Laden..

Intratuin biologische Walnoot (Juglans regina 'Buccaneer') D 24 H 120 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
69.99
Niet op voorraad
SKU
10133333

Beschrijving

Herkomst
Een walnoot is afkomstig uit canada, rusland en de gematigde gebieden in europa. Dit ras is heel geschikt voor het Nederlandse klimaat. In de Griekse mythologie staat de notenboom symbool voor wijsheid.

Kenmerken
Een Walnotenboom is alleen geschikt voor grote tuinen en parken, aangezien ze zeer groot worden, vooral in de breedte. Het ras 'Buccaneer' blijft iets kleiner en wordt maximaal 10 meter hoog. In vergelijking met de gewone Juglans regia krijgt deze boom al op jongere leeftijd noten en ook in grotere aantallen en maat. Het oogsten is heel gemakkelijk: als ze rijp zijn vallen ze vanzelf naar beneden. Om de noten zit een schil die makkelijk loslaat. Om de noot te kunnen eten moet hij worden opengekraakt. Mooie boom voor in een Voedselbos of bij een boerderij, waar het tevens een muggenwerende functie kan hebben, want muggen komen niet graag in de buurt van een Walnotenboom.

Als je niet te lang op de eerste walnoten wilt wachten, dan is dit het juiste ras. Ze draagt al na enkele jaren de eerste noten en is bovendien zelfbestuivend.

Verzorging
Een Walnotenboom hoeft niet veel gesnoeid te worden, aangezien hij van nature een gelijkmatige, ronde kroon vormt die voldoende licht doorlaat. Wordt de boom toch te hoog of breed dan kunnen de takken worden ingekort. Doe dit nooit tussen februari en mei, want dan kan de boom gaan bloeden en veel vocht verliezen, waardoor hij slecht gaat groeien of zelfs kan afsterven. Het beste kan de boom direct na de oogst in september of uiterlijk in december worden gesnoeid. Haal hierbij vooral dode en dunne takken weg en takken die te dicht op elkaar zitten.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Walnoot
Latijnse plantennaam Juglans regina 'Buccaneer'
Plantsoort Overblijvend
Potmaat (cm) 24
Materiaal eigenschap Biologisch
Water geven uitleg goed watergeven bij het aanplanten van de plant, als de plant eenmaal staat alleen water geven bij langdurige warmte of droogte.
Snoeitips snoei als de plant in rust is, in de winterperiode
Voeding intratuin fruitbomen en -struikenvoeding
Planthoogte bij aankoop (cm) 120
Bladkleur Groen
Aantrekkelijk voor Insecten
Standplaats Zon, Halfschaduw
Bloeikleur Geel, Groen
Giftig Niet giftig
Bloeiend Wel bloeiend
Bloeiperiode Lente
Bestuiving Kruisen, Zelf
Groeiwijze Boom
Consumptie Eetbaar
beschikbaarheid Jaarrond
Groenblijvend Niet groenblijvend
Vorstbestendig Wel vorstbestendig
EAN 8717755066572
Type fruitboom

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overIntratuin biologische Walnoot (Juglans regina 'Buccaneer') D 24 H 120 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top