Laden..
Zelf groente kweken in de moestuin

Zelf groente kweken in de moestuin

Altijd al gedroomd van een eigen groentetuin? Leer in enkele eenvoudige stappen groente zaaien en oogsten uit je eigen moestuin.

  • Delen: Deel dit artikel:
2 minuten leestijd

Tomaten kweken

Tomaten kweek je in 7 stappen:

Stappenplan

Tomaten zaaien kun je vanaf half mei in de volle grond. Bedek allereerst de bovenste 10 centimeter van je moestuin met Intratuin Biologische moestuingrond. Plant enkele tomatenzaadjes 45 centimeter uit elkaar. Bedek de zaadjes met aarde, zodat ze 0,5-1 centimeter diep komen te liggen. Aarde niet aandrukken! Na anderhalve week komen de plantjes voor het eerst boven. Zet dan een flinke stok naast de plantjes. Zorg voor voldoende water en voeding. En houd je tuin onkruidvrij. Tomaten zijn na ongeveer 10 weken te oogsten.

Broccoli kweken

Broccoli kweken is makkelijker dan je denkt. In 6 stappen zet je je eigen broccoli op tafel:

Stappenplan

Je kunt broccoli zaaien tussen maart en augustus. Zorg voordat je begint, dat de bovenste 10 centimeter van je moestuin bedekt is met Intratuin biologische moestuingrond. Nu is het tijd om de broccolizaadjes in de grond te stoppen. Plant de zaadjes 50 cm uit elkaar. Bedek de zaadjes met aarde, zodat ze een halve tot 1 cm diep komen te liggen. Druk de aarde niet aan! Vervolgens begint de verzorging van de jonge plantjes. Geef ze voldoende water en voeding. En houd je moestuin onkruidvrij. Na ongeveer 8 tot 12 weken kun je de broccoli oogsten.zaaien

Komkommer kweken

Altijd al je eigen komkommers willen oogsten? In 6 stappen wordt het werkelijkheid:

Stappenplan

Je kunt komkommers zaaien vanaf half mei. Zorg voordat je begint dat de bovenste 10 centimeter van je moestuin bedekt is met Intratuin biologische moestuingrond. Nu is het tijd om de komkommerzaadjes in de grond te stoppen. Plant de zaadjes 15 cm uit elkaar. Bedek de zaadjes met aarde, zodat ze een halve tot 1 cm diep komen te liggen. Druk de aarde niet aan! Vervolgens begint de verzorging van de jonge plantjes. Geef ze voldoende water en voeding. En houd je moestuin onkruidvrij. Na ongeveer 6 weken kun je de komkommers oogsten.

Tip: Wacht niet te lang met het oogsten van komkommer. Hou ouder de komkommer, hoe bitterder hij wordt.

Courgette kweken

In 6 stappen kweek je je eigen courgettes:

Stappenplan

Je kunt courgette zaaien vanaf mei. Zorg voordat je begint, dat de bovenste 10 centimeter van je moestuin bedekt is met Intratuin biologische moestuingrond. Nu is het tijd om de courgettezaadjes in de grond te stoppen. Plant de zaadjes 80 cm uit elkaar. Bedek de zaadjes met aarde, zodat ze een halve tot 1 cm diep komen te liggen. Druk de aarde niet aan! Vervolgens begint de verzorging van de jonge plantjes. Geef ze voldoende water en voeding. En houd je moestuin onkruidvrij. Na ongeveer 5 tot 6 weken kun je courgette oogsten.

Sla kweken

Maak een heerlijke salade van je eigen gekweekte sla. Bekijk de stappen voor het kweken van sla.

Stappenplan

Je kunt sla gedurende een lange periode zaaien, van maart tot augustus. Zorg voordat je begint, dat de bovenste 10 centimeter van je moestuin bedekt is met Intratuin biologische moestuingrond. Nu is het tijd om de slazaadjes in de grond te stoppen. Plant de zaadjes 3 centimeter uit elkaar. Bedek de zaadjes met aarde, zodat ze een halve tot 1 cm diep komen te liggen. Druk de aarde niet aan! Vervolgens begint de verzorging van de jonge plantjes. Geef ze voldoende water en voeding. En houd je moestuin onkruidvrij. Na 4 tot 8 weken kun je de sla oogsten.

About author
Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE
Back to top