als onderstammen voor Perenbomen die wij kennen in de tuin. Het sterke wortel gestel is ideaal om op te enten. Maar kweeperen zelf zijn ook zelf mooie bomen, waar de kweepeer aankomt als vrucht. De vrucht is te verweken in compotes en is te verwerken als Jam.

een vreemde 'peer' in het geel.

Verzorging
Het snoeien van kweeperenbomen is het makkelijkst wanneer de boom kaal is, tussen januari en eind maart. Snoei niet bij vorst, omdat de snoeiwonden dan kunnen bevriezen. Vruchten ontstaan vooral aan horizontaal groeiende takken, verticaal groeiende takken kunnen worden uitgebogen, door ze met touw vast te zetten. Als de kruin van de boom teveel dichtgroeit komt er te weinig licht bij de vruchten, daarom is het goed een paar takken weg te halen, vooral de takken die elkaar kruisen of recht omhoog groeien. Na de bloei worden gelijk de vruchten gevormd, waarna er een natuurlijke rui volgt. Hierbij valt een gedeelte van de vruchtjes van de boom. Halverwege de zomer is het goed om zelf nog een gedeelte van de vruchten te dunnen, omdat de boom zich anders teveel uitput en het jaar daarna weinig of geen vruchten krijgt. Dit heet 'beurtjaren', wat bij appels veel voorkomt. Door per tak maar een paar peren aan te houden worden de vruchten groter en sappiger en krijg je ieder jaar een goede oogst. Bij het dunnen kies je de mooiste en grootste vruchten uit om te behouden en de minder goede vruchten haal je weg. Pas op dat hierbij de vruchtknoppen niet beschadigen! Als je in de zomer lange takken verticaal ziet groeien (waterloten) dan kunnen deze gelijk kort gesnoeid worden. Perenbomen houden van vruchtbare grond, geef daarom ieder voorjaar wat natuurmest bij de wortels.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Kweepeer
Latijnse plantennaam Cydonia oblonga 'Kweepeer'
Plantsoort Overblijvend
Potmaat (cm) 24
Materiaal eigenschap Biologisch
Water geven uitleg goed watergeven bij het aanplanten van de plant, als de plant eenmaal staat alleen water geven bij langdurige warmte of droogte.
Snoeitips snoei als de plant in rust is, in de winterperiode
Voeding intratuin fruitbomen en -struikenvoeding
Planthoogte bij aankoop (cm) 160
Bladkleur Groen
Aantrekkelijk voor Insecten
Standplaats Zon, Halfschaduw
Bloeikleur Wit
Giftig Niet giftig
Bloeiend Wel bloeiend
Bloeiperiode Lente
Bestuiving Kruisen, Zelf
Groeiwijze Boom
Consumptie Eetbaar
beschikbaarheid Jaarrond
Groenblijvend Niet groenblijvend
Vorstbestendig Wel vorstbestendig
EAN 8717755061843
Type fruitboom

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overIntratuin biologische Kweepeer (Cydonia oblonga 'Kweepeer') D 24 H 160 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top