• Alles voor huis, tuin & dier
 • Beste groenadvies
 • Voorraad bekijken van 52 winkels
 • Alles voor huis, tuin & dier
 • Beste groenadvies
 • Voorraad bekijken van 52 winkels
Intratuin Lochem

Intratuin Lochem

Tuincentrum met hondentrimsalon, tuinontwerpstudio & tuincafé 


Sinds 1989 is Intratuin Lochem aan de Goorseweg één van de vier Intratuin vestigingen van Hendrik Vreeman. Natuurlijk vind je bij ons de mooiste (tuin)planten, inspiratie, advies en trends passend bij het seizoen voor je huis, tuin, terras en dier! Maar ook voor het trimmen van je hond, een professioneel tuinontwerp of een heerlijke High Tea kun je bij ons terecht. En aan het einde van het jaar is het genieten van de prachtige kerstshow en kun je bij ons het mooiste vuurwerk van Nederland kopen.

De hondentrimsalon
Op de dierenafdeling vind je onze trimsalon, voor het trimmen van alle honden en rassen. Bel voor een afspraak even vooraf en ga heerlijk winkelen terwijl jouw hond getrimd wordt!

Het Tuincafé
Begin de dag met een ontbijtje in ons Tuincafé voor slechts €2,95 of kom genieten van een High Tea á €15,95 p.p. (graag even minimaal 2 werkdagen van tevoren reserveren). Een afspraak maken kan eenvoudig kan via ons online High Tea afspraakformulier of telefonisch via 0573-288666.


De Tuinontwerpstudio
Toe aan een nieuw tuinontwerp? Onze tuinontwerpstudio helpt je graag! Maak een afspraak via ons Afspraakformulier tuinontwerp of doe alvast inspiratie op door de afgeronde projecten van de tuinstudio te bekijken. 

Huub Spikker
Huub SpikkerBedrijfsleider Intratuin Lochem

Faciliteiten

 • Hondentrimsalon Hondentrimsalon
 • Inname VVV cadeaubon Inname VVV cadeaubon
 • Betalen met creditcard Betalen met creditcard
 • Rolstoelen aanwezig Rolstoelen aanwezig
 • Tuinontwerp studio Tuinontwerp studio
 • Vuurwerk verkoop Vuurwerk verkoop
 • Aan de dis Aan de dis
 • Snijbloemen afdeling Snijbloemen afdeling
 • Toiletten Toiletten
 • Cadeaukaarten verkoop Cadeaukaarten verkoop
 • Bezorgservice Bezorgservice
 • Horeca Horeca
 • Verkoop graszoden Verkoop graszoden

Adres

Routebeschrijving Intratuin Lochem
Goorseweg 27
7241 PA Lochem
0573-288666

info@lochem.intratuin.nl

Openingstijden

Maandag 9:30 - 18:00
Dinsdag 9:30 - 18:00
Woensdag 9:30 - 18:00
Donderdag 9:30 - 18:00
Vrijdag 9:30 - 21:00
Zaterdag 9:30 - 18:00
Zondag 12:00 - 17:00
Extra openingstijden

Workshops

Beleving, dat is waar we goed in zijn en willen we graag met jou delen! Iedere maand bedenken we weer leuke en inspiratieve workshops voor jong en oud, passend bij het seizoen. Zo hebben we altijd leuke workshops voor de feestdagen, voor binnen en voor buiten. Zoek jouw favoriete workshop en schrijf je in bij de vestiging bij jou in de buurt. Ga je alleen of gezellig met vriendinnen? Je kunt je direct voor meerdere personen inschrijven. Doe je mee?

Evenementen

Potgrond drive-in

Potgrond drive-in

23, 24, 30 en 31 maart


De Intratuin potgrondweekenden komen er weer aan:


Zaterdag 23 en zondag 24 maart


Zaterdag 30 en zondag 31 maart


Potgrond Drive-In


Tijdens deze weekenden staat Intratuin helemaal in het teken van, je raadt het al, potgrond! Sla nu heel gemakkelijk je potgrond en tuinaarde in bij de potgrond drive-in. Geef je bestelling door, rij naar de volgende stop en terwijl jij in je auto wacht, laden wij jouw bestelling in voor super scherpe prijzen.


Actie potgrond         40L 4 voor €10,-    Per stuk 3.99
Actie tuingrond        40L 3 voor €10,-    Per stuk 4.99
Actie boomschors   40L 4 voor €20,-    Per stuk 6.99
Actie tuinaarde        25L 4 voor € 5,-     Per stuk 1.49


Deze actie is alleen geldig bij deze aantallen of een veelvoud hiervan, anders geldt de stuksprijs. Bovenstaande aanbiedingen zijn uitsluitend geldig in de winkel en alleen tijdens de potgrondweekenden.

lees meer lees minder
Lentekoopavond

Lentekoopavond

woensdag 27 maart


Kom op woensdag 27 maart naar onze extra lentekoopavond. Laat je inspireren door onze nieuwe voorjaarscollectie! Kom langs en profiteer op deze avond van de eenmalige voorverkoopkorting.


Woensdagavond 27 maart van 18.00 tot 21.00 uur ontvang je 20% korting op ons gehele assortiment*!


*Actievoorwaarden lentekoopavond: • De korting is alleen geldig op woensdagavond 27 maart 2019 vanaf 18.00 t/m 21.00 uur.

 • De korting geldt ook online.

 • Geldig voor het hele assortiment met uitzondering van blokhutten, bestrating, bestellingen, cadeaukaarten, gasflessen, boeken, horeca, arbeid, levende dieren en vast-lage prijs assortiment.

 • De korting is niet geldig i.c.m. andere kortingsacties.

 • Bij retourneren van (één van) de artikelen zal de waarde van het artikel minus de gegeven korting worden uitbetaald.

 • De korting wordt verrekend over de originele prijs.

 • De korting is niet inwisselbaar voor contant geld.

 • Bij vermoeden van misbruik is Intratuin gerechtigd de korting ongeldig te verklaren.

lees meer lees minder
Tegel eruit, 2 gratis plantjes erin

Tegel eruit, 2 gratis plantjes erin

zaterdag 23 maart


Maak jij je tuin ook een beetje groener? Lever op zaterdag 23 maart tussen 10.00 en 15.00 uur een tuintegel in bij onze winkel en ontvang 2 gratis vaste plantjes! Maximaal één tegel per klant.


Het is belangrijk om de natuur in balans te houden; niet alleen met planten maar ook met vogels, vlinders, bijen en andere insecten. Door je tuin bij- en vlindervriendelijk te maken, nodig je ze eigenlijk uit om in je tuin te komen. Stel dat we dat nou niet doen, dan gaat het bestaan van deze beestjes echt heel erg achteruit. Kijk maar eens naar de tuinen die alleen tegels en een schutting hebben, hier zie je bijna geen vlinders meer fladderen. En dat geeft juist zo’n lekker zomers vakantie gevoel!

lees meer lees minder
Kidsspeurtocht

Kidsspeurtocht

hele maand maart


Wie weet er het meest van insecten en dieren die leven in en op de bodem? Kinderen kunnen lekker op onderzoek uit in onze winkel en groene geheimen ontdekken tijdens deze nieuwe speurtocht. Haal de speurtocht op bij de servicebalie, ga op onderzoek uit in onze winkel. De antwoorden lever je weer in bij de servicebalie, je krijgt dan een leuk presentje!


Iedere maand hebben we een nieuwe speurtocht, passend bij het seizoen!

lees meer lees minder

Laatste nieuws

Maart tuinontwerp actiemaand

Maart tuinontwerp actiemaand

Ben jij toe aan een nieuw aangelegd(e) tuin of dakterras?


Maak in maart dan een afspraak met onze tuinontwerpstudio. Geef je na het adviesgesprek opdracht tot het uitwerken van een tuinontwerp en/of beplantingsplan, dan ontvang je een Intratuin cadeaukaart t.w.v. 20% van de kosten van zo'n tuinontwerp en/of beplantingsplan.


Maak een afspraak via het afspraakformulier, tuinontwerp@lochem.intratuin.nl of 0573-288666.

lees meer lees minder
Uitleenactie gereedschap

Uitleenactie gereedschap

Grote klus, snel geklaard! Aan de slag in de tuin, maar je hebt niet het goede gereedschap? Huur dan bij ons gereedschap voor slechts € 15,- per halve dag en ontvang bij het inleveren je huurbedrag terug in een Intratuin cadeaukaart. Zo wordt huren eigenlijk lenen!


Van 25 februari t/m 31 maart kun je vier grote tuinapparaten bij ons huren; een accu bladruimer, een accu heggenschaar, een verticuteermachine en een hogedrukreiniger. Voor € 15,- + een borg van € 100,- heb je een halve dag (4 uur) één van de vier apparaten tot je beschikking. Bij het netjes terugbrengen van het apparaat ontvang je de borg terug én een Intratuin cadeaukaart twv € 15,-. Kun je gelijk weer nieuwe frisse plantjes voor in de tuin scoren!  Wil je het apparaat liever 2 dagdelen huren? Dan betaal je € 30,- en ontvang je bij inlevering ook weer € 30,- euro terug. Bij 1,5 dag is dat 3 dagdelen en € 45,- euro. Bij 2 dagen is het 4 dagdelen en € 60,- euro. 


Reserveer het apparaat van te voren, dan kunnen wij kijken of dat beschikbaar is. Dit kan telefonisch 0573-288666 of per mail info@lochem.intratuin.nl. Wij bevestigen jouw reservering per mail en daarbij ontvang je ook direct de uitgebreide huurvoorwaarden, zie ook onderaan deze pagina. Deze mail is tevens je bewijs om het apparaat bij de vestiging op te halen.


Voorwaarden
Om een goede service en garantie te kunnen geven, hebben wij een aantal voorwaarden opgesteld: • Reserveer vooraf je apparaat bij onze vestiging

 • Voor het huren van gereedschap bij Intratuin moet je een geldig legitimatiebewijs kunnen laten zien. Wij maken hier een kopie van.

 • Klant betaalt een borgsom van € 100,- bij het afhalen van het gereserveerde product. Deze kan contant of met pin betaald worden aan de kassa. Aan het einde van de huurperiode wordt de borgsom terugbetaald indien het apparaat in goede staat is teruggebracht.

 • Deze actie wordt niet gehouden in onze Belgische vestigingen.

 • Lees voor het gebruik van het gereedschap altijd de handleiding van het apparaat.

 • Lees de uitgebreide huurvoorwaarden

lees meer lees minder
Gratis planten- en beestjeskwartet

Gratis planten- en beestjeskwartet

Met een vlinderstruik breng je leven in je tuin! Vlinders zijn dol op de zoete stof in bloemen; nectar. Om meer vlinders in je tuin te krijgen, kun je het beste vanaf het voorjaar tot aan het najaar bloeiende planten in je tuin neerzetten. Ook bloemen in de kleuren paars, blauw en geel helpen om vlinders naar je tuin te krijgen, want vlinders zien deze kleuren het beste. Wil je nog meer leren over vlinders of andere insecten in de tuin? Koop dan tussen 25 februari en 31 maart een vlinderstruik (Buddleja) in onze winkel, dan krijg je er gratis een Intratuin planten- en beestjeskwartet bij! Leuk om met de kinderen te doen, maar ook leuk om zelf meer over biodiversiteit te leren! 


Actievoorwaarden: • Bij aankoop van een vlinderstruik Buddleja gemengd in de periode van 25-2 t/m 31-3 ontvang je een gratis een Intratuin kwartetspel.

 • Maximaal 1 kwartetspel per klant.

 • De actie is geldig zolang de voorraad strekt. Op=op.

 • Bij het bezorgen van de producten en het aan de deur betalen van de factuur worden geen kwartetspellen uitgedeeld.


Kleurwedstrijd


Ben jij gek op kleuren? Doe dan mee met onze leuke kleurwedstrijd en win het kleurrijke Intratuin planten- en beestenkwartet! Haal een kleurplaat bij de servicbalie of download hem hier en print hem zelf uit. Lever 'm voor 29 maart weer in bij een Intratuin vestiging. De vestigingen maken zelf de winnaars bekend, dus houd hun vestigingspagina of social media kanalen goed in de gaten! 

lees meer lees minder
Nieuwe collectie PTMD

Nieuwe collectie PTMD

De nieuwe collectie van PTMD is binnengekomen bij Intratuin Lochem! Het is weer een prachtige collectie geworden met diverse woonaccessoires en mooie meubelen.


Kom je snel een kijkje nemen?

lees meer lees minder
Vernieuwde Riverdale shop

Vernieuwde Riverdale shop

Onze Riverdale shop is geheel vernieuwd! Kom je snel een kijkje nemen?

lees meer lees minder
Groene post van Intratuin Lochem

Groene post van Intratuin Lochem

Vanaf 5 januari hebben we weer een leuke give-away! Komend jaar kun je bij ons in totaal 18 kaarten met mooie plantenillustraties verzamelen. Lijst ze in, maak er een collage van of verstuur ze - oké, misschien eentje dan - aan iemand die een kaart verdient!


De kaarten zijn speciaal voor ons geïllustreerd door Karlijn van de Wier. Je krijgt drie kaarten, de drie kaarten zitten aan elkaar vast als een harmonica en kunnen gemakkelijk los 'gescheurd' worden. Vanaf zaterdag 5 januari, ontvang je een kaartenset met tekeningen van een mimosa, eucalyptus en agave. Op=op.

lees meer lees minder
Tuinontwerpstudio Intratuin Lochem

Tuinontwerpstudio Intratuin Lochem

Tuinontwerpstudio Intratuin actie maanden!


In de tuinontwerpactie maanden maart, juni en oktober ontvang je bij opdracht voor het uitwerken van een tuinontwerp / beplantingsplan een Intratuin cadeaukaart van 20% van de kosten van een tuinontwerp / beplantingsplan!


Maak een afspraak via ons Afspraakformulier tuinontwerp.


Over de Tuinontwerpstudio


Intratuin heeft een eigen tuinontwerpstudio. De Tuinontwerpstudio kan je helpen bij het maken van een vakbekwaam en sfeervol ontwerp voor je tuin, dakterras, balkon of andere groene omgeving.


De Tuinontwerpstudio van Intratuin Almelo, Apeldoorn, Deventer en Lochem heeft als standplaats Lochem, maar is regelmatig bij alle vestigingen aanwezig voor een informatiedag.


3D tuinontwerp


Na de vele mooie 2D ontwerpen die we hebben gecreeërd, kunnen we deze mooie lijn voortzetten in het maken van 3D tuinontwerpen. Ervaar nu op een groot beeldscherm hoe je nieuwe tuin er uit komt te zien, bepaal zelf de looproute door je nieuwe tuin en geniet....


Hoe het werkt


Bij het maken van een tuinontwerp worden allerlei onderwerpen en vragen behandeld, zoals: • Gaan we uit van een strakke rechtlijnige sfeer of van een vloeiend lijnenspel?

 • Bestrating en terrassenplan

 • Beplantingsplan voor jaarrond tuinplezier

 • Toepassingen als vijvers en waterornamenten

 • Verlichtingsplan 12 volt/LED/230 volt

 • Beregeningssysteem handmatig of volautomatisch

 • Toepassingen als een pergola, terrasoverkapping, tuinhuis of veranda

 • etc.


Bij een tuinontwerpplan doorlopen we een aantal fases. In de showtuin, welke met de laatste trends is ingericht, bekijken we samen de foto's van de huidige situatie, bespreken we het oppervlak van de aan te leggen tuin en bepalen we de omringende elementen die van toepassing zijn op het tuinontwerp. We proberen in het eerste gesprek zoveel mogelijk ideeën en wensen op te nemen, het wordt tenslotte je droomtuin!


In het vervolggesprek wordt de ontwerptekening en de daarbij behorende offerte van materialen en beplantingen doorgenomen. Ook heb je de mogelijkheid om de materialen en de beplantingen in de winkel te bekijken om zo een geweldige indruk te krijgen van de mogelijkheden.


In de offerte zijn alle kosten verwerkt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.


Het is mogelijk om het ontwerp geheel of gedeeltelijk (met eigen inbreng) uit te laten voeren door onze professionele hoveniers. Mocht je er voor kiezen om alles zelf aan te leggen, dan kan dat natuurlijk ook. In beide gevallen begeleiden wij het aanlegproces en zorgen wij ervoor dat de tuin en de beplanting wordt uitgezet zoals op het ontwerp staat aangegeven. Kortom: we houden je volledig op de hoogte en je bent betrokken bij je nieuwe tuin.


Bij de opdracht ontvang je ook een snoeiplan waarin alle kenmerken en snoeiwijzen van de beplantingen beschreven staan. Het is mogelijk om je tuin periodiek of 1 of 2 maal per jaar vakkundig te laten snoeien door onze medewerkers. Op deze manier ziet je tuin er na jaren nog perfect uit. Hiervoor maken we graag vrijblijvend een offerte.


Verdere specialiteiten van de tuinontwerpstudio zijn bijvoorbeeld het maken van een beplantingsplan voor je interieur, zoals een kantoor- of particuliere ruimte. We komen ter plaatse de sfeer opnemen en inmeten. Aansluitend maken we een offerte welke we bij Intratuin doornemen. Op deze manier kunnen we ook alle potterie en planten bekijken, zodat er een goede indruk verkregen kan worden van de mogelijkheden.


Diensten


Dienstenoverzicht van de tuinontwerpstudio: • Maken van vakkundige en creatieve ontwerpen voor tuin/dakterras of andere groenomgeving in 2D of 3D simulatie. Loop eens door je nieuwe tuin!

 • Geheel aanleggen van tuin/dakterras of aanleg in samenwerking met de opdrachtgever

 • Begeleiding van aanleg indien opdrachtgever de werkzaamheden zelfstandig uitvoert

 • Maken van een herinrichtingsplan van bestaande borders

 • Aanleg van kunstgras

 • Tuinonderhoud periodiek of onder afspraak

 • (Periodieke) Bestrijding van schimmelzoekten (luis, spint, meeldauw etc) en dierlijke plagen engerlingen, taxuskever etc)

 • Vijveronderhoud en inrichting

 • Tuinberegening handmatig of volautomatisch / onderhoud

 • Ontwerpen en aanleggen van een verlichtingsplan met LED / 12 Volt / 220 Volt verlichting

 • Kantoor- en interieurbeplanting, tevens (periodiek) onderhoud

 • Montage van blokhutten en tuinhuizen, terrasoverkapping of harmonica schaduwdoeken


Heb je direct een vraag voor onze tuinontwerpers, wil je meer informatie over mogelijkheden of prijzen? Mail dan naar tuinontwerp@lochem.intratuin.nl.


Benieuwd naar lopende en afgeronde projecten van de tuinontwerpstudio? Klik hier.


De Intratuin Tuinontwerpstudio begeleidt je project van ontwerp tot oplevering.
Voor het plaatsen van een glazen veranda of serre werken we nauw samen met Lazize verandabouw te Harfsen en Lugarde in Laren.


lees meer lees minder
Trimsalon

Trimsalon

Welkom bij de Trimsalon van Intratuin Lochem.


Op de dierenafdeling van Intratuin Lochem vind je voor vrijwel alle huisdieren een uitgebreid assortiment op het gebied van huisvesting, voeding, verzorging en speelgoed. Als aanvulling op de dierenafdeling opende Intratuin in 2014 Trimsalon Intratuin Lochem, voor professionele vachtverzorging van jouw trouwe viervoeter.


De beste vriend van de mens is immers de hond en voor deze trouwe metgezel wil je natuurlijk de beste verzorging! Trimsalon Intratuin Lochem helpt je daar vanaf nu bij. “Elke vacht heeft zijn eigen behandeling nodig en afhankelijk van het ras, de soort vacht en de grootte van de hond kan soms een enkele wasbeurt al volstaan, maar soms zijn meer maatregelen nodig als ontwollen, scheren of plukken”.


De trimsalon is geopend op maandag t/m vrijdag van 9:30-17:00 uur.
(de laatste afspraak kent een begintijd van 16:00 uur) 


Afspraak maken met onze trimsalon?


Bel voor een afspraak: 0573-288666.

lees meer lees minder