Laden..
Kruidentuin maken: je eigen kruiden kweken

Kruidentuin maken: je eigen kruiden kweken

Draai in een handomdraai heerlijke gerechten in elkaar met zelfgekweekte kruiden. We laten je zien hoe je diverse kruiden eenvoudig kunt zaaien en oogsten je eigen moestuin.

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd

Munt kweken

Maak je eigen muntthee. Dit wordt werkelijkheid in enkele eenvoudige stappen.

Je kunt munt zaaien tussen maart en augustus. Zorg voordat je begint, dat de bovenste 10 centimeter van je moestuin bedekt is met Intratuin biologische moestuingrond. Nu is het tijd om de muntzaadjes in de grond te stoppen. Plant de zaadjes 40 cm uit elkaar. Bedek de zaadjes met aarde, zodat ze een halve tot 1 cm diep komen te liggen. Druk de aarde niet aan! Vervolgens begint de verzorging van de jonge plantjes. Geef ze voldoende water en voeding. En houd je moestuin onkruidvrij. Je kunt je verse munt oogsten van mei tot in oktober.

Bieslook kweken

Bieslook kweken is makkelijker dan je denkt.

Je kunt bieslook zaaien vanaf mei. Zorg voordat je begint, dat de bovenste 10 centimeter van je moestuin bedekt is met Intratuin biologische moestuingrond. Nu is het tijd om de bieslookzaadjes in de grond te stoppen. Plant de zaadjes 20 cm uit elkaar. Bedek de zaadjes met aarde, zodat ze een halve tot 1 cm diep komen te liggen. Druk de aarde niet aan! Vervolgens begint de verzorging van de jonge plantjes. Geef ze voldoende water en voeding. En houd je moestuin onkruidvrij. Je kunt bieslook oogsten tot in oktober.

Koriander kweken

Koriander smaakt heerlijk in Oosterse gerechten.

Je kunt koriander zaaien vanaf mei. Zorg voordat je begint, dat de bovenste 10 centimeter van je moestuin bedekt is met Intratuin biologische moestuingrond. Nu is het tijd om de korianderzaadjes in de grond te stoppen. Plant de zaadjes 5 cm uit elkaar. Bedek de zaadjes met aarde, zodat ze een halve tot 1 cm diep komen te liggen. Druk de aarde niet aan! Vervolgens begint de verzorging van de jonge plantjes. Geef ze voldoende water en voeding. En houd je moestuin onkruidvrij. Je kunt koriander oogsten van mei tot in september.

Basilicum kweken

Een écht Italiaans kruid is basilicum.

Je kunt vanaf mei basilicum zaaien. Zorg voordat je begint, dat de bovenste 10 centimeter van je moestuin bedekt is met Intratuin biologische moestuingrond. Nu is het tijd om de basilicumzaadjes in de grond te stoppen. Plant de zaadjes 25 cm uit elkaar. Bedek de zaadjes met aarde, zodat ze een halve tot 1 cm diep komen te liggen. Druk de aarde niet aan! Vervolgens begint de verzorging van de jonge plantjes. Geef ze voldoende water en voeding. En houd je moestuin onkruidvrij. Je kunt de basilicum oogsten van juli tot oktober.

Bekijk alle moestuin zaden in de webshop

About author
Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE
Back to top