Laden..

Grote bloempotten

 

Wil je een statement in je huiskamer of op je terras: denk dan eens aan een grote bloempot! Hoge potten en grote plantenpotten kunnen privacy bieden doordat ze het zicht afschermen, of een hoge bloempot kan een echte eye-cather zijn. Zowel binnen als buiten! Bekijk alle grote bloempotten met een hoogte vanaf 50 cm.

 

Welke bloempot past bij jouWelke bloempot past bij jou

VIND DE PASSENDE BLOEMPOT

Vind snel de ideale bloempot voor jouw plant! Beantwoord 4 vragen over de plek, grootte, materiaal en kleur en onze keuzehulp toont je de passende binnen- óf buitenpotten.
Kiezen was nog nooit zo makkelijk, laat je verrassen!

1-24van279producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1-24van279producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Met een grote hoge bloempot kun je een echt statement maken.

Grote bloempotten

Een grote plantenpot buiten of een hoge bloempot binnen hebben wel één groot verschil: buiten moet overtollig regenwater uit de pot kunnen weglopen, terwijl je binnen juist niet wil dat de bloempot gaat lekken! De pot voor binnen is daarom waterdicht, terwijl in de pot voor buiten overtollig water kan weglopen.

Grote bloempot buiten

Grote bloempotten op je terras geven groen en kleur op een mooie zichthoogte. Vooral vrolijke lente- en zomerbloeiers komen hierdoor extra tot hun recht, maar ook grassen zijn heel leuk in een hoge pot. Een paar hoge bloempotten op een rij kunnen ook een mooie tuinafscheiding vormen of een markering richting het looppad. Je kunt ook staande lampjes voor buiten in de pot steken, zodat de grote plantenpot een voetstuk voor je verlichting vormt.

Grote bloempot binnen

In de vensterbank beschermt een hoge pot je tegen inkijk en op een bijzettafel of kastje kun je er een echte eyecatcher vam maken. Een hoge pot is ook heel leuk voor hangplanten. Of wat dacht je van een grote plantenpot in de hal: als paraplubak?

Vullen van een grote bloempot

Een heel hoge bloempot wil je liever niet geheel vullen met potgrond. Zoveel grond heeft de plant niet nodig en potgrond is te kostbaar om als opvullling te gebruiken. Vul een grote bloempot daarom onderin eerst met een flinke laag bloempotscherven en/of hydrokorrels. Dit zorgt er tevens voor dat overtollig water naar beneden kan lopen en de wortels niet in het water zullen blijven staan.

Verplaatsen van een grote plantenpot

Grote hoge potten zul je best eens willen verplaatsen: om er onder schoon te maken of om een buitenplant wat beschutting te geven tijdens slechtere weersomstandigheden. Een plantentrolley kan dan heel handig zijn, want daarmee maak je de pot verrijdbaar.

Back to top