• Alles voor huis, tuin & dier
 • Beste groenadvies
 • Voorraad bekijken van 52 winkels
 • Alles voor huis, tuin & dier
 • Beste groenadvies
 • Voorraad bekijken van 52 winkels
Intratuin Lochem

Intratuin Lochem

Tuincentrum met hondentrimsalon, tuinontwerpstudio, innovatietuin & tuincafé 


Sinds 1989 is Intratuin Lochem aan de Goorseweg één van de vier Intratuin vestigingen van Hendrik Vreeman. Natuurlijk vind je bij ons de mooiste (tuin)planten, inspiratie, advies en trends passend bij het seizoen voor je huis, tuin, terras en dier! Maar ook voor het trimmen van je hond, een professioneel tuinontwerp of een heerlijke high tea kun je bij ons terecht. En aan het einde van het jaar is het genieten van de prachtige kerstshow en kun je bij ons het mooiste vuurwerk van Nederland kopen. Nieuw is onze innovatietuin, vol met de nieuwste tuintechnieken!

Hondentrimsalon
Op de dierenafdeling vind je onze trimsalon, voor het trimmen van alle honden en rassen. Bel voor een afspraak even vooraf en ga heerlijk winkelen terwijl jouw hond getrimd wordt!

Tuincafé
Begin de dag met een ontbijtje in ons tuincafé voor slechts € 2,95 of kom genieten van een high tea à € 15,95 p.p. (graag minimaal 2 werkdagen van tevoren reserveren). Een afspraak maken kan eenvoudig kan via ons online high tea afspraakformulier of telefonisch via 0573-288666.


Tuinontwerpstudio & Innovatietuin
Toe aan een nieuw tuinontwerp? Onze tuinontwerpstudio helpt je graag! Maak een afspraak via ons afspraakformulier tuinontwerp of doe alvast inspiratie op door de afgeronde projecten van de tuinstudio te bekijken. In onze nieuwe innovatietuin kun je kennismaken met klimaat neutraal tuinieren. In deze tuin worden alle moderne technieken laten zien op het gebied van hemelwater, zonne-energie opvang en hergebruik. Benieuwd geworden? Laat je verrassen en kom de innovatietuin bij Intratuin Lochem ontdekken!

Huub Spikker
Huub SpikkerVestigingsmanager Intratuin Lochem

Faciliteiten

 • Hondentrimsalon Hondentrimsalon
 • Inname VVV cadeaubon Inname VVV cadeaubon
 • Betalen met creditcard Betalen met creditcard
 • Rolstoelen aanwezig Rolstoelen aanwezig
 • Tuinontwerp studio Tuinontwerp studio
 • Vuurwerk verkoop Vuurwerk verkoop
 • Aan de dis Aan de dis
 • Toiletten Toiletten
 • Bezorgservice Bezorgservice
 • Horeca Horeca
 • Verkoop graszoden Verkoop graszoden

Adres

Routebeschrijving Intratuin Lochem
Goorseweg 27
7241 PA Lochem
0573-288666

info@lochem.intratuin.nl

Openingstijden

Maandag 9:30 - 18:00
Dinsdag 9:30 - 18:00
Woensdag 9:30 - 18:00
Donderdag 9:30 - 18:00
Vrijdag 9:30 - 21:00
Zaterdag 9:30 - 18:00
Zondag 12:00 - 17:00
Extra openingstijden

21 nov   Kerst Inspiratie Avond      18:00 - 21:00 

Workshops

Beleving, dat is waar we goed in zijn en dit willen we graag met jou delen! Iedere maand bedenken we weer leuke en inspirerende workshops voor jong en oud, passend bij het seizoen. Zo hebben we altijd leuke workshops voor de feestdagen, voor binnen en voor buiten. Zoek jouw favoriete workshop en schrijf je in bij de vestiging bij jou in de buurt. Ga je alleen of gezellig met vriendinnen? Je kunt je direct voor meerdere personen inschrijven. Doe je mee?

Evenementen

Het muziekfestival is geopend

Het muziekfestival is geopend

Het muziekfestival is geopend! Bij het muziekfestival kunnen kinderen in een treintje stappen en zich laten verrassen door de zingende beer en de muizen. Onderweg is er vanalles te beleven. Het muziekfestival is te vinden bij onze dierenafdeling. Let op: bij het muziekfestival is geen begeleiding aanwezig. 

lees meer lees minder
Maak kennis met onze nieuwe kookSTER Monique

Maak kennis met onze nieuwe kookSTER Monique

Wij willen je graag voorstellen aan onze nieuwe kookSTER Monique! Zij gaat (onder voorbehoud) ieder weekend heerlijke hapjes maken met producten uit onze 'Het seizoen op Tafel'- shop. Doe alvast inspiratie op (bijvoorbeeld voor de feestdagen) en kom proeven. 

Programma: 
• Op zaterdag 16 en zondag 17 november gaat Monique iets lekkers bakken voor Sinterklaas. Wat dit is is nog een verrassing. 
• Op donderdag 21 november, tijdens onze kerst inspiratieavond is Monique ook aanwezig. Op deze avond worden heerlijke luxe borrelhapjes gemaakt voor Kerst. Kom gezellig proeven! 

Tot dan! 


lees meer lees minder
Extra (kerst) koopavonden

Extra (kerst) koopavonden

Er komen weer enkele extra (kerst) koopavonden aan! Zet deze data daarom nu alvast in je agenda. 

Op donderdag 7 november organiseren wij van 18:00 tot 21:00 uur een kerst voorverkoopavond. Kom op deze avond genieten van de gezellige kersttsfeer bij Intratuin Lochem en scoor alvast je (eerste) kerstkoopjes. Ook krijg je op deze avond maar liefst 20% korting op (bijna) het gehele assortiment.* De winkel is op deze avond geopend tot 21:00 uur. 

* Kijk voor de actievoorwaarden bij het bericht over deze extra koopavond. 

Op donderdag 21 november organiseren wij van 18:00 tot 21:00 uur een kerst inspiratieavond. Op deze avond vinden er verschilende leuke activiteiten plaats, waaronder ons ijsfestijn. Onze ijsbaan is op deze avond geopend om heerlijk op te komen schaatsen en er kunnen verschillende spellen worden gespeeld op de ijsbaan. Ook is er muziek aanwezig op deze avond, en zijn er traktaties voor de kids. Meer informatie over onze kerst inspiratieavond volgt binnenkort.

lees meer lees minder
Schaatsplezier bij Intratuin Lochem!

Schaatsplezier bij Intratuin Lochem!

Kom tussen 14 oktober en 12 januari schaatsen bij Intratuin Lochem! In deze periode staat er een grote ijsbaan op ons terrein. De toegang en de uitleen van de schaatsen is gratis. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van ons groepsarrangement.

Wij bieden een groepsarrangement voor € 5,00 p.p. aan voor groepen van minimaal vier kinderen. Leuk voor bijvoorbeeld een kinderfeestje of klassenuitje. Bij dit arrangement mag er twee uur lang geschaatst worden op onze ijsbaan (incl. uitleen van de schaatsen) en kunnen de kinderen genieten van een beker warme chocomelk, een broodje Unox, een zakje popcorn en een beker ranja. Er is geen begeleiding bij de ijsbaan aanwezig. 

Wil je gebruik maken van ons arrangement of komen schaatsen met een groep? Reserveer dan maximaal een week van tevoren bij onze klantenservice. 

De openingstijden van de ijsbaan zijn:
Maandag 09:30 - 17:00 uur
Dinsdag 09:30 - 17:00 uur
Woensdag 09:30 - 17:00 uur
Donderdag 09:30 - 17:00 uur
Vrijdag 09:30 - 20:00 uur
Zaterdag 09:30 - 17:00 uur
Zondag 12:00 - 16:00 uur

Kom jij ook gezellig schaatsen? 

lees meer lees minder
Kom sfeervol kerstshoppen

Kom sfeervol kerstshoppen

Onze kerstshow is klaar! Om het kerstshoppen bij Intratiuin Lochem extra sfeervol te maken hebben wij in december enkele leuke evenementen gepland. Noteer ze alvast in je agenda en zorg dat je erbij bent!


• Zondag 15 december - 2FINE bij Intratuin Lochem
Op zondag 15 december kunnen we genieten van de prachtige stemmen van de dames van 2FINE. Dit swingende akoestische duo gaat bekende covers voor ons zingen en is aanwezig van 13:00 tot 16:00 uur. Luister hier alvast hoe dit klinkt. 


• Zaterdag 21 december - Jingle Ladies bij Intratuin Lochem
Op zaterdag 21 december zingen de Jingle Ladies de sterren van de hemel bij Intratuin Lochem. De nummers "All I want for Christmas is you" en "Let it snow" zullen vast niet ontbreken deze middag. De Jingle Ladies zijn aanwezig van 13:00 tot 16:00 uur. lees meer lees minder

Laatste nieuws

Reserveren voor groepen bij Eten in de Proeftuin

Reserveren voor groepen bij Eten in de Proeftuin

Geachte klant, 

Van vrijdag 1 november tot maandag 23 december kan er in verband met drukte door groepen niet gereserveerd worden bij Eten in de Proeftuin.

Afspraken voor high teas kunnen in deze periode wel gewoon gemaakt worden. Reserveer je high tea minimaal twee dagen van tevoren door online ons high tea afspraakformulier in te vullen of door telefonisch te reserveren via 0573-288666.


Excuses voor het ongemak. 

Met vriendelijke groet, 
Intratuin Lochem

lees meer lees minder
Groene post van Intratuin Lochem

Groene post van Intratuin Lochem

Verzamel dit jaar in totaal 18 kaarten met mooie plantenillustraties! Lijst ze in, maak er een collage van of verstuur ze - oké, misschien eentje dan - aan iemand die een kaart verdient!


De kaarten zijn speciaal voor ons geïllustreerd door Karlijn van de Wier. Je krijgt drie kaarten, de drie kaarten zitten aan elkaar vast als een harmonica en kunnen gemakkelijk los 'gescheurd' worden.


Vanaf 2 november krijg je bij elke aankoop nog één keer drie prachtige plantenkaarten cadeau, OP=OP. Verstuur de illustraties van Typha latifolia, Gossypium en Zamioculcas als groene kerstgroet of maak er je kerstcadeautje extra persoonlijk mee. Of laat de kaarten shinen in een mooi lijstje. Laatste editie, dus mis ze niet! 

lees meer lees minder
Kom genieten van onze vernieuwde high tea!

Kom genieten van onze vernieuwde high tea!

Wil je lekker bijkletsen met een vriend of een vriendin? Verras hem of haar dan met deze heerlijke proeverij!

Een luxe proeverij met een uitgebreid aanbod van huisgemaakte lekkernijen. Verse soep van het seizoen, groentesticks met een verse dip, een heerlijke crumble, chocolade cannelloni en onze welbekende toffe makkers.

Stel je eigen mini broodje samen met een van de huisgemaakte broodsalades. En geniet ondertussen van een verse kop thee, zelf samen te stellen door te kiezen uit diverse losse theesoorten en verse kruidenmixen. 

Hoe kun je reserveren? 
Graag minimaal twee dagen van tevoren reserveren. Wil je met een grote groep komen? Dan vragen we je om eerder te reserveren. Reserveren kan online via ons high tea afspraakformulier of telefonisch via 0573-288666. 

lees meer lees minder
Rawinso: Gebruik regenwater slim

Rawinso: Gebruik regenwater slim

Intratuin Lochem heeft in samenwerking met haar leverancier Rawinso een nieuw concept gelanceerd om regenwater slim te gebruiken: Regenwater afkoppelen, infiltreren en hergebruiken.

Lange periodes van droogte en hittegolven komen steeds vaker voor. Stortbuien met veel water zorgen voor overlast. Al dat regenwater, daar moeten én kunnen we iets mee. Koppel het af, vang het op en maak er slim gebruik van. Begin nu en maak slim gebruik van regenwater. Kies voor een Rawinso systeem op maat. Onze doordachte oplossingen helpen je regenwater slim te hergebruiken. 

Onderstaand de uitgebreide (pdf)folder van ons concept:
Rawinso
Wil je, naar aanleiding van de folder, meer informatie of een (bel)gesprek aanvragen met 1 van onze regenwater specialisten? Vul dan onderstaand afspraak/info formulier in voor meer informatie: 
Afspraak en infoformulier Rawinso regenwaterconcept

Voor meer uitgebreide informatie, bezoek ook de website: rawinso.nl

lees meer lees minder
Gratis stylingadvies

Gratis stylingadvies

Maak een afspraak voor stylingadvies voor je huis en/of terras.


Laat je inspireren en ontvang advies voor de aankleding van je huis en/of terras. Ontvang ondersteuning bij de keuze voor (tuin)meubelen, woonaccessoires, planten, kleuren en verlichting.


Kortom: een compleet advies voor de metamorfose van jouw (woon)kamer of terras. 


Een mondeling stylingadvies op onze vestiging is gratis. Wil je liever advies aan huis en/of een tekening ontvangen? Dan zijn de kosten € 45,- per uur incl. BTW. Reiskosten tot een straal van 15 km vanaf de vestiging zijn gratis, daarbuiten zijn de kosten € 0,19/km.


Voor het maken van een afspraak kun je terecht bij onze klantenservice.


Tip! Neem naar je afspraak een aantal foto’s en/of een plattegrond mee.

lees meer lees minder
Trimsalon

Trimsalon

Welkom bij de Trimsalon van Intratuin Lochem.


Op de dierenafdeling van Intratuin Lochem vind je voor vrijwel alle huisdieren een uitgebreid assortiment op het gebied van huisvesting, voeding, verzorging en speelgoed. Als aanvulling op de dierenafdeling opende Intratuin in 2014 Trimsalon Intratuin Lochem, voor professionele vachtverzorging van jouw trouwe viervoeter.


De beste vriend van de mens is immers de hond en voor deze trouwe metgezel wil je natuurlijk de beste verzorging! Trimsalon Intratuin Lochem helpt je daar vanaf nu bij. “Elke vacht heeft zijn eigen behandeling nodig en afhankelijk van het ras, de soort vacht en de grootte van de hond kan soms een enkele wasbeurt al volstaan, maar soms zijn meer maatregelen nodig als ontwollen, scheren of plukken”.


De trimsalon is geopend op maandag t/m vrijdag van 9:30-17:00 uur.
(de laatste afspraak kent een begintijd van 16:00 uur) 


Afspraak maken met onze trimsalon?


Bel voor een afspraak: 0573-288666.

lees meer lees minder
Tuinontwerpstudio Intratuin Lochem

Tuinontwerpstudio Intratuin Lochem

Over de tuinontwerpstudio
Intratuin Lochem heeft een eigen tuinontwerpstudio en is nauw verbonden met de vestigingen Almelo, Apeldoorn en Deventer. De tuinontwerpstudio kan je helpen bij het maken van een vakbekwaam en sfeervol ontwerp voor je tuin, dakterras, balkon of een andere groene omgeving.


Maak gelijk een afspraak via ons afspraakformulier tuinontwerpstudio.


Hoe het werkt
In een adviesgesprek bekijken we de foto's van de huidige situatie, bespreken we de oppervlakte van de aan te leggen tuin en bepalen we de omringende elementen die van toepassing zijn op het tuinontwerp. We proberen jouw wensen en ideeën zo veel op te nemen, het wordt tenslotte je droomtuin!


De volgende facetten komen tijdens het adviesgesprek in ieder geval aan bod:
• Gaan we uit van een strakke rechtlijnige sfeer of van een vloeiend lijnenspel?
• Bestratings- en terrassenplan
• Beplantingsplan voor jaarrond tuinplezier
• Toepassingen zoals vijvers en waterornamenten
• Verlichtingsplan
• Waterhuishouding
• Handmatig of volautomatisch beregeningssysteem
• Toepassingen zoals een pergola, terrasoverkapping, tuinhuis of veranda


Het is mogelijk om het ontwerp geheel of gedeeltelijk (met eigen inbreng) uit te laten voeren door onze professionele hoveniers. Mocht je er voor kiezen om alles zelf aan te leggen, dan kan dat natuurlijk ook. In beide gevallen kunnen wij het aanlegproces begeleiden en zorgen we ervoor dat de tuin en de beplanting wordt uitgezet zoals op het ontwerp staat aangegeven. Kortom: we houden je volledig op de hoogte en je wordt nauw betrokken bij de aanleg van je nieuwe tuin.


Indien gewenst ontvang je een snoeiplan waarin alle kenmerken en snoeiwijzen van de planten beschreven staan. Het is ook mogelijk om je tuin vakkundig te laten snoeien door onze samenwerkende hoveniers. Op deze manier ziet je tuin er na jaren nog perfect uit.


Een voorbeeld van een verdere specialiteit van de tuinontwerpstudio is het maken van een beplantingsplan voor je interieur, zoals voor een kantoor- of particuliere ruimte. We komen ter plaatse de sfeer opnemen en inmeten. Aansluitend maken we een offerte die we vervolgens bij Intratuin Lochem doornemen. Op deze manier kunnen we ook alle potterie en planten laten zien, zodat er een goede indruk verkregen kan worden van de mogelijkheden.


Diensten
Dienstenoverzicht van de tuinontwerpstudio:
• Het maken van vakkundige en creatieve ontwerpen voor je tuin/dakterras of een andere groenomgeving m.b.v. een 2D en/of 3D simulatie. Loop eens door je nieuwe tuin!
• Het geheel aanleggen van een tuin/dakterras of het aanleggen in samenwerking met de opdrachtgever
• Het maken van een (her)inrichtingsplan voor bestaande borders
• Het aanleggen van kunstgras
• Het maken van een tuinberegeningsplan
• Het ontwerpen van een verlichtingsplan
• Het maken van een beplantingsplan voor je kantoor of interieur
• Het leveren en monteren van een blokhut, tuinhuis of terrasoverkapping


Heb je interesse in de mogelijkheden van onze tuinontwerpstudio? Maak dan een afspraak via ons afspraakformulier tuinontwerpstudio.


Heb je direct een vraag voor onze tuinontwerpers of wil je meer informatie over mogelijkheden en prijzen? Stuur dan een e-mail naar tuinontwerp@lochem.intratuin.nl.


Innovatietuin
Doe inspiratie op in de geheel nieuwe innovatietuin bij Intratuin Lochem! Deze tuin is ingericht met de laatste trends op het gebied van technologie, klimaat en waterhuishouding.

lees meer lees minder