Laden..
10 Tips om katten uit de tuin te weren

10 Tips om katten uit de tuin te weren

Kattenpoep in je tuin vindt niemand fijn en het kan behoorlijk vervelend worden, vooral als het niet bij jouw kat vandaan komt. Veel mensen ergeren zich aan kattenpoep, kattengejank en het graafwerk dat katten in de tuin kunnen verrichten. Het is niet makkelijk om katten uit je tuin te verjagen én uit de tuin te houden, maar er zijn zeker wat diervriendelijke methodes die je kunt proberen!

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd
1

Cacaodoppen tegen katten

Katten lopen het liefst op kale onbegroeide grond. Bedek je de grond met een bodembedekker, zoals cacaodoppen, houtsnippers of boomschors, dan voelt dat niet fijn aan hun pootjes! Met name cacaodoppen vinden katten onaangenaam, want zowel het knisperende geluid als de geur ervan vinden ze niet lekker. Heb je het idee dat de werking na verloop van tijd afneemt?  Dan is er een vers laagje nodig!

Wil je alles weten bodembedekkers in de tuin, lees dan onze blog: “Tuin bodembedekking: boomschors, houtsnippers of cacaodoppen?”.

2

Bodembedekkers tegen katten

Planten zijn nog betere bodembedekkers voor je tuin. Het is altijd een goed idee om meer planten in je tuin te plaatsen, waardoor katten steeds minder ruimte hebben om hun ding te doen. Ga bij voorkeur voor planten waar katten niet van houden:

De geur van een enkele plant alleen zal niet voldoende zijn om katten te weren, maar veel planten in combinatie met de bodembedekkende eigenschappen helpen wel zeker.

Katten werende planten

3

Open grond barricaderen

In plaats van grond te bedekken met een natuurlijke bodembedekker of met planten, wil je soms de grond juist open laten zodat er wat kan gaan groeien. Dit is met name het geval bij een moestuin of een moestuinbak, maar in je border kan dat natuurlijk ook. Je kunt een rasterwerk of raamwerk te maken met bamboestokken. Neem enkele stokken met een lengte die over jouw (moes)tuin heen past en knoop daar kruiselings andere stokken aan vast om de 25 á 30 cm. Als laatste maak je er één diagonale stok in voor de stevigheid en dit raamwerk plaats je zo’n 15 cm boven de grond. Katten moeten er dan niet vanaf de zijkant makkelijk onder kunnen komen, maar met name bij een moestuinbak of border met hogere rand werkt het erg goed. En het staat nog leuk ook! Een andere manier is om sateprikkers met de punt naar beneden of kleine bamboestokken kriskras schuin in de aarde te steken. Katten zijn wel erg lenig, dus je moet veel prikken en af en toe even kijken of alles nog netjes staat. Als je tuin lekker vol is gegroeid dan zijn de stokjes niet meer nodig!

Bamboestokken

4

Planten vóór katten

Het lijkt wat vreemd, want je wil ze weg hebben, maar het kan een oplossing zijn om juist een heel aantrekkelijk hoekje te maken voor katten. Met planten waar katten wél dol op zijn. Katten zullen de rest van je tuin dan sneller met rust laten. Dit zijn planten waar katten dol op zijn:

Overigens zal je nu misschien denken: kattenbezitters moeten zo’n hoek maken in hun eigen tuin! En inderdaad: het zou ideaal zijn als een kat dan vervolgens in de tuin poept van zijn eigen baasje. Helaas zal dit, met name bij kleinere tuinen, niet snel werken. Een kat doet zijn behoefte bijna nooit binnen zijn eigen territorium.

Katten lokkende planten

5

Koffiedik, koffiedrab of koffieprut tegen katten 

Katten zijn gravers, maar als ze gaan graven op een plek waar koffiedik ligt, dan zal dit aan hun pootjes blijven plakken. Dat vinden ze niet fijn, want het schoonlikken is erg onaangenaam en vies voor de kat. Koffiedrab of koffieprut werkt dus vooral tegen katten op plekken waar de dieren daadwerkelijk graven! Bijkomend voordeel is wel dat koffiedik goed is voor je tuin en planten, dus het is sowieso een goed idee om dit af en toe in je tuin te strooien.
Overigens zijn de ervaringen met koffiedik wisselend, niet iedereen ziet hiermee dezelfde resultaten tegen katten.

6

Tuin afschermen tegen katten

Het beste is natuurlijk als katten je tuin helemaal niet in kunnen komen. Katten zijn echter goeie klimmers en vinden snel een weg naar binnen. Toch zijn er wat maatregelen die je kunt nemen:

  • Plaats borderranden bij je schutting, dan kunnen katten er niet onderdoor
  • Kies voor een schutting met vertikale planken, daar klimmen katten minder makkelijk overheen
  • Vogelpinnen bovenop de schutting zorgen ervoor dat katten er niet overheen kunnen lopen
  • Kijk ook naar bomen en schuurtjes via waar katten de tuin in kunnen springen. Draden spannen werkt ook

Katten springen in principe nergens heen als ze niet kunnen zien waar ze landen. Als je een deel van je dakrand onbegaanbaar maakt, zullen katten hier meestal niet overheen gaan.

Kat over schuttingKat over schutting
7

Katten verjagen met ultrasoon geluid

Veel dieren horen hele hoge tonen, die wij mensen niet kunnen horen. Ook voor katten gaat dit op. Daarom is het inzetten van een ultrasoon geluid, een geluid dat hoger is dan 20.000 Hz, een effectieve manier om katten uit je tuin te houden. Dit kan door middel van een ultrasoon apparaat, dat ontworpen is om katten uit een tuin te weren. De apparaten hebben een bewegingssensor. In geval van beweging geeft het apparaat een heel hoog piepsignaal. Voor een kat is dit een heel vervelend, maar onschadelijk, geluid wat de kat zal afschrikken.

8

Katten verjagen met geur

Katten zijn gevoelig voor geuren en er zijn er een aantal waar ze niet blij van worden! Denk hierbij aan de volgende geuren:

  • Sinaasappel
  • Citroen
  • Peper
  • Knoflook
  • Mottenballen

Je kunt dus sinaasappelschillen of citroenschillen in de tuin leggen en dit verklaart ook waarom katten een hekel hebben aan citroengeraniums, citroentijm of citroenmelisse. Peper of knoflook kun je eenvoudig strooien en mottenballen leg je in de favoriete doorgangen. Let wel op: regen is de grote vijand van al deze geurverspreiders. Na een goede regenbui is de geur grotendeels verdwenen en zul je opnieuw moeten strooien. Overigens zijn ook hier de ervaringen wisselend, maar het is het proberen waard.

9

Katten verjagen met water

Misschien wel de bekendste manier om katten te verjagen, is het gebruik van water. Richt een tuinsproeier of waterpistool op een kat en hij zal zich gauw uit de voeten maken. Toch is dit niet de meest efficiënte methode om katten uit je tuin te houden, je kunt immers niet altijd klaar zitten met de tuinslang. Er zijn wel tuinsproeiers die reageren op beweging, maar katten zijn slim en zullen deze op termijn gewoon mijden. Je zal de sproeier dan steeds moeten blijven verplaatsen.

 

Kat in de tuinKat in de tuin
10

Kattenschrik korrels

Mocht je ondanks alle bovengenoemde tips toch nog last hebben van katten in je tuin, dan is er nog een andere manier om katten uit je tuin te verjagen. Kattenschrik strooikorrels om precies te zijn. Dit zijn weerbestendige kleikorrels waar een, voor katten, onaangename geur aan zit. De geuren zijn gewonnen uit plantenextracten en dus veilig voor andere dieren en de planten in je tuin. Strooi kattenschrik korrels op verschillende plaatsen in je tuin. Denk daarbij vooral aan de routes die katten veelal nemen in jouw tuin. De kat heeft even tijd nodig om het verband te leggen tussen de onaangename geur en de plek, maar op den duur zal de kat herkennen dat de geur specifiek op deze plek hangt en zal hij er niet graag meer komen. Let op: katten met niesziekte ruiken veel minder goed. Voor hen kan het zijn dat de korrels hun werk niet goed doen.

Kattenschrik

Katten uit de tuin?

We hopen dat je met één of meerdere van onze tips verlost bent van de kattenoverlast in je tuin. Je kunt ook altijd met de eigenaar van het dier gaan praten, maar een kat is eigenwijs en doet wat hij zelf wil, dus is het heel lastig voor een kattenbezitter om hier iets aan te doen. En als een kat eenmaal gewend is om buiten te komen is het heel erg zielig voor het dier als het daarna binnen moet blijven! Uiteraard kun je altijd de suggestie doen aan het kattenbaasje om wat katvriendelijke planten in de tuin te zetten en hiermee een kattenbak in eigen tuin te maken. Hij is of zij is ongetwijfeld blij met deze tip.

Wil je graag wat advies op maat, kom dan vooral langs in onze winkels. Onze specialisten helpen je graag verder!

Reacties (55)
A
Anoniem
6 april 2022, 14:08
Enige die bij ons hielp is de sensor maar mijn huren zeggen last van te hebben en kwamen met regels dat het niet in een bebouwde kom gebruikt mag worden. Ben nu radeloos.
I
Intratuin
6 april 2022, 15:27

Hallo Anoniem,

Wat vervelend om te horen dat je last hebt van katten in de tuin. Een kattenverjager kan inderdaad overlast geven aan anderen, als mensen de toon kunnen horen. Jonge mensen hebben hierin een groter bereik van ouderen en daarom is dat niet voor iedereen hetzelfde. Soms is overlast van het apparaat te verhelpen door een instelling: een ultrasoon apparaat moet namelijk boven de 20 kHz ingesteld zijn. Verder kan ik weinig voor je toevoegen dan de tips uit onze blog: maak je tuin zo onaantrekkelijk mogelijk voor katten en ze zoeken vanzelf een andere plek.

Sterkte!

^Intratuin

a
anoniem
21 april 2022, 19:21
Eerst vond ik biodiversiteit en in de tuin werken leuk, maar er zitten zoveel katten in onze buurt en iedere week lag er veel poep in de tuin. De buren hadden last van de sensor. Nu heb ik een gietvloer als achtertuin, ik was ook redeloos maar dat werkt.
A
Anoniem
13 juni 2023, 19:36
Wonderlijk dat de slachtoffers van katten-overlast van alles moeten aanschaffen om de overlast van andermans lievelingetjes tegen te gaan. Laat de eigenaren van katten hun beesten lekker binnen houden! Lijkt me wel zo sociaal. Worden er ook minder vogels doodgemaakt door die huis?dieren
H
Henny
28 juli 2023, 12:15
Ben ik helemaal mee eens. Als je een hond hebt die vaker in de tuin laten plassen. En die kan gelijk de katten uit je tuin jagen.
E
Eim
26 september 2023, 17:16
Helemaal mee eens, ze willen katten maar trappen ze allemaal naar buiten. Flinke sensor neer zetten, weg wezen.
C
Corry
5 februari 2024, 16:25
Helemaal mee eens ,,ze willen katten maar de buren zitten met de uitwerpselen. Hou ze binnen.
A
Anoniem
2 oktober 2023, 23:56
Eens! Wij hebben twee honden, houden deze aan de lijn en rapen netjes de poep op. Inmiddels al vanalles geprobeerd zonder resultaat. Katten mogen vrij rond lopen en ik mag alsnog hun poep ook dagelijks uit mijn scheppen. Als ze katten nou eens net als honden zouden behandelen. Aan de lijn houden en poep zelf oprapen.
J
Janet
11 oktober 2023, 16:48
Eens. Ze nemen een kat en jagen een ander op kosten en overlast en als je wat zegt ben je een kattenhater. Niemand die iets doet en iedereen vindt het prima. Ze lachen erom.
T
Tes
1 februari 2024, 15:51
Hallo ik heb had ook een kat in de tuin iedere keer op scheppen nu heb ik een cd aan mijn boompje gehangen geeft felle kleuren in de zon paar dagen geen katte poep afwachten
H
Han van t Hoenderdaal
26 september 2023, 20:56
Ik heb alles geprobeerd de vogelpinnen op de schutting wandelen ze gewoon overheen , in de voortuin heb ik nu planten gekocht kattenschrik (bijna nergens te koop online besteld )....afkloppen ze zijn er nog niet in geweest ,maar de achtertuin komen ze helaas overal overheen heb er nu een plant gezet ,maar denk dat de geur er een beetje af is
M
Mitsai
11 april 2022, 13:49
De sensor is het enige dat en beetje helpt, al die andere dingen, cacaodoppen, koffieprut etc werken totaal niks. Sommige sensoren maken geluid maar andere veel minder
A
Anoniem
2 juni 2022, 10:56
Die citroenschillen werken dus helemaal niet. Die katten gaan er gewoon bovenop zitten en mee spelen...
M
Mieke
13 juni 2022, 11:32
Mijn buren hebben twee kittens en volgens mij geen zin om ze te leren op een kattenbak te poepen. Bah, er lag poep voor mijn deur, notabene. Ik neem een ultrasoon ding en hoop dat ze wegblijven. Ik kan niet met een waterpistool naar buiten blijven rennen.
F
Flow
8 december 2022, 07:03
Katten /kittens gebruiken de kattenbak zolang het binnenkatten zijn .zodra ze buiten moge verkiezen ze buiten poepen boven op de kattenbak ,dat heeft niets met te maken met aanleren van op kattenbak poepen ,het is natuurlijk gedrag. En kan me voorstellen dat het vervelend is voor mensen als de kat in hun tuin poept maar het is wetelijk toegestaan dat katten los mogen lopen dus zolang er geen verbod tegen is blijft dit,
D
Dinie
20 december 2022, 15:35
Wij hebben katten van de buren bij ons lopen , ze mogen best
R
Roos van Vliet
30 juni 2023, 07:38
Goedendag, Dat klopt helemaal maar ik heb 17 jaar een kat gehad, deze ging op de kattenbak en als Tommy naar buiten ging dan kwam hij naar binnen om op de kattenbak te gaan, tuurlijk zal hij ook af en toe buiten gepoept hebben maar is erg vervelend voor mensen met kleine kinderen. Ik heb een kleinzoon en deze komt regelmatig met een drol op z'n schepje dat hij in de tuin vind Dat heb ik hem geleerd zodat hij het niet met z'n handjes oppakt wat hij eerst wel deed. Maar hoe dan ook het blijft natuurlijk vies en je ruikt het in je tuin. Dus vind het wel jammer dat katten meer buiten dan op de kattenbak gaan.
J
Jannie
7 juli 2022, 13:49
Is toch te zot voor woorden dat wij dingen moeten doen omdat anderen hun katten overal laten lopen .
P
Pieter
25 juli 2022, 10:27
Ja zekers belachelijk dat diegene die last hebben van andermans katten, zelf moeten investeren om katten van je eigen grond te weren, pfff!
H
Henk
20 april 2023, 12:45
Praat er eens over met je buren of de kattenbezitter, vaak is het geen probleem om samen en oplossing te zoeken en de vervuiler betaald natuurlijk, gaat over een paar tientjes en niet over schokkende bedragen.
H
Henny
28 juli 2023, 12:19
Als je geld komt halen bij kattenbezitters zijn ze niet thuis. "Mijn kat heeft dat niet gedaan, die komt nooit bij een ander in de tuin". Beste is om een video te maken van de kat en zijn bezigheden. Dan heb je bewijs. Bovendien moet je dan weten van wie die kat is. Oplossing: kattenbelasting en verplicht chippen. Dan schaffen de mensen niet klakkeloos meer katten aan.
D
Debbie
13 september 2022, 22:52
Nou precies.. schandalig
S
Sjanien
16 september 2022, 16:41
Precies. Honden moeten aangelijnd en katten mogen zomaar overal komen. En dan boos worden dat het diertje aangereden wordt. Haha moet je het maar aanlijnen net als een hond
P
Piet
31 januari 2023, 21:12
En de honden bezitters dan die laten de honden overal in de openbare ruimte schijten en staan daar vergenoegd naar te kijken
P
P
24 februari 2023, 10:20
Maar dat is niet in mijn TUIN!
M
Maria maas
19 juli 2022, 10:49
Ja wij hebben ook veel overlast van katten , maar zitten in het buiten gebiedt . Weet ook niet meer wat ik er aan kan doen , al veel geprobeerd .nu alleen nog al mijn koffie dras in de tuin gooien op het pad waar hij vaak loopt. En weg jagen ????????‍♀️
J
Janneke
26 september 2023, 17:44
Natuurlijk niet leuk als je ervoor op moet draaien maar als je een zandhoekje maakt, laten ze als het een beetje meezit, de rest van de tuin een beetje met rust.
K
Kim
27 juli 2022, 08:36
Is ook belachelijk. Het is een huisdier. Ik laat mijn hond toch ook niet in de tuin van de buren lopen. Hier in Almere, ik woon bij de dierenkliniek in de straat, loopt de kat van de buren ook op het dak. Slaat met z'n poot tegen mijn raam en begint te miauwen. Houdt de katten binnen en in je eigen tuin kattenbezitters
D
D
19 augustus 2022, 11:17
Ik heb heel veel last van kattenpoep. Het stinkt, geeft vliegen en lekker werken in de tuin zit er niet in want je grijpt of staat er zo in. Koffieprut helpt niet. Een sensor wil ik niet gebruiken omdat we een egeltjes paar in de tuin hebben. Tuin afsluiten is dus ook geen optie. Wat helpt nu wel zonder de egeltjes te verjagen?
S
Sam
23 augustus 2022, 16:53
Zo'n sensor werkte bij ons helaas niet. De kat ging gewoon voor de sensor zitten en deed zijn behoefte. We weten van wie de kat is (camerabeelden). Wij staan op t punt de hoopjes poep van zijn kat terug te deponeren in de tuin van de eigenaar. Zijn kat, zijn verantwoordelijkheid. De andere tips zoals peper, knoflook en koffie ga ik nog wel proberen.
J
Jo
3 september 2022, 20:10
De kat van de buurvrouw zit bij op de vensterbank loopt ook onder mijn raam dan gaat mijn hondje te keer begint ze te bibberen dan plast ze binnen van de stress van haar kat
K
Kees
6 oktober 2022, 14:29
Er moet een verbod komen op katten die buiten lopen een zwerfkat wordt moeilijker maar de mensen waar je het van weet moeten een flinke prent krijgen
B
Bo
18 oktober 2022, 15:46
Ben ik helemaal mee eens. Als je een kat wilt hoeft een ander er geen last van de hebben.Ik heb ook een kat en die is altijd binnen, maar ik heb wel last van de katten in mijn buurt. Heb pas mijn tuin aangelegd en ze schijten en graven door de hele tuin. Dus ik vind ook dat er een verbod op loslopende katten moet komen.
A
Ali
19 oktober 2022, 10:24
Wij worden helemaal zot van die katten in onze voor achter en opzij tuin. Onze teckel eet namelijk kattepoep. De hele nacht overgegeven en poepen. De katten bezitters moeten eens nadenken wat ze veroorzaken. Ik ruim mijn honden poep altijd op maar kan genieten van de poep van de buurkatten!!!
G
Gingerella
30 november 2022, 16:43
Ik heb ook last van katten in de tuin, erg vervelend idd mijn honden lopen ook niet bij iedereen de tuin in. Nu vind ik de katten poep nog niet eens het aller ergste, maar heb al meerdere dode eekhoorns in de tuin gevonden met zo een kat ernaast die z'n kop eraf zat te bijten ???? we hebben 't dier naar 't asiel gebracht en bleek hij 50 km verderop te wonen. We waren er even vanaf maar nu zien we op de camera snachts 2 verschillende katten lopen. Ben inmiddels radeloos. We wonen in het buiten gebied in een bosrijke omgeving en een grote tuin.. Ik zou ook niet weten van wie deze katten zijn, er zit vlakbij ook een vakantiepark dus kan werkelijk van iedereen zijn. Maar iemand nog tips? Overdag gaat de hond er wel achteraan maar snachts is dus voornamelijk het probleem.. En dan gaan ze dus ook jagen..
E
Eastwood
9 april 2023, 20:53
Allemaal lekker zinnige reacties hier, het lijkt Facebook wel met die eeuwige honden/katten discussie. En duiven schijten de was onder, en een paard schijt ook op het fietspad zonder dat het opgeruimd wordt, dat weten we onderhand allemaal wel. Maar heeft er iemand nu een oplossing die echt werkt, of zit hier iedereen alleen maar te janken hoe erg het allemaal wel niet is met die katten? Ultrasoon apparaat werkt hier niet, planten waar ze een hekel aan hebben niet, cacaodoppen of houtsnippers niet, kattenschrik niet. Ik zit te denken om dikke vislijn over de schutting te spannen in de hoop dat de katten daar dan niet overheen kunnen lopen. Voor het zicht valt dat dan ook wel mee vergeleken met duivenpinnen of gaas. Iemand daar toevallig al ervaring mee?
M
Mupogi
1 juni 2023, 07:52
Het enige wat helpt is leeuwen poep, de grote vijand van de kat. Maar ja, waar haal je dit ? Jack Spijkerman had in zijn programma kopspijkers geregeld dat iemand het kon ophalen in Artis, dus.....misschien een idee!
M
Mo
13 juni 2023, 19:31
Leeuwen poep helpt inderdaad. In Anna Paulowna is een opvang voor grote katachtigen, daar kan je het kopen. Het geld komt ten goede van de stichting die de dieren verzorgt. Een sensor met geluid helpt ook goed, behalve als de kat doof is. Er loopt ook zo eentje steeds mijn tuin in om te kakken. Heel vies, bah.
b
baps
14 juni 2023, 02:55
Hier het omgekeerde. Probeer ik mijn katten in eigen tuin te houden, zeuren mijn buren over de katten netten over mijn tuin. Het verstoort het natuurlijke beeld van tuinen pfff. Er is zelfs gedreigd de netten stuk te knippen. Ik vind het veel te gevaarlijk voor mijn katten in de grote wereld daarbuiten. Verder heb ik horren voor de ramen, die open kunnen in huis. Het ziet er volgens mijn buren aan de andere kant, allemaal heel netjes uit. Iemand nog tips ?
T
Tr
15 juni 2023, 20:59
Wij hebben onze katten vanaf het begin 's nachts in een ruime bench, ze lopen er inmiddels 's avonds zelf heen. De eerste die opstaat laat ze er uit.
J
Jannie
2 augustus 2023, 09:09
Ook ik heb last van katten in mijn tuin. Ik moet handschoenen aan want de stront ligt overal. De buurvrouw twee huizen verderop heeft een peperdure kat die ze dag en nacht naar buiten laat gaan. Ik heb heel veel vogels in mijn tuin en daarom zitten die katten er. Het hoort bij de natuur hoorde ik de buurvrouw zeggen tegen een andere buur. Het zit wel goed dacht ik meteen het zijn moordenaars. hou ze vooral nacht ‘s binnen. Een kat is ideaal dat begrijp ik. Kattenluikje in de deur en klaar ben je. Je hoeft er weinig tot niks aan te doen. Al die foefjes helpen niet. Ik heb alles geprobeerd. Ze kijken je brutaal aan en blijven gewoon zitten. Plus dat er in onze buurt heel veel katten dood worden gereden. Dan vraag ik mij af hoeveel hou je eigelijk van je kat. De katten opvang zit bomvol zag ik op t v. Al die z.g.n katten liefhebbers die tijdens Corona tijd katten of honden wilden hebben ze gewoon gedumpt als oud vuil. Het is een schande. Ik heb een hond gehad. Niemand heeft ooit last gehad van het beest. Ik ruimde de stront altijd op. Zo gaat het in Nederland. Als je echt van je kat houd zorg dat het beest een kattenbak in huis heeft en laat het beest gewoon in huis.
C
C Wee
24 augustus 2023, 15:07
Strontvervelend inderdaad, niks helpt en dat beest maar poepen, kan zelf niet eens in mijn tuin werken, zit steeds met mn neus in de strontlucht.. Elke dag verse portie(s)! Kattenbelasting invoeren, hoog bedrag graag!!
D
De Hoed
12 september 2023, 10:03
Wij hebben een vrij ruime tuin aan het water en hebben onze katten van jongs af aan geleerd dat ze niet over de schutting mogen. Ze blijven dan ook in onze tuin als ze buiten zijn. Daarbij mogen ze alleen in de tuin als wij thuis en beneden zijn, zodat we het nog wel in de gaten kunnen houden. Het kost wat energie maar ik wil niet dat mijn katten anderen tot last zijn. Daarentegen hebben wij nu wel last van een andere kat, die via andere tuinen onze tuin binnendringt. Het is super irritant want dat beest veroorzaakt veel stress (met name bij onze kater) die hem de tuin probeert uit te meppen. Daarbij pist hij onze planten onder waardoor onze kater de neiging voelt om er weer overheen te pissen (dat territoriale gedoe ook altijd, bij die kerels...) Het is ons nog niet gelukt om hem weg te houden. Korrels helpen niet. Koffieprut helpt niet. Ja, wat nu?
J
Janny
26 september 2023, 16:59
Kattenbezitters moeten verplicht gesteld worden hun eigen kat in de tuin te houden. Laten ze hun eigen tuin maar aanpassen ipv anders om. Want alle tips werken niet en van dat ultrasound ding kan in niet tegen.
J
Janneke
26 september 2023, 17:42
Denk dat het goed kan zijn als de eigenaar of eigenlijk het personeel een kattenbak of zandhoekje in de tuin heeft. Katten die buiten lopen gaan niet snel naar binnen voor hun behoefte maar in de tuin misschien wat eerder. Als niet-kattenbezitter zou je ook een klein plekje kunnen maken met zand. Niet leuk als je er voor op moet draaien maar beter dan dat ze overal poepen. Denk dat er ook wat meer openbaar groen mag komen.
J
Joéve
26 september 2023, 20:29
Wij hebben een strakke vislijn gespannen en dat heeft lang geholpen. Verder schiet ik met droge erwten als ik ze zie. Sorry voor de kattenliefhebbers maar ik ben een vogelliefhebber, en door de toename van katten in onze buurt zie ik steeds minder vogels. Belachelijk dat dit gewoon allemaal kan. Mijn buurvrouw betaald hondenbelasting, ruimt trouw haar poep op. Waarom kan mijn overbuurvrouw dat niet doen voor haar kat?? Zouden er sowieso minder katten zijn denk ik.
o
oudestraat gemert
3 oktober 2023, 15:08
buurvrouw mirjam heeft katten waarover de hele buurt klaagt. iemand heeft onze verhuurder er over opgebeld die niets kan doen. een ander retourneert de drollen op haar stoep. ik heb haar gezegd hoe erg ik t vind als haar katten oa op mijn stoffen tuinstoelen pissen. haar vader heeft een kattenren gemaakt waar in ze ratten zou hebben door mij: (??) . niet door het voer daar terwijl de katten er bijna nooit in zitten. na 3 jaar onkosten kippengaas, prikmatje, punten op de poort, kattenschrik, vogelnetten en een solar verjager die niet werkte gooide ik op advies eens enkele kattendrollen terug in haar tuin. meteen stopte ze verse hondendrollen in de brievenbus. ik belde aan om het te bespreken. voordat ik een woord kon zeggen stormde ze op me af en probeerde me enkele keren achterover op de grond te kwakken .
L
Line
9 januari 2024, 21:59

Heb een leuk terras waar die vuile katten in de nacht op men kussen komen liggen. En schijten dat krijg ik erbij. Heb een leuke buurman die echt niet van katten houd… DUS IK HEB OOK GEEN LAST MEER VAN KATTEN

A
Anna
26 november 2023, 19:18
Tjonge wat naar dat mensen er zo een last van hebben. Het lijkt bijna dat kattenbaasjes waarvan ik er 1 van ben dit expres doen om de buren te pesten. Een beetje meer begrip zou fijn zijn. Zo kan ik ook wel wat dingen opnoemen … kinderen die schreeuwen op straat, in de winkel, etc .. auto’s die herrie maken en stinken, bakfietsen die iedereen omver rijden, mensen die muziekinstrumenten spelen en herrie maken, huisdieren zoals vogels, kippen die herrie maken.. als we alleen maar gaan kijken wat ons ergert dan blijft er voor niemand een bepaalde vorm van vrijheid over.. verdraagzaam zijn is volgens mij best te doen.. en op een positieve manier zoeken naar mogelijkheden.
R
Riet
17 december 2023, 21:58
Ik geloof niet dat je ook maar iets van deze kattenoverlast begrijpt. Jij neemt een kat, niet de buurt. Neem je verantwoording en als je niet kunt zorgen dat je katten elders gaan bivakkeren neem ze dan niet. En realiseer je vooral ook dat ze heel ziekmakend kunnen zijn en zelfs ernstige aangeboren afwijkingen kunnen veroorzaken (o.a.toxoplasmose maar nog veel meer) Liefdeloos naar je hele omgeving en liefde voor je kat???? Vergeet het maar, vooral niet mee bezig willen zijn. Hondeneigenaren investeren heel wat meer in hun dieren. Maar waarschijnlijk ga je dit nooit begrijpen.
A
Anna
18 december 2023, 09:06
Naar voor u dat het zo lastig is voor u. Ik hou enorm veel van mijn dieren en zorg goed voor ze. Net zoals hondeneigenaren of baasjes van andere dieren. Helaas zijn er ook mensen die niet goed voor dieren zorgen. Ik wens u fijne feestdagen.
L
Line
9 januari 2024, 22:04

Groot gelijk

W
Willem
3 februari 2024, 11:30
OK. Dan vindt u het vast niet erg als uw buren hun hond in uw tuin laten schijten. Dan hoeven ze dat dier ook niet meer uit te laten. Win-win: uw buren kattenstront in hun tuin, u hondenstront in uw tuin. Lijkt mij een prima oplossing. Verdraagzaamheid gaat twee kanten op.
S
Sabine
8 februari 2024, 11:49
Kan een ultrasone kattenschrik ook op hoogte worden geplaatst om zo te voorkomen dat de katten op de auto's van de buren gaan zitten (lees: vieze poten, mogelijk krassen van nageltjes) . Ik vraag mij af of je dan alleen de hoogte pakt en niet de grond .. ze moeten namelijk wel vrij buiten rond kunnen lopen op het garagepad.
I
Intratuin
9 februari 2024, 09:12

Hoi Sabine,

Helaas zal het niet zo zijn dat dit dan alleen op hoogte werkt, geluid gaat immers ook omlaag. Je zou even moeten bekijken wat het bereik is van het apparaat en daar de positie op afstemmen, zodat er nog voldoende geluidsvrije bewegingsruimte is.

^Intratuin

GEEF EEN REACTIE
Back to top