Ingrediënten
6 personen | bereiding 30 min.
Voor het platbrooddeeg
Ca. 280 g tarwebloem
½ zakje (4 g) droge gist
150 ml handwarm water
½ tl suiker
2 el olijfolie
1 tl zout
Voor de dressing
3 el olijfolie
1 el balsamico azijn
1 tl honing
1 tl mosterd
Voor de vulling
600 g ribeye
2 takjes rozemarijn
100 g jonge bladspinazie
1 bakje cherry-tomaatjes
150 g gorgonzola
peper en zout
Extra nodig: Intratuin grillrooster
Bereidingswijze
1. Meng de bloem met het gist, suiker, olijfolie, zout en het water. Kneed het ca. 10 min. tot een soepel deeg en rol het in plastic folie.
2. Meng de ingrediënten voor de dressing.
3. Verdeel het deeg in 6 porties en rol ze dun uit tot ca. 25 cm door-snede. Bak ze één voor één op de BBQ om en om, in enkele minuten gaar.
4. Bestrooi het vlees met fijngesneden rozemarijn, peper en zout. Rooster de ribeye in ca. 5 min. rood/rosé. Laat even rusten en snij in dunne plakjes.
5. Rooster de tomaatjes tot ze zacht worden.
6. Beleg de broodjes met het vlees, spinazieblaadjes, plakjes gorgonzola, tomaatjes en besprenkel met dressing.