Laden..
Tips voor een kindvriendelijke tuin

Tips voor een kindvriendelijke tuin

De tuin is er ook voor de kinderen. Maak er een heerlijke ruimte van waar kinderen zich lekker kunnen uitleven en lang kunnen spelen. Dit zijn onze 10 tips voor een kindvriendelijke tuin:

 • Delen: Deel dit artikel:
1 minuten leestijd
 1. Betrek je kids vanaf een jaar of zes bij het tuinieren. Geef ze een eigen plekje in de tuin waar ze bijvoorbeeld zonnebloemen en radijsjes mogen zaaien en opkweken. Laat ze bijvoorbeeld hun eigen naam zaaien in tuinkers. Na een dag of 10 kunnen ze al oogsten! Lees de blog: Moestuin maken met kinderen voor meer tips.
 2. Mocht je de ruimte ervoor hebben, leg een grasveld aan in je tuin en graszaad voor speelgazon. Die is extra sterk en kan wel tegen een stootje. voor meer tips.
 3. Een zandbak is en blijft een tophit. De kinderen zijn er uren zoet mee. Dek hem ’s avonds wel even af, anders krijg je de buurtkatten op bezoek.
 4. Een schommel zorgt altijd voor plezier. Om ongelukken te voorkomen dien je hem wel goed te verankeren. Ook een kinderspeelhuisje is erg spannend!
 5. Kies voor een fijne en veilige ondergrond. Naast dat kinderen lekker kunnen spelen op gras, kun je op de verschillende plekken in de tuin werken met houtsnippers, een houten vlonder (ideaal bij warm weer!) of rubberen tegels.
 6. Ondanks dat tegels minder kindvriendelijk zijn door de hardheid van het materiaal, zijn ze wel weer perfect voor het maken van een mooie krijttekening.
 7. Wacht met de aanleg van een vijver totdat de kinderen flink wat groter zijn. Ook ondiep water kan noodlottig zijn.
 8. Een trampoline is de laatste jaren mateloos populair. Maak hem veilig door er een net omheen te plaatsen.
 9. Pas op met giftige planten in een kindvriendelijke tuin. Bij vragen hierover kun je terecht bij onze groenspecialisten in de winkel.
 10. Etagères en grote bloembakken zijn leuke opstapjes, heb je daar wel bij stilgestaan?

Voor vragen over het maken van een kindvriendelijke tuin, kun je altijd terecht bij de Intratuin winkel bij jou in de buurt.

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top