Laden..
Kamerplanten voor in de woonkamer

Kamerplanten voor in de woonkamer

Zet je twijfels opzij en ga voor een grote kamerplant in de woonkamer! Compenseer het gemis van je uitbundige kerstboom en breng direct sfeer in deze ruimte waar het gezin iedere dag samenkomt. In de woonkamer heb je (meestal) ruimte voor planten die wat meer ruimte in beslag nemen dan bijvoorbeeld in de badkamer. Natuurlijk moet je wel rekening houden met de wensen en eisen van de kamerplant die je uitgekozen hebt. Komt er direct licht op de plek waar je hem neer wilt zetten in de woonkamer? Of is er juist een donker hoekje dat wel wat groen kan gebruiken? Dan moet je voor een plant kiezen die dat niet erg vindt. Om je te helpen hebben wij vijf joekels van planten voor je op een rij gezet waarmee je de woonkamer een groene boost geeft!

TIP: ga je helemaal voor groot groen? Wij hebben dé top 10 grote kamerplanten voor je op een rij gezet.

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd
1

Aralia - Polyscias 'Fabian'

De Polyscias is een redelijk veeleisende plant, houdt van (half)schaduw en een luchtvochtigheid van ongeveer 60%. Hij krijg het liefste regelmatig kleine beetjes ontkalkt water en mag tussen twee gietbeurten in niet uitdrogen.

Aralia (Polyscias 'Fabian')Aralia (Polyscias 'Fabian')
BladBlad

Tip: Zet planten altijd in een pot die groot genoeg is, liever te groot dan te klein!

2

Geldboom - Pachira aquatica

Een Pachira staat niet graag in de zon en heeft voorkeur voor (half) schaduw. In de zomerperiode kun je hem een keer per week water geven. In winterperiode om de week. Volgens de Feng Shui filosofie symboliseren de vijf bladeren metaal, hout, water, vuur en aarde.

Geldboom (Pachira aquatica)Geldboom (Pachira aquatica)
BladBlad

Tip: wil je weten welke planten je op andere plekken in huis kunt zetten? Wij geven je tips in onze blog voor kamerplanten op elke plek in huis.

3

Olifantsoor - Alocasia zebrina

Deze exotische plant dankt zijn naam aan de bijzondere zebraprint op zijn stelen. Door deze strakke stelen en prachtige grote groene bladeren heeft hij een luchtige en gestileerde uitstraling. Van nature groeit de Alocasia zebrina in het regenwoud. Hij houdt daarom van een vochtige omgeving en moet regelmatig een slok water krijgen. Wanneer je hem teveel water geeft zal hij ‘transpireren’ via zijn bladeren. Dit noem je ‘guttatie’ en stopt vanzelf als je hem minder water geeft.

Olifantsoor (Alocasia zebrina)Olifantsoor (Alocasia zebrina)
4

Philodendron xanadu

Deze Philodendron komt van origine uit een tropisch gebied. Met zijn diep ingesneden bladeren is deze weelderige plant een lust voor het oog. De Philodendron xanadu maakt luchtwortels die je, als ze lang genoeg zijn, in de pot kan leiden. Hij verlangt niet zo veel aandacht, maar doordat hij uit een tropisch klimaat komt houdt hij van een vochtige omgeving. Verwen hem daarom zo nu en dan met een lekkere sproeibui.

Philodendron xanaduPhilodendron xanadu
BladBlad

Word jij ook zo blij van je grote groene kerstboom in huis? Vul dit gemis de rest van het jaar op met een grote kamerplant!

5

Bananenplant - Musa 'Dwarf Cavendish'

De bananenplant lijkt heel stoer maar eigenlijk is het best een kwetsbare plant. Hij houdt namelijk absoluut niet van tocht. Ook wil de Musa veel licht, maar geen direct zonlicht. Direct zonlicht kan zijn bladeren doen verbranden. Bedenk dus goed waar je hem precies neer gaat zetten voordat je hem aanschaft. Ook mag je zijn kluit niet laten uitdrogen. Een paar groene vingers komen bij deze gevoelige jongen dus zeker van pas.

Bananenplant (Musa 'Dwarf Cavendish')Bananenplant (Musa 'Dwarf Cavendish')

Grote kamerplanten

Welke kamerplant past bij jouWelke kamerplant past bij jou

Vind jouw kamerplant

Vind snel de ideale kamerplant voor jou! Beantwoord 3 vragen over de standplaats en gewenste grootte en onze keuzehulp toont je de planten die passen op de plek die jij in gedachten hebt.
Kiezen was nog nooit zo makkelijk, ga voor geweldig groen!

Reacties (12)
S
Sandra Van den Bosch
2 januari 2019, 20:16
Prachtig plaatjes ????
M
M Paschedag
3 januari 2019, 16:23
Fijne nieuwsbrief. Ven bezig om een kleine jungle van mijn huis te maken. Had vooral moeite om iets te vinden voor de vensterbank. Bedankt voor de tips
W
Wiesje
8 januari 2019, 18:26
Welke grote , hoge kamerplant kan op een vloer staan met vloerverwarming ?
h
het inspiratieteam
31 januari 2019, 11:04
Hoi Louise, Veel! Een Strelitzia vindt het fijn, ficus en Alocasia ook. Houd wel het waterpijl in de gaten want de planten zullen sneller uitdrogen!
M
Marlou
31 januari 2019, 19:07
Mooie opstelling en prachtige planten! Ik zie daar een vierkante salontafel staan met grijs/blauw blad erin en ijzeren poten, nieuwsgierig welk merk is het?! \ \ Groetjes Marlou
h
het inspiratieteam
4 februari 2019, 09:10
Hoi Marlou, deze salontafel is van By Boo. Hij is niet online verkrijgbaar maar wel in een aantal filialen. Wil je weten of die beschikbaar is bij jou dichtstbijzijnde filiaal? Geef ze even een belletje!
E
Esther
16 augustus 2019, 22:59
Leuke blog. Ik vind het idee van die open kast met planten erg leuk. Waar komt deze open stellingkast vandaan? Of welk meekmis het?
h
het inspiratieteam
27 augustus 2019, 13:49
Hi Esther, dat is kast Boney. Je vindt hem in onze webshop.
M
Marloes
19 augustus 2019, 17:55
Welke hoge/grote kamerplant kan bij een verwarming in de buurt staan?
h
het inspiratieteam
27 augustus 2019, 13:47
Hi Marloes, helaas is de verwarming voor veel kamerplanten niet geschikt. Je zou voor grotere Sansevieria kunnen gaan, of een cactus. Planten met dunne grote bladeren kunnen sowieso niet tegen de warme droge lucht van de verwarming. Die kun je dus het beste mijden! Succes
G
Gerry
25 augustus 2019, 09:44
Ik zoek een grote plant voor mijn balkon. \ Dat ligt op het zuiden en is met een glaswand afgesloten die ook open kan. We hebben wel een rolgordijn tegen de zon, maar het kan er erg warm worden. \ In de winter kan het koud worden omdat het natuurlijk enkel glas is. \ Welke plant raadt u ons aan?
h
het inspiratieteam
28 augustus 2019, 14:42
Hallo Gerry, de situatie is voor mediterrane planten prima. Denk hierbij aan een Olijf, Vijg, Oleander, Agapanthus, Citrus of een Waaierpalm. Hopelijk zit er wat tussen! Succes!
GEEF EEN REACTIE
Back to top