Laden..
Terras schoonmaken en groene aanslag verwijderen

Terras schoonmaken en groene aanslag verwijderen

De dagen worden langer, lekker veel licht..het is tijd om de grote schoonmaak te beginnen. Na de winter kan je terras vaak wel een opknapbeurt gebruiken. Met deze tips is jouw terras straks weer klaar voor de lente!

  • Delen: Deel dit artikel:
1 minuten leestijd

Groene aanslag verwijderen

Weg met die groene aanslag! Groene aanslag bestaat uit algen en wieren, meestal op een ondergrond die vaak en lang vochtig is. Een emmertje soda is niet altijd afdoende, gelukkig zijn er speciale groene aanslag bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar bij Intratuin.

Terras schoonmaken

In een paar simpele stappen kun je je terras weer mooi schoonmaken. Verwijder onkruid en groene aanslag en vul – indien nodig – de voegen weer bij.

  1. Verwijder losliggend vuil eerst met een bezem.
  2. Onkruid is vervolgens heel gemakkelijk te verwijderen met onze speciale onkruidbezem. Verwijder ook altijd de wortels van het onkruid.
  3. Maak vervolgens een oplossing van water met een anti-groene aanslagverwijderaar (lees vooraf goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking).
  4. Door het middel op het oppervlak te spuiten of te gieten verwijder je de groene aanslag. Gebruik geen extra zeep, chloor of andere schadelijke middelen. Slecht voor de planten en de nuttige insecten.
  5. Een hogedrukspuit is hierbij erg handig en reinigt het terras grondig. Let op, niet elke tuintegel kan hier goed tegen, de oppervlaklaag kan beschadigd raken.
  6. Als je na de behandeling nog wat van de oplossing op het oppervlak aanbrengt en niet naspoelt bent je voor langere tijd af van die lelijke groene aanslag.
  7. Vaak is het nodig om de schoongemaakte voegen tussen de tegels weer aan te vullen met speciaal voegenzand. Dit zand is grover dan gewoon zand, zodat onkruid er moeilijker door kan komen.
Reacties (7)
H
Henriette
9 maart 2018, 19:46
Handige tips maar wat als mijn terras een houtvlonder is die glad is geworden hoge druk is hier uit den boze. Welk middel moet ik dan gebruiken?
I
Intratuin
14 maart 2018, 09:29
Hi Henriette, je kunt daar het beste groene aanslag reiniger voor gebruiken en het met een borstel of bezem schoonborstelen. Succes!
M
Mike staub
14 oktober 2018, 19:32
Azijn wilt ook nog wel eens werken
o
onbekend
21 januari 2020, 14:37
Gewone schoonmaakazijn, dat werkt prima.
F
Fleurtje
15 april 2023, 08:44
Azijn/ schoonmaakazijn zal zeker goed werken maar is heel slecht voor de grond ( flora/ fauna) die daar onder ligt.
G
Groenzeep werkt ook prima
28 maart 2021, 09:49
Groen zeep werkt prima tegen groene aanslag
G
Groene zeep en soda
4 februari 2022, 19:15
Doe soda in een emmer met zo'n heet mogelijk water, doe hier wat groene zeep bij. Even mengen met bijv. de schrobber. Giet het mengsel over de tegels, verdeel het zoveel mogelijk. Enkele uren later is het groen weg. Stukken goedkoper dan de dure reinigers.
GEEF EEN REACTIE
Back to top