Laden..

Papyrus Plant (Cyperus percamenthus) D 18 H 30 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
13.99
Niet op voorraad
SKU
432367

Beschrijving

Herkomst
Dit siergras groeit van nature in subtropische en tropische gebieden, zoals in moerassen bij de Nijl en in Soedan.

Kenmerken
Deze Papyrusplant is een zeer decoratieve grassoort die je vijver een tropisch tintje geeft. De grasachtige bladeren staan in parasolvormige pruiken aan stevige stengels. Deze plant is groenblijvend, maar niet winterhard. Je kunt hem wel op een vorstvrije, lichte plaats laten overwinteren. Hou daarbij de vijvermand op een diepte van 0-15 cm in het water, gemeten vanaf de bovenrand van de mand. Deze Papyrus bloeit van mei-augustus met lichtbruine, sprieterige aren. Wanneer de temperatuur onder de 10 graden Celsius komt is het beter om de plant binnen te halen en geleidelijk te laten wennen aan hogere temperaturen.

De oude Grieken maakten papier van het blad van de Papyrus percamenthus om hierop contracten vast te leggen. De namen papier en perkament zijn hiervan afgeleid.

Verzorging
Deze moerasplant breidt zich uit met nieuwe scheuten vanuit de wortels, waardoor de pol steeds groter wordt. Het is daarom het beste om deze plant in een vijvermand te zetten, zodat de wortels daar binnen blijven. Wordt de pol te groot dan kan deze uit de vijvermand worden gehaald en worden gedeeld. Dit is tegelijkertijd de makkelijkste manier om deze leuke waterplant te vermeerderen. Behalve als vijverplant kan de papyrus ook als kamerplant worden toegepast. Hierbij is het belangrijk om de grond steeds nat te houden en een plaats te kiezen die niet in direct zonlicht is en niet te dicht bij een warmtebron. Om bruine bladpunten te voorkomen binnenshuis, kan deze plant regelmatig worden nat gesproeid met een plantenspuit.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Papyrus Plant
Latijnse plantennaam Cyperus percamenthus
Potmaat (cm) 18
Planthoogte bij aankoop (cm) 30
Bladkleur Groen
Standplaats Zon, Halfschaduw
Plaatsing Water
Giftig Niet giftig
Bloeiperiode Mei, Juni, Juli
Plantdiepte (cm) 0 tot -15 cm onder water
Tips bij het planten Oever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Consumptie Niet eetbaar
EAN 8718226850140

Reviews

Schrijf uw eigen review

Dit product heeft nog geen reviews.

Schrijf een review

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top
Reviews over:
Papyrus Plant (Cyperus percamenthus) D 18 H 30 cm
Papyrus Plant (Cyperus percamenthus) D 18 H 30 cm
13.99