Laden..
Moestuin maken met kinderen

Moestuin maken met kinderen

Een moestuin is de perfecte manier om kinderen te leren over waar hun voedsel vandaan komt. Daarnaast leren ze omgaan met de natuur en natuurlijk is samen tuinieren ook hartstikke leuk! Elk kind geniet meer van zijn of haar groenten als ze uit de eigen moestuin komen. Aan de slag dus!

  • Delen: Deel dit artikel:
3 minuten leestijd

Kies makkelijke moestuinplanten

Het aanleggen van een moestuin is helemaal niet moeilijk. Daar kun je meer over lezen in het artikel over een moestuin beginnen. Kies het liefst voor makkelijke groenten als je samen met de kinderen gaat moestuinieren. Zaai bijvoorbeeld tuinkers, dat kiemt zeer snel waardoor je al spoedig resultaat hebt. Je hoeft ook niet groot te beginnen: de zorg voor een enkele tomatenplant kan al erg leuk zijn, maar het allerleukst is natuurlijk wel om je eigen zaadjes op te kweken tot je eigen groente!

Een aantal groenten die makkelijk te kweken zijn:

Op de verpakking van alle zaden staat precies uitgelegd wanneer je ze kunt zaaien en hoe je de planten moet verzorgen. Naast zaadjes kun je ook wat kleine moestuinplantjes kopen, daarmee zie je nog sneller resultaat!

Tip: bij Intratuin kun je een prachtige vierkante meter moestuin kopen, perfect om een kindermoestuin mee te beginnen.

Vierkante meter moestuin maken in 4 stappen

Met kinderen is het extra leuk een vierkante meter moestuin te beginnen. Op die manier kun je op een makkelijke manier veel verschillende groenten kweken. Deze tuin heeft weinig last van onkruid en ziet er leuk uit (schilder de bak bijvoorbeeld eens in vrolijke kleuren). Een vierkante meter moestuin begin je in 4 stappen.

  1. Kies eerst een goede plek. De ideale moestuin ligt een deel van de dag in de zon en een deel van de dag in de schaduw.
  2. Vul de bak met biologische moestuingrond en bedek de bovenste laag met zaaigrond.
  3. Zaai of plant in elk vakje één soort groente. Het aantal zaden per plant kun je vinden op de achterzijde van het zaadzakje.
  4. Houd de grond na het zaaien of de aanplant goed vochtig met een gieter met een fijne broes.
Vierkante meter moestuinbakVierkante meter moestuinbak

Moestuin zaden

Reacties (1)
j
jeroen heuvel
9 januari 2023, 02:10
Leuk.
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top