Laden..
DIY: Eucalyptus krans

DIY: Eucalyptus krans

Met mooi kerstgroen geef je sfeer aan je huis tijdens de donkere dagen. Onze favoriet zijn de prachtige takken van de Eucalyptus. Hiermee kun je in een handomdraai een hippe krans maken. Wij leggen in een paar simpele stappen uit hoe je dat aanpakt.

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd

Je kunt Eucalyptustakken los in een vaas zetten maar je kunt er ook zelf een stijlvolle kerstkrans mee maken. Door verschillende soorten Eucalyptus te gebruiken krijgt de krans een luchtig en natuurlijk uiterlijk. De Eucalyptuskrans is een echte musthave voor het najaar en verdient dus zeker een plekje in jouw interieur!

Zelf een eigen krans maken van Eucalyptus is makkelijk en ook nog eens leuk om te doen. Je hebt er niet veel materialen voor nodig. Goed binddraad, een draadtang en snoeischaar helpen je al een heel eind op weg. Natuurlijk is een goed frame ook belangrijk om de krans op te maken. Voor deze krans is een stevige metalen ring voldoende. Wij leggen je in paar stappen uit hoe je zelf een Eucalyptuskrans maakt.

Benodigdheden


DIY Eucalyptus krans benodigdhedenDIY Eucalyptus krans benodigdheden
1

Op maat knippen

Knip om te beginnen takken van de Eucalyptus met verschillende lengtes. Ongeveer 25 takjes is voldoende, je kunt later nog extra takken knippen als je tekort komt.

DIY Eucalyptus krans stap 1: Eucalyptus knippenDIY Eucalyptus krans stap 1: Eucalyptus knippen
2

Uiterlijk van de krans bepalen

Nu is het belangrijk om te bepalen wat het midden van de krans wordt en tot welke hoogte je de ring wilt gaan bekleden met Eucalyptus. Wij hebben ervoor gekozen om hem ongeveer voor de helft te bedekken. Je kunt hem natuurlijk ook helemaal vol maken met Eucalyptus. Zo maak je een ‘klassieke’ krans. Hiervoor heb je wel zeker twee keer zoveel takken nodig dan wij hebben gebruikt.

DIY Eucalyptus krans stap 2: Look kiezenDIY Eucalyptus krans stap 2: Look kiezen
3

Draad in stukjes knippen

Knip met de draadtang ongeveer 15 stukjes draad van 4 á 5 cm lang. Deze ga je gebruiken om straks de takken van de Eucalyptus aan de ijzeren ring vast te maken. Je kunt later als je tekort komt nog meer bijmaken.

DIY Eucalyptus krans stap 3: Draad knippenDIY Eucalyptus krans stap 3: Draad knippen
4

Takken aan de ring vastmaken

Pak nu een klein bosje van ongeveer drie verschillende soorten Eucalyptus takken. Bevestig deze met een stuk draad aan de zijkant van de ring op de gewenste hoogte. Doe dit zo dat de uiteinden van de takjes naar de bovenkant van je krans wijzen.

Tip: Als je tijdens het binden de krans regelmatig op een afstandje bekijkt kun je de verdeling van de takken nog beter bepalen.

DIY Eucalyptus krans stap 4: Takken vastmakenDIY Eucalyptus krans stap 4: Takken vastmaken
5

Nog meer takken toevoegen

Verwerk de rest van de takken op dezelfde manier wisselend aan allebei de kanten van de krans. Doe dit dakpansgewijs tot je onderaan het midden hebt bereikt. Houd hierbij goed in de gaten waar het midden zit zodat je aan allebei de kanten van de ring de takken op dezelfde hoogte bevestigd. Het hoeft niet heel netjes vastgemaakt te worden. Laat de natuurlijke groeiwijze van de takken zien door ze niet te strak op de ring te bevestigen.

DIY Eucalyptus krans stap 5: Meer takken vastmakenDIY Eucalyptus krans stap 5: Meer takken vastmaken
6

Stapelen als dakpannen

Door de takken dakpansgewijs vast te maken zorg je ervoor dat je met ieder nieuw bosje het vorige bindpunt bedekt. Zo werk je op een simpele manier de ijzerdraadjes weg. Mochten er nog zichtbare ijzerdraadjes zijn kun je deze nu wegwerken door hier en daar een takje extra toe te voegen.

DIY Eucalyptus krans stap 6: Takken stapelenDIY Eucalyptus krans stap 6: Takken stapelen
7

Check, check en check!

Bekijk de krans eens goed op een afstand en kijk of er nog kale plekken zijn. Werk deze weg en maak de krans eventueel nog wat voller door nog extra takken bij te binden. Het komt niet aan op een paar takjes, maak hem vooral naar je eigen smaak!

DIY Eucalyptus krans stap 7: BeoordelenDIY Eucalyptus krans stap 7: Beoordelen
8

Finishing touch

Om de krans helemaal af te maken kun je er een mooi lint of touw aan vastmaken. Zo kun je de Eucalyptuskrans makkelijk ophangen. Hij zal na een tijdje indrogen en daardoor iets vergrijzen. Hij staat dan nog mooier op bijvoorbeeld een houten deur of witte muur.

DIY Eucalyptus krans stap 8: AfwerkenDIY Eucalyptus krans stap 8: Afwerken
DIY Eucalyptus krans resultaatDIY Eucalyptus krans resultaat

Nina Eilers

Groen- en bloemstylist

Reacties (9)
N
Nen
23 november 2017, 21:09
De krans was heel leuk! Met een pluim voor marjolein, in Kouderkerke ,dank je wel was supper. Zelfs met mijn reuma handjes die pijn deden. Daar wist gelukkig niemand van. Topppp Intratuin! Dank je wel.
J
Jacqueline Calis
29 januari 2018, 09:01
Waar kan ik een ijzeren ring kopen voor een eucalyptuskrans
h
het inspiratieteam
31 januari 2019, 11:19
Hoi Jacqueline, een ijzeren ring kan je makkelijk bij de bouwmarkten kopen. Je kunt ook een stalendraad bij een hobbywinkel kopen, misschien kunnen ze hem daar nog buigen in een mooie cirkel. Veel succes!
W
Wilma
14 september 2018, 10:10
De eucalyptus krans is super mooi en ga ik ook maken, zoek altijd naar nieuwe ideetjes.
T
Tessa
31 januari 2019, 15:50
Heel mooi, wat is de houdbaarheid van de eucalyptus in zo'n krans?
h
het inspiratieteam
31 januari 2019, 17:17
Hoi Tessa, in zo'n krans blijven de takken zeker een aantal weken mooi! Je kunt ze zelfs daarna nog helemaal drogen en ze mooi inlijsten!
L
Lillian
11 december 2019, 09:31
Hi! \ Ik zoek al tijden naar eucalyptus takjes, maar kan ze nergens vinden. \ Verkopen jullie deze wel ? \ \ Dankjewel!
h
het inspiratieteam
12 december 2019, 14:52
Hi Lillian! \ In de winkels verkopen wij wel vaak verse eucalyptus takken! Voor de zekerheid kan je van tevoren even contact opnemen met de vestiging waar je naartoe zou willen. Succes!
W
Wil v d Bent
4 december 2022, 12:31
Ga hem maken voor mijn dochters nieuwe Huis.
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top