Laden..

Onze producten

 

Denk je aan Intratuin, dan denk je aan álles wat met het binnen- en buitenleven te maken heeft. Naast natuurlijk onze planten vind je in onze vestigingen ook aquariums, konijnenhokken, gereedschap, kussens, tuinmeubelen, regenlaarzen, bloempotten en ga zo nog maar even door. Ook wat producten betreft steven we er bij Intratuin naar om duurzame keuzes te maken. Van het begin tot het eind van de productieketen. Het is onze ambitie om in de toekomst als regisseur van de keten en voortrekker van de tuinbranche op te treden, bindende duurzaamheidseisen aan de leveranciers, groothandels en producenten te stellen en er op toe te zien dat deze worden nageleefd.

Plastic producten en verpakkingen

Intratuin heeft de ambitie om in 2025 25% minder plastic consumentenverpakkingen aan te bieden. Ook gaan we voor 100% gerecyclede plasticsoorten voor al onze plastic of polyester producten in 2025. Ook buiten de inkoop van plastic producten gaan we aan de slag met plastic. Meer weten? Klik hier.

Hout

We verkopen bij Intratuin verschillende producten van hout. Denk bijvoorbeeld aan onze tuinmeubelen. Hout is een natuurproduct en ontbossing een gevolg van de productie van houten artikelen. Dit vormt wereldwijd een groot probleem en heeft negatieve gevolgen voor de biodiversiteit en de opwarming van de aarde. Daarom bieden we bij Intratuin zoveel mogelijk houten producten aan die gemaakt zijn van hout uit duurzaam beheerde bossen. In duurzaam beheerde bossen wordt de omgeving – bodem, dieren en planten – beschermd. Je kan deze producten van duurzaam hout herkennen aan het FSC- of PEFC-keurmerk. Intratuin streeft naar een volledig duurzaam houtassortiment in 2022. Hier lees je meer over het belang van bossen voor onze natuur

 

Gewasbeschermers

Een insectenplaag kan heel vervelend zijn en schade aanrichten aan het groen in je tuin. We begrijpen bij Intratuin heel goed dat de consument haar tuin wil beschermen tegen dergelijke plagen en graag een gezonde tuin behoudt. Echter kunnen giftige gewasbeschermingsmiddelen dodelijk voor dieren zijn, andere begroeiing aantasten en in levensmiddelen of in oppervlaktewater terecht komen. We willen dus voorkomen dat de consument naar dergelijke middelen grijpt en bieden daarom 100% biologische gewasbeschermingsmiddelen aan bij onze vestigingen. Daarnaast verkopen we al sinds 2014 geen producten meer waar glysofaat in zit en promoten we vooral de laag-risicomiddelen in het schap. Alle Intratuinmedewerkers zijn goed geïnformeerd over de verschillende gewasbeschermingsmogelijkheden en raden de consument altijd aan voor de meest duurzame optie te gaan.

Meer weten? Hier lees je meer over regelgeving omtrent gewasbeschermingsmiddelen.

Vuurwerk 

Sinds 1 januari 2020 verkopen we bij Intratuin geen vuurwerk meer. Bij het afsteken van vuurwerk komen fijnstof, metalen en plastic deeltjes vrij die schadelijk zijn voor mens en milieu. Daar willen wij als groenspecialist niet aan bijdragen. Let op: bij een aantal van onze vestigingen wordt aan het einde van het jaar, onder eigen naam, vuurwerk verkocht. Dit staat volledig los van het centrale Intratuin beleid. Uiteraard adviseren wij alle Intratuin ondernemers hun beleid ten goede van het milieu aan te passen en te stoppen met de verkoop.

Huisdieren

Bij de meeste Intratuin vestigingen verkopen we geen huisdieren en attenderen we de consument actief op overvolle asielcentra. De Intratuin vestigingen waar wél huisdieren worden verkocht zijn gecertificeerd door Stichting Dierbaar. Dit keurmerk voor de huisdierenbranche toont aan dat de huisvesting, hygiëne en verzorging van de dieren wordt gewaarborgd en de ondernemer beschikt over de nodige deskundigheid.

Eten in de Proeftuin

Ook voor lekkere, gezonde, en verantwoordde horeca ben je bij Intratuin aan het juiste adres. Bij restaurant ‘Eten in de Proeftuin’ serveren we zoveel mogelijk producten met minder suiker en meer groente. Ook werken wij met een seizoensassortiment, waardoor de menukaart regelmatig wisselt en er altijd verse producten worden gebruikt. 

Back to top