Laden..
DIY: Maak eenvoudig je eigen mini kerstdorp

DIY: Maak eenvoudig je eigen mini kerstdorp

Zo’n winterwonderland is een gezellige toevoeging aan de versiering van je huis tijdens én na de kerstperiode. Een winters dorpje kan namelijk prima blijven staan na de feestdagen. In deze DIY doen we er ook kleine lampjes in. Zo kun je ook nu het 's avonds vroeg donker wordt van je dorpje genieten!

  • Delen: Deel dit artikel:
2 minuten leestijd

Een winters tafereel in huis geeft extra gezelligheid tijdens de wintermaanden. Ierdereen kent natuurlijk wel de uitgebreide kerstdorpen, maar je kunt dit ook heel klein houden! WIj laten je zien hoe je in een windlicht een schattig mini kerstdorpje kunt maken. Je kunt hier uiteraard een geheel eigen stijl aan geven, want bij Intratuin vind je een enorm uitgebreid assortiment aan windlichtendecoratieboompjes en huisjes,

€9.99
Bruidsbloem (Stephanotis floribunda) D 12 H 45 cm
€8.99
Pannekoekplant (Pilea Peperomioides) D 12 H 20 cm
1

Maak de lampjes in het boompje

Wikkel als eerst de lampjes om een of beide boompjes heen. Doe dit op zo’n manier dat je het kastje met de batterijen onderaan hebt zitten. Deze kun je straks onder het mos verstoppen.

DIY Mini kerstdorp, stap 1: Bomen en lampjesDIY Mini kerstdorp, stap 1: Bomen en lampjes
2

Vul het windlicht

Pak nu het windlicht erbij en leg daar een stukje mos in. Verberg vervolgens het doosje van de batterijen van de verlichting onder dat stukje mos. Het boompje zet je er dan bovenop. Nu kun je de rest van het mos onderin het windlicht plaatsen en het windlicht verder opvullen met de huisjes en boompjes.

DIY Mini kerstdorp, stap 2: Plaatsen in windlichtDIY Mini kerstdorp, stap 2: Plaatsen in windlicht
3

Laat het sneeuwen

De laatste stap is sneeuw! Strooi voorzichtig een dun laagje sneeuw over je minidorpje. Niet teveel, anders zie je de huisjes misschien niet meer zo goed. Ook kun je nog kaarsjes of waxinelichtjes toevoegen als je wilt. Voor de veiligheid kun je gebruik maken van LED kaarsen.

DIY Mini kerstdorp, stap 3: SneeuwDIY Mini kerstdorp, stap 3: Sneeuw
Mini kerstdorp in windlichtMini kerstdorp in windlicht

Nina Eilers

Groen- en bloemstylist

Reacties (2)
C
Carla Bruel-Schrijver
23 augustus 2022, 23:35
Wat een leuke ideetjes alweer, mijn handen gaan al jeuken! Krijg er al helemaal zin in!!
I
Intratuin
24 augustus 2022, 08:59

Beste Carla,

Jij bent er al vroeg bij! Wij ook hoor, onze winkels zitten vol in de voorbereiding, we kunnen (bijna) niet wachten tot het zover is dat we weer kunnen gaan versieren en genieten van de warme gezellige kerstsfeer!

^Intratuin

GEEF EEN REACTIE
Back to top