Duurzaamheidsbeleid

Intratuin is de grootste aanbieder van groen in Nederland. Daar zijn we trots op. Dat geeft ons de mogelijkheid om altijd de beste producten aan te bieden. Maar dat schept ook verantwoordelijkheid. We willen toonaangevend zijn op het gebied van duurzaam ondernemen. We hopen daarmee een inspiratiebron te zijn voor onze klanten en voor andere ondernemers.

We werken iedere dag in het groen. We merken dat ons dat energie geeft en ontspanning. Daarom willen we onze omgeving en de natuur beschermen, een stukje beter achterlaten dan we haar aantroffen. Iedere dag weer. Wij willen dat je in onze winkels met een gerust hart kan winkelen. Onze planten zijn sterk, onze producten worden met zorg voor onze omgeving geproduceerd. Bij Intratuin kan je met een gerust hart winkelen!

Heb je vragen of opmerkingen over ons duurzaamheidsbeleid? Laat het ons weten en help ons steeds duurzamer te ondernemen!

Ons duurzaamheidsbeleid kent zeven pijlers:

Plant

1. Sterke en schone planten

Planten houden niet van schadelijke, milieubelastende middelen. Wij zorgen er samen met onze kwekers voor dat er zo min mogelijk gewasbeschermingsmiddelen gebruikt worden en planten opgroeien in een zo natuurlijk mogelijke omgeving.

Lees meer

 

 

 
Plant

2. Van gewasbeschermingsmiddelen naar gewasversterkende middelen

We willen natuurlijk dat je thuis zo min mogelijk chemisch middelen gebruikt. Toch kan het soms nodig zijn plagen te bestrijden. We bieden daarom steeds meer biologische middelen aan die de plant en haar ecosysteem versterken in plaats van isoleren.

Lees meer

 

 

 
Plant

3. Biodiversiteit

Een biodiverse tuin is ook dé manier om plagen te bestrijden en planten te helpen bij hun natuurlijke afweer. Steeds meer Intratuin winkels hebben daarvoor een speciale ‘Leven in de Tuin’ afdeling ingericht. Ook staat er in de winkels op de planten aangegeven welke goed zijn voor bijen en vlinders.

Lees meer

 

 

 
Plant

4. Duurzaam hout en houten tuinmeubelen

We willen dat ons hout, zoals in onze tuinmeubelen, maar ook ons printerpapier dat we zelf gebruiken, afkomstig is van bomen uit een duurzaam beheerd bos. Deze bossen zijn beschermd, zowel in omvang als in biodiversiteit. Alle tuinmeubelen die we zelf importeren zijn door FSC gekeurd.

Lees meer

 

 

 
Plant

5. Exotische waterplanten

Sommige waterplanten komen van origine niet uit Nederland waardoor ze hier geen natuurlijke vijanden hebben. Daardoor kunnen ze gaan woekeren en vormen ze een probleem voor jou en je vijver. Bij Intratuin verkopen we deze soorten uiteraard niet.

Lees meer

 

 

 
Plant

6. Regenwateropvang

Planten hebben geen drinkwater nodig zoals wij dat drinken. Ze hebben het liefst regenwater. Daarom vangen wij regenwater op en geven we dat aan onze planten. Verder helpen we je graag verder met allerlei vormen van regenwateropvang in je tuin.

Lees meer

 

 

 
Plant

7. Klimaat en energie

Intratuin geeft om de aarde. We maken daarom een inventarisatie van onze bijdrage aan deze klimaatverandering en nemen maatregelen om deze bijdrage kleiner te maken. Naast opvang van regenwater zijn er in sommige winkels duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen te zien.

Lees meer